دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

خطرات استفاده از بطری های پلاستیکی


بیماری های کشنده ای که بطری های پلاستیکی مسبب آنهاست
بسیاری از خانواده های ایرانی از بطری های یک بار مصرف بیش از یک بار یا حتی دوبار استفاده می کنند این در حالی است که این امر می تواند باعث بروز بیماری های بسیار سخت و همچنین مسمومیت هایی در افراد شود. سازمان های جهانی بهداشت و همچنین متخصصین سلامت نکاتی را در باب استفاده از این ظروف همیشه آورده اند که باید به دقت آن ها را رعابت کرد
کارشناسان در جدیدترین پژوهش های خود دریافتند استفاده از بطری های پلاستیکی باعث ابتلای افراد به بیماری هایی چون دیابت، انواع سرطان و اوتیسم در کودکان تازه به دنیا آمده می شود.
 
بر اساس تحقیقات در بطری های پلاستیکی مواد شیمیایی خاصی وجود دارد که باعث اختلال در عملکرد و ترشح هورمون های بدن می شود و علاوه بر بیماری های فوق می تواند در کودکان سبب پرخاشگری و ابتلا به بیماری ADHD یا همان بیش فعالی و نیز کاهش سطح هوش شود.
 
از دیگر خطرات استفاده از این محصولات، می توان بروز چاقی، افسردگی، ناباروری در مردان و نیز بروز توده های غیر سرطانی در بافت رحم زنان را نام برد.
 

خطرات استفاده از بطری های پلاستیکی
عوارض استفاده از بطری های پلاستیکی
بر اساس این مطالعه که در مجله "لانست پزشکی" به چاپ رسیده است، مواد تشکیل دهنده ظروف و بطری های پلاستیکی می توانند باعث اختلال در عملکرد طبیعی غدد درون ریز شده و تبدیل به تهدیدی جدی برای سلامت بدن شوند.
 
کارشناسان ذرات پلاستیک و مواد شیمیایی سمی موجود در آنها را در نمونه خون بیش از پنج هزار داوطلب شناسایی کرده اند که به طور مداوم از پلاستیک در زندگی روزانه خود استفاده می کردند. 

کارشناسان بویژه هشدار می دهند افراد از بطری های آب پلاستیکی بیش از یکبار استفاده نکنند زیرا در آنها از پلی کربنات وفتالات استفاده شده است که در اثر حرارت و تماس با مایعات مواد سمی از خود آزاد می کنند و می توانند باعث ابتلا به بیماری های مرگبار شوند.

خطرات استفاده از بطری های پلاستیکی