شنبه, ۴ اسفند, ۱۴۰۳ / 22 February, 2025
بلایی که آسپرین سر حنجره خواننده ها می آورد
آسپیرین یکی از پرمصرف ترین داروها در دنیاست که استفاده های گسترده ای دارد. امروزه می توان آسپرین را بدون نسخه از تمام داروخانه ها به عنوان ضددرد، ضدتب و ضدالتهاب تهیه کرد. آسپرین دارویی است که سال ها به عنوان مسکن و ضد درد تولید و از آن استفاده می شود.
آسپرین اثرات دیگری نیز بر بدن دارد از جمله سبب می شود خون با سرعت کمتری انعقاد یابد و باعث کاهش احتمال لخته شدن خون در رگ ها و بروز سکته مغزی و قلبی می گردد و بسیاری از متخصصین قلب به بیمارانی که دچار سکته قلبی شده اند مصرف روزانه آسپرین با دوز کم( حدود 80 میلیگرم) را جهت کاهش احتمال بروز سکته دوم توصیه می کنند.
استیل سالسیلیک اسید که آسپرین نیز نامیده میشود، ازدسته ی داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی ویکی از داروهایی است که به طورگسترده در جهان استفاده میشود.
به طور تقریبی هر سال 50000 میلیون قرص آسپرین در جهان مصرف می شود. نیمه عمرومدت زمان اثر آسپیرین از 6 تا 10 ساعت بعد از استفاده است. آسپرین علاوه بر خاصیت تسکین دهندگی،تب برو ضد التهاب هم هست، همچنین خاصیت ضدانعقاد خون ومهارکننده تجمع پلاکتها را دارد وبرای جلوگیری از لخته شدن خون وسکته قلبی استفاده میشود.
عوارض مصرف آسپرین بر چین خوردگی های صوتیدوز کمی از آسپرین ممکن است فوراَ بعد از شروع علائم سکته قلبی داده شود که خطرسکته قلبی را کاهش میدهد. آسپرین همچنین از بازگشت وعود سکته قلبی جلوگیری میکند. آسپرین و مسکن های دیگر مانند ایبوپروفن غالباً برای تسکین درد جزئی تا متوسط تجویز می شوند. اختلال عملکرد پلاکت ناشی از آسپرین وخاصیت ضد انعقاد خون آن، یک فرد را مستعد به خونریزی، به خصوص خونریزی چین های صوتی آسیب دیده میکند.
اما معمولا اثر آن بر کسی که از صدایش به طور معمولی استفاده میکند قابل توجه نیست، مگر اینکه آن شخص اختلال انعقاد خون داشته باشد یا اینکه داروی ضد انعقاد دیگری دریافت کند. اما در کسانی که از صدایشان به صورت حرفه ای استفاده میکنند ریسک خونریزی ممکن است اندکی بیشتر از کسانی باشد که به طور معمولی از صدایشان استفاده میکنند. به خصوص در صورتی که فرد آسپرین یا هر دارویی که شامل استیل سالیسیلیک اسید است را دریافت کند، خطر خونریزی زیرمخاطی چین های صوتی ممکن است بیشتر افزایش یابد.
خونریزی چین های صوتی میتواند برای کسی که به طور حرفه ای از صدایش استفاده میکند مخرب باشد.خونریزی در چینهای صوتی معمولاً یکطرفه است اگرچه ممکن است دوطرفه هم باشد. میتواند تمام طول چین های صوتی یاقسمتی ازآن را شامل شود .ناحیه ی خونریزی مایل به قرمز،با تورم قابل توجهی به نظر میرسد. خونریزی نتیجه ای از ترکیب استفاده نادرست از صداواستفاده از داروهای ضد انعقاد خون وسالیسیلات ها(مثل آسپیرین) است.از نشانه های اولیه خونریزی،در صدا:خشونت صدا،قطع صدا به صورت متناوب یا دائمی وکم شدن دامنه فرکانسی صدا است.
بنابراین،مصرف آسپیرین در کسانی که به صورت حرفه ای از صدایشان استفاده میکنند، باید با احتیاط و تحت نظر پزشک انجام شود و بصورت منظم معاینه حنجره و ارزیابی صوتی داشته باشند.
نقش آسیب شناس گفتار و زبان:
خوانندگان وهمه ی افرادی که به صورت حرفه ای از صدایشان استفاده میکنند باید بدانند که عادت های غلط استفاده از صدا در حین صحبت کردن،رابطه ی تنگاتنگی با صدای آنها درهنگام استفاده حرفه ای دارد.
آسیب شناس گفتار و زبان ، برای جلوگیری از وارد شدن فشار به چین های صوتی واین که چگونه باید از صدا استفاده کنند که چین های صوتی کمترین آسیب را ببینند و آموزش الگوهای تنفس مناسب با این افراد کار میکند. آسیب شناس گفتار و زبان سعی میکند آوازخواندن و صحبت کردن بیمار را به طور مؤثر بهبودبخشد،او همچنین برای حذف عادت های غلط استفاده از صدا وبرای تصحیح استفاده نادرست از صدا وتشویق بیمار به رعایت بهداشت صوتی تلاش میکند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست