دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
مجله ویستا

راهنمای درس انسان شناس شهری: شهرِ اشیاء



      راهنمای درس انسان شناس شهری:  شهرِ اشیاء

نیم ترم دوم 1390-91
اشیاء  در نگاه انسان شناسی در بسیاری موارد برخلاف اکثر مکاتب جامعه شناسی و سایر علوم انسانی، خارج از حیطه فرهنگ و انسان ها در نظر گرفته نمی شوند. زیرا یک شیئی صرفا در جارچوبی فرهنگی و انسانی قابل درک و تفسیر است و از همین طریق نیز بر سیستم های فردی و اجتماعی تاثیر گزاری می کند. هدف در این کلاس بررسی اشیاء شهری است، یعنی همه اشیائی که هر روز با آنها سروکار داریم از اشیاء مدرن گرفته تا سنتی ترین اشیاء . این بررسی با دید انسان شناسی فرهنگی انجام می گیرد یعنی اینکه در مجموعه های شناختی ما، در روابط میان کنشی ما، در زندگی روزمره ما  و حتی در حافظه جمعی ما این اشیاء چه جایگاهی داشته یا دارند.  
موضوع ها و کارهایی که برای این درس  پذیرفته می شوند:
-    بحث کلی نظری در معرفی موضوع (مقدمه و طرح مسئله)
-    بحث نظری موضوع
-    آمار و ارقام تدوین شده (به صورت نمودار یا اینفوگراف، جداول)
-    گفتگو با مسئولات یا مردم عادی
-    میزگرد با اساتید، مسئولان و کارشناسان
-    مقالات کوتاه (2 تا 3 هزار کلمه همراه با  حداقل 10 استناد دقیق)
-    تاریخچه های خاص یک موضوع
-    گزارش های تصویری
-    آلبوم تصویری
-    کتاب شناسی(شامل کتاب، رساله های دانشجویی از کارشناسی ارشد به بالا، گزارش ظرح های پژوهشی)
-    فیلم شناسی (مستند و داستانی)
-    گزارش اینترنتی
-    معرفی کتاب، فیلم، سایت های مربوط.
-    معرفی نهادهای آموزشی و پژوهشی مربوط

هر دانشجویی در یک یا دو جلسه نخست کارهایی را که باید انجام دهد مشخص می کند و بر آن اساس با مراجعه به آموزش برگ معرفی نامه را گرفته و برای امضا به استاد تحویل می دهد و پس از امضا به آموزش بر می گرداند تا برای او معرفی نامه صادر شود.

تمامی کارها در روز امتحان تحویل داده می شود. هر دانشجویی کارهای خود را به صورت سی دی با استفاده از برنامه ورد 2003  تحویل می دهد یا می تواند آنها را پیش از تاریخ امتحان به یک باره برای استاد ارسال کند.    

-    تنها از دو  قلم استفاده کنید. یک قلم برای متن و یک قلم برای تیترها.
-    در صورتی که کار دارای عکس، تصویر، یا هر سند دیگری است، سند در محل  مربوط در متن قرار بگیرد. سند باید در بالای خود  نوع ، شماره و شرح داشته باشد. مثلا: «تصویر 1: تمایی از تالار ورودی بیمارستان میلاد» . در زیر سند، باید  زمان، نام تهیه کننده یا ماخذ سند و در صورت لزوم  مکان دقیق آن ذکر شود. این موارد به صورت زیر ذکر می شوند. مثلا: ماخذ: پژوهشگر  زمان:  2/ 12/1390  مکان: خیابان کارگر شمالی.
-    نام سند شامل موارد زیر می شود: تصویر (عکس)، جدول، نمودار (اینفوگراف)، نقشه، کروکی، فایل صوتی ، فایل تصویری، سایر اسناد ( تبلیغات محلی، اعلامیه ها، ...). همه موارد باید دیجیتالیزه شوند و کیفیت باید خوب باشد.
-    برای هماهنگی لازم یک یا دو نفر از دانشجویان به عنوان سردبیر انتخاب می شوند که باید بر اصول طراحی الکترونیک (این دیزاین، پابلیشر،...) اشراف داشته باشند و در هماهنگی با استاد  کار تدوین نهایی را حداکثر یک هفته پس از پایان امتحانبه صورت یک فایل پی دی اف و یک فایل  ورد ارائه دهند. این دانشجویان در تدوین ساختار کار کلاس نیز مشارکت خواهد داشت و باید با سایر دانشجویان در تماس دائم باشند.     

هر دانشچو می تواند چندین نوع کار در یک موضوع  یا یک نوع کار در چند موضوغ و یا ترکیبی از این دو را ارائه دهد. کار در این موضوع بر تهران متمرکز است اما امکان  تحقیقات تطبیقی بین تهران و شهرهای دیگر نیز هست.


دقت کنید با هر نوع تفلب علمی شامل استفاده از کار دیگران (شناخته شده یا  ناشناس)، عدم استناد دقیق (با گذاشتن گیومه و ذکر  دقیق صفحات)  در نقل قول های مستقیم  و غیر مستقیم (آوردن منبع دقیق)، به شدت برخورد خواهد شد.
برای شیوه رسم الخظ از راهنمای رسم الخط منتشر شده به وسیله فرهنگستان ادب و زبان فارسی استفاده کنید.
برای استناد دادن از شیوه نامه مجله های علمی –پژوهشی (درون پرانتز داخل متن، نام نویسنده، تاریخ، صفحه کتاب، همراه با کتابنامه الفبایی در انتهای متن) استفاده کنید.