یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

نکوداشت جلال ستاری در خانه هنرمندان



      نکوداشت جلال ستاری در خانه هنرمندان
گروه اخبار
تصویر: ستاری، دهه 1330،  ژنو (آرشیو انسان شناسی تاریخ فرهنگی ایران مدرن) روز شنبه 8 آذر 1393، آیین نکوداشت جلال ستاری، محقق، مترجم و نویسنده، پیشکسوت و فعال در حوزه‌های هنر، ادبیات و اسطوره‌شناسی، هشتم آذر با حضور لاله تقیان، بهروز دارش، بهمن نامور مطلق و  ناصر فکوهی در خانه هنرمندان برپا می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، معاونت پژوهش و آموزش خانه هنرمندان ایران، مراسم بزرگداشت و نکوداشت جلال ستاری، مترجم و پژوهشگر پیشکسوت حوزه‌های هنر، ادبیات و اسطوره، را از ساعت 18 شنبه هشتم آذر (1393) در تالار جلیل شهناز خانه هنرمندان برگزار می‌کند.
 

به گزارش روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، هشتمین برنامه از سلسله برنامه های شب های ایرانشهر با عنوان «شبی با جلال ستاری» به نکوداشت استاد جلال ستاری اختصاص یافته است.

در این برنامه که هشتم آذر مصادف با شب میلاد حضرت امام موسی کاظم (ع) در خانه هنرمندان ایران برگزار می شود دکتر «ناصر فکوهی» انسان‌شناس و استاد دانشگاه تهران، دکتر «بهمن نامور مطلق» نشانه‌شناس و پژوهشگر اسطوره‌شناسی، «بهروز دارش» مجسمه ساز و «مجید سرسنگی» مدیرعامل خانه هنرمندان ایران سخرانی خواهند کرد. در این برنامه هم چنین فیلم مستندی به کارگردانی «طاها ذاکر» که به گفت و گوی جلال تهرانی با جلال ستاری اختصاص دارد پخش می شود.

در این مراسم سونات شماره 3 علیرضا مشایخی نیز از سوی پاییز فریوسفی و امین غفاری برای حاضران اجرا خواهد شد.

علاقه مندان برای حضور در این برنامه می توانند شنبه 8 آذر از ساعت 18 به تالار استاد شهناز خانه هنرمندان ایران مراجعه نمایند.


آیین نکوداشت جلال ستاری هشتمین برنامه از سلسله نشست‌ها و مراسم‌های موسوم به «شب‌های ایرانشهر» خانه هنرمندان است.

جلال ستاری، یکی از پرکارترین محققان و مترجمان حوزه‌های هنر، ادبیات و اسطوره شناسی و همچنین مطالعات بینارشته‌ای هنر، است. از میان مشهورترین تالیفات این محقق می‌توان به این موارد اشاره کرد: «تقلید و تمشا: بیست جستار درباره تئاتر»، «آنتونن آرتو؛ شاعر دیده‌ور صحنه تئاتر»، «پرده‌های بازی»، «اسطوره در جهان امروز»، «اسطوره و فرهنگ»، «مدخلی بر رمزشناسی عرفانی»، «مجموعه 10 جلدی پژوهشی در قصه‌های جاویدان»، «درد عشق زلیخا»، «عشق‌های صوفیانه» و «افسون شهرزاد».  

«هنر مقدس» تیتوس بورکهارت، «پری‌داری و شبیه سازی: در جست‌وجوی ریشه‌های تئاتر» ژاک بورگو، «رمز اندیشی و هنر قدسی» گروه نویسندگان، «نماد و نمایش»، «آیین و اسطوره در تئاتر» مجموعه مقالات از نویسندگان مختلف، «رمزهای زنده‌جان» مونیک دوبوکور، «شعله شمع» گاستون باشلار، «جهان‌نگری» کارل گوستاو یونگ و «مجموعه جهان اسطوره شناسی» در بیش از 15 جلد، نام شماری از مشهورترین ترجمه‌های منتشر شده ستاری است.

دکتر جلال ستاری مشاور ارشد علمی انسان شناسی و فرهنگ است. وی همچنین نخسیتن شخصیتی است که در پروژه «انسان شناسی تاریخی فرهنگ ایران مدرن» مطرح شده  و گفتگوی او با ناصر فکوهی،  به وسیله نشر مرکز منتشر می شود.

پرونده های«جلال ستاری» در انسان شناسی و فرهنگ

http://www.anthropology.ir/node/5165

http://anthropology.ir/node/15708

بازنشر تصویر بدون اجازه کتبی انسان شناسی و فرهنگ ممنوع است.