سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
فلسفه ادبیات و مبانی نظری نشانه شناسی در شهر کتاب
تصویر:دریدا
شهر کتاب در ادامه برنامه های آموزشی خود دو دوره در زمینه فلسفه ی ادبیات و مبانی نظری نشانه شناسی برگزار می کند که علاقمندان از هم اکنون می توانند برای اطلاعات بیشتر به متن خبر و شهر کتاب مرکزی مراجعه کنند.
فلسفهی ادبیات
فلسفهی ادبیات پیش از هر چیز به «چیستی ادبیات» میپردازد. اما «تعریف پذیری» ادبیات خود موضوع اساسی مورد توجه است. به عبارت دیگر، آیا امکان محدود کردن ادبیات درون چهارچوب ویژهای با ویژگیهای ذاتی هست یا اینکه ادبیات مفهومی فرهنگی است که درون گفتمانها شکل میگیرد و تعریف میشود؟
دورهی آموزشی فلسفهی ادبیات در ده جلسه با تدریس دکتر امیرعلی نجومیان در شهر کتاب برگزار میشود. در طی دوره، نظریههای مطرح فلسفهی ادبیات مانندِ نظریهی محاکات، نظریهی رمانتیسم (بیان، تاثیر و تخیل)، نظریهی زیباییشناسی، نظریهی شکلگرایی ادبیات، نظریهی ساختاری ادبیات، نظریهی تفسیری/خوانشی، نظریهی ساختگی بودن جهان متن ادبی، و نظریهی بینامتنی و خودارجاعی طرح میشود. در راستای طرح این نظریهها، به نسبتِ ادبیات با مفاهیمی مانند واقعیت، زبان، لذت، زیبایی و حقیقت نیز توجه شده، سپس به پرسش مهمِ «راز ماندگاری ادبیات» پرداخته میشود. آنگاه مفهوم «ادبیات ارزشمند یا معیار» و معیارهای فرهنگی و برساختهی آنها بررسی میشود. در پایان به دیدگاههای معاصر درباره ادبیات، به ویژه دیدگاههای موریس بلانشو و ژاک دریدا، هم اشاره خواهد شد. در طی دوره، برای ملموس شدن بحثهای نظری به آثار ادبی اشاره میشود.
این دورهی آموزشی روزهای دوشنبه ساعت ۱۶ تا ۱۸ برگزار میشود. آغاز آن اول آبان ۱۳۹۱ است و علاقهمندان برای ثبتنام تا ۱۷ مهر فرصت دارند در ساعات اداری به مرکز فرهنگی شهر کتاب واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر، نبش کوچهی سوم مراجعه کنند و برای کسب اطلاعات بیشتر با شمارههای ۸۸۷۲۳۳۱۶ و ۸۸۷۱۷۴۵۸ تماس بگیرند. بدیهی است با توجه به محدویت ثبتنام، اولویت با کسانی است که زودتر اقدام کنند.
مبانی نظری نشانهشناسی
مبانی نظری نشانهشناسی با تدریس دکتر فرزان سجودی در هفت جلسه از سیام مهر ماه در مرکز فرهنگی شهرکتاب برگزار میشود. در این دوره به معرفی مفاهیم بنیادی نشانهشناسی شامل نشانه، دلالت، دلالت «صریح»، دلالت ضمنی، استعاره، مجاز مرسل، متن از دیدگاههای متفاوت شامل زبانشناسی، ساختگرایی، پساساختگرایی و نشانهشناسی فرهنگی و مفاهیم رمزگان و سرانجام گفتمان پرداخته میشود و رویکردهای نظری متفاوت در قلمرو مفاهیم بنیادی فوق معرفی میشود.
علاقهمندان برای ثبتنام در این دورهی آموزشی تا ۲۰ مهر فرصت دارند در ساعات اداری به مرکز فرهنگی شهرکتاب واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر (بخارست)، نبش کوچهی سوم مراجعه کنند و برای کسب اطلاعات بیشتر با شمارههای ۸۸۷۲۳۳۱۶ و ۸۸۷۱۷۴۵۸ تماس بگیرند. این دوره در روزهای یکشنبه ساعت ۱۰ تا ۱۲ برگزار میشود و با توجه به محدودیت ثبتنام، اولویت با کسانی است که زودتر اقدام کنند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست