سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 7 May, 2024
مجله ویستا

دبیر کل پیشین کنفدراسیون بین‌المللی اتحادیه‌های کارگری به عنوان مدیر کل سازمان جهانی کار برگزیده شد



      دبیر کل پیشین کنفدراسیون بین‌المللی اتحادیه‌های کارگری به عنوان مدیر کل سازمان جهانی کار برگزیده شد
محمد شلیله

روز 29 ماه مه سال جاری (نهم خرداد 1391) گی رایدر (1) دبیر کل پیشین "کنفدراسیون بین‌المللی اتحادیه‌های کارگری" (2 با 30 رایِ 56 نفر اعضای هیات رئیسه‌ی " سازمان بین‌المللی کار" (3)، از میان نُه کاندید به مدیر کلی این سازمان برگزیده شد. نیمی از اعضای هیات رئیسه‌ی این سازمان را نمایندگان دولت‌ها و بقیه را نمایندگان کارفرمایان ونمایندگان اتحادیه‌های کارگری به طور مساوی تشکیل می‌دهند. گی رایدر از ماه سپتامبر امسال که خوان سوماویا (4) پس از 13 سال سازمان بین‌المللی کار را ترک خواهد کرد دوره پنج ساله‌ی مدیریت خود بر سازمان بین‌المللی را آغاز خواهد کرد.
 شَرِن بورو (5)، دبیر کل کنفدراسیون بین‌المللی اتحادیه‌های کارگری که 175 میلیون کارگر و 308 اتحادیه‌ی کارگری در سطح ملی را در 153 کشور جهان نمایندگی می‌کند، با یادآوری اینکه خوان سوماویا: "سازمان بین‌المللی کار را در عرصه‌ی بین‌المللی در موقعیت برتر از پیش قرار داد"، گفت: "از این پس چشم به کوشش‌های گی رایدر در راستای پیشبرد فعالیت این تنها نهاد ِ سه‌جانبه (دربرگیرنده‌ی نمایندگان دولت‌ها، کارفرمایان و اتحادیه‌های کارگری) سازمان ملل خواهیم داشت". او افزود: "سازمان بین‌المللی کار با برگزیدن گی رایدر بویژه با توجه به چالش‌های گسترده‌ی پیش رویِ شرایط و مناسبات «کار» در جهان، تصمیم بجایی گرفته است. پیشینه‌ی او در همکاری با جنبش‌های کارگری و نقش‌هایی که در سازمان بین‌المللی کار تا کنون داشته او را از تجربه‌های گسترده و درک روشن از واقعیت دنیای "کار" در عرصه‌ی عمل برخوردار گردانیده است که این سازمان برای دستیابی به موقعیتی مستحکم به آن نیاز دارد. جهان نیازمندِ تمرکز بر ایجاد "کار" ِ مناسب است و ما مطمئنیم گای رایدر تحرک مورد انتظار برای قرار دادنِ نیروی کار و مسئله‌ی اشتغال در مرکز اقتصاد جهانی را دارد".
رئیس ِ هیات رئیسه‌ی سازمان بین‌المللی کار، گرگ واینز (6) در این زمینه گفت: "هیات رئیسه سازمان اطمینان دارد آقای رایدر، به نحو موثر و مقتدرانه‌یی علائق هر سه گروه اعضای سازمان؛ دولت‌ها، کارفرمایان، و اتحادیه‌های کارگری را در زمینه‌ی افزایش تاثیرگذاری بر مسائل جهانی را به‌ویژه در پیوند با چالش‌های عظیمی که جهان در دوره‌ی کنونی با آن روبه‌روست نمایندگی خواهد کرد". لوک کورتبیک (7) معاون کارگری هیات رئیسه نظر خود را این گونه ابراز کرد: "به عنوان کارگر خوشحالیم. آقای رایدر سازمان بین‌المللی کار را می‌شناسد و در این سازمان کار کرده است. او دنیای "کار" را می‌شناسد، و کسی است که با دولت‌ها کار خواهد کرد، و با کارفرمایان، به همان ترتیب که با کارگران. او از سه‌جانبگی سازمان و دیالوگ اجتماعی دفاع خواهد کرد". نظر دانیل فون دروحا (8) معاون کارفرمائی هیات رئیسه‌ی نیز این بود که : "آقای رایدر فردی حرفه‌ای، با تجربه‌ی بسیار در سازمان است. ما برای او احترام قائلیم، او سازمان را می‌شناسد و انتظارما این است که با یکدیگر کار کنیم. سازمان به دلیل شرایطی که جهان در آن قرار گرفته است به اصلاحات گسترده نیاز دارد".
خود ِ گای رایدر در مورد انتخابش به عنوان مدیر کل سازمان جهانی کار گفت: "من واقعاً از این فرصت فوق‌العاده که به آن دست یافته‌ام، که در این شرایط بحرانی ِ جهان، تغییری در زندگی میلیون‌ها انسان پدید آوریم هیجان زده‌ام؛ به‌ویژه بهبود بخشیدن به زندگی آنها که تاکنون چیزی درباره‌ی سازمان بین‌المللی کار نشنیده اند". وی افزود: "من از هیات رئیسه‌ی سازمان بین‌المللی کار به‌خاطر اعتمادی که به من کردند سپاسگزارم. اهمیت تصمیم امروز هیات رئیسه در پی آن‌چه ما انجام می‌دهیم مورد قضاوت قرار خواهد گرفت و آن این‌که "مردم" و "کار" را در کانون همه چیز و هر چیز قرار دهیم".
گی رایدر سال 1956 در لیورپول بریتانیا بدنیا آمده است. دانش آموخته‌ی دانشگاه‌های کمبریج و لیورپول است. سی سال سابقه‌ی کار در عرصه‌ی مناسبات کار درسطح بین‌المللی دارد. کارش را با همکاری با بخش بین الملل کنگره‌ی اتحادیه‌های کارگری (9) در لندن آغاز کرد. سا ل 1985 به ژنو رفت و شد دبیر بخش تجاری فدراسیون بین‌المللی کارکنان فنی، حرفه‌ای، اداری و تجاری. سال 1988 به دستیاری مدیر دفتر ژنو ِ کنفدراسیون بین‌المللی اتحادیه‌های کارگری و از سال 1993 به مدیریت این دفتر منصوب شد. سال 1998 به عنوان مدیر دفتر فعالیت‌های کارگری به سازمان بین‌المللی کار پیوست تا سال 1999  که شد مدیر دفتر مدیرکل این سازمان. فوریه سال 2002 به بروکسل رفت و سمت دبیر کلی کنفدراسیون بین‌المللی اتحادیه‌های کارگری را عهده دار شد و در سال 2006 باز به دبیر کلی همین سازمان که با سازمان‌های کارگری بین‌المللی دیگری ادغام شده بود منصوب شد. سال 2010 به سازمان بین‌المللی کار برگشت و در موقعیت ِ مدیر اجرایی، مسئولیت نظارت بر اجرای استاندارد‌ها، و رعایت حقوق و اصول بنیادین کار در مورد کنوانسیون‌ها و توصیه‌های این سازمان را پذیرفت. او در این دوره ماموریت‌های مهمی را در مورد پرداختن به مسائل مربوط به استانداردهای کار در کشورهای بحرین، کلمبیا، فی جی، جئورجیا، یونان، میانمار و سوئیس به انجام رسانده است. او همچنین مسئولیت انجام موفقیت‌آمیز اصلاحات دفتر هیات رئیسه‌ی سازمان جهانی کار را که از نوامبر 2011  به اجرا درآمده عهده دار بوده است.
پی‌نوشت‌ها
1.    Guy Ryder
2.    International Trade Union Confederation (ITUC)
3.    International Labour Organization
4.    Juan Somavia
5.    Sharan Burrow
6.    Greg Vines
7.    Luc Cortebeeck
8.    Daniel Funes de Roija
9.    Trade Union Congress
10.    International Federation of Commercial, Clerical, Professional and Technical Employees (FIET)