جمعه, ۱۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 7 February, 2025
مجله ویستا
مضرات مصرف روغن حیوانی
مضرات روغن حیوانی برای سلامتی
روغن های حیوانی جزو روغن های چربی اشباع است وکارشناسان تغذیه معتقدند چنانچه بیش از 10 درصد از روغن های حیوانی در روز استفاده شود، مصرف کنندگان این نوع روغن دچار گرفتاری عروق، بیماری قلبی و بالارفتن کلسترول خون می شوند. اما مصرف ماهانه انواع روغن ها برای بدن انسان مفید است.
ریحانه شهرستانی فر کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه انواع روغن ها اعم از روغن های گیاهی و حیوانی در نوک هرم غذایی قرار دارند، گفت:توصیه ما به استفاده از روغن های گیاهی است زیرا روغن های حیوانی به دلیل آنکه از نوع اشباع شده هستند باید محدود شده و از سفره غذایی حذف شوند.
ریحانه شهرستانی فر تصریح کرد:روغن های حیوانی به دلیل اشباع بودن باعث گرفتگی عروق و به مرور زمان موجب بسته شدن رگ ها و سکته قلبی می شوند. در گذشته به علت فعالیت زیاد بدنی اگر از روغن حیوانی استفاده می کردند مشکل خاصی پیش نمی آمد زیرا با سوخت و ساز کافی بدن جلوی انسداد رگ ها و گرفتگی عروق گرفته می شد ولی در حال حاضر بیشتر افراد کارشان را پشت میز انجام می دهند و فعالیت آنچنانی ندارند، بنابراین نباید از روغن حیوانی استفاده کرد.
این کارشناس تغذیه استرس را یکی از علل اصلی بیماری ها دانست و گفت:در زندگی امروز انواع استرس ها موجب شده مواد آنتی اکسیدان در بدن تولید شود که این خود سرطان زا است بنابراین توصیه می شود حتما از روغن های گیاهی استفاده شود.
زلیخا رمضانی یک کارشناس تغذیه دیگر در این باره گفت:در ساختار اسیدهای چرب، اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع داریم و اشباع آنهایی هستند که تمام پیوندشان از نوع یگانه است و هیچ دوگانگی در پیوندشان وجود ندارد و به همین دلیل در دمای اتاق به شکل جامد هستند و وقتی وارد بدن می شوند در رگ ها به مرور زمان رسوب می کنند و همانند یک لوله آب که به مرور جرم می گیرد و مسدود می شود، این رگ ها هم می گیرند و مسدود می گردند و باعث سکته می شوند.
رمضانی افزود:وقتی توصیه به استفاده از روغن های گیاهی می کنیم منظور روغن های دارای امگا 3، امگا 6 و امگا 9 همانند روغن های ذرت، کلزا، کنجد و آفتابگردان و سویا هستند که برای پخت و پز و سرخ کردنی باید استفاده شود.
وی تصریح کرد:توصیه ما این است که از این روغن ها نیز باید به تنوع استفاده کرد و به صورت ماهانه از روغن های مختلف استفاد شود زیرا هر کدام از این روغن ها اسیدهای چرب ضروری بدن را دارند.
رمضانی با تاکید بر روغن های مخصوص سرخ کردنی برای سرخ کردن استفاده شود، اظهار کرد:باید حواسمان باشد که برای سرخ کردن باید حتما از روغن سرخ کردنی که معمولا نیمه جامد است و توانایی سرخ کردن دارد استفاده کرد و برای پخت و پز از روغن های معمولی که معمولا گیاهی است، استفاده کرد.هر روغن دو تا سه بار در روز بیشتر نباید استفاده شود و نباید آن را برای روز بعد گذاشت زیرا برای بدن بسیار مضر است خصوصا اینکه نباید در فرایند سرخ کردن تغییر شکل و رنگ یابد.
این کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد:روغن زیتون روغن بسیار خوبی است که به دلیل داشتن اسیدهای چرب برای بدن بسیار مفید است، ولی نباید به صورت سرخ کردنی استفاده شود بلکه باید تنها برای سالادها و پخت و پز ساده که نیاز به حرارت زیادی ندارد بکار رود.روغن های جامد که به نام روغن نباتی معروف هستند به دلیل اضافه کردن هیدروژن در دسته روغن های اشباع شده قرار دارند و بنام اسیدهای چرب معروف و برای بدن مضر هستند و در استفاده از این روغن ها با توجه به برچسب آن از اسید چرب زیر دو درصد استفاده شود.
مضرات مصرف روغن حیوانیاین کارشناس تغذیه استرس را یکی از علل اصلی بیماری ها دانست و گفت:در زندگی امروز انواع استرس ها موجب شده مواد آنتی اکسیدان در بدن تولید شود که این خود سرطان زا است بنابراین توصیه می شود حتما از روغن های گیاهی استفاده شود.
زلیخا رمضانی یک کارشناس تغذیه دیگر در این باره گفت:در ساختار اسیدهای چرب، اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع داریم و اشباع آنهایی هستند که تمام پیوندشان از نوع یگانه است و هیچ دوگانگی در پیوندشان وجود ندارد و به همین دلیل در دمای اتاق به شکل جامد هستند و وقتی وارد بدن می شوند در رگ ها به مرور زمان رسوب می کنند و همانند یک لوله آب که به مرور جرم می گیرد و مسدود می شود، این رگ ها هم می گیرند و مسدود می گردند و باعث سکته می شوند.
رمضانی افزود:وقتی توصیه به استفاده از روغن های گیاهی می کنیم منظور روغن های دارای امگا 3، امگا 6 و امگا 9 همانند روغن های ذرت، کلزا، کنجد و آفتابگردان و سویا هستند که برای پخت و پز و سرخ کردنی باید استفاده شود.
وی تصریح کرد:توصیه ما این است که از این روغن ها نیز باید به تنوع استفاده کرد و به صورت ماهانه از روغن های مختلف استفاد شود زیرا هر کدام از این روغن ها اسیدهای چرب ضروری بدن را دارند.
رمضانی با تاکید بر روغن های مخصوص سرخ کردنی برای سرخ کردن استفاده شود، اظهار کرد:باید حواسمان باشد که برای سرخ کردن باید حتما از روغن سرخ کردنی که معمولا نیمه جامد است و توانایی سرخ کردن دارد استفاده کرد و برای پخت و پز از روغن های معمولی که معمولا گیاهی است، استفاده کرد.هر روغن دو تا سه بار در روز بیشتر نباید استفاده شود و نباید آن را برای روز بعد گذاشت زیرا برای بدن بسیار مضر است خصوصا اینکه نباید در فرایند سرخ کردن تغییر شکل و رنگ یابد.
این کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد:روغن زیتون روغن بسیار خوبی است که به دلیل داشتن اسیدهای چرب برای بدن بسیار مفید است، ولی نباید به صورت سرخ کردنی استفاده شود بلکه باید تنها برای سالادها و پخت و پز ساده که نیاز به حرارت زیادی ندارد بکار رود.روغن های جامد که به نام روغن نباتی معروف هستند به دلیل اضافه کردن هیدروژن در دسته روغن های اشباع شده قرار دارند و بنام اسیدهای چرب معروف و برای بدن مضر هستند و در استفاده از این روغن ها با توجه به برچسب آن از اسید چرب زیر دو درصد استفاده شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست