یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
مفیدترین مواد غذایی برای مبتلایان به واریس
یکی از شایع ترین مشکلات در اشخاصی که مجبورند بنا به مقتضیات شغلی خود به مدت طولانی ایستاده کار کنند، با آن مواجه شده یا می شوند، نوعی اختلال در سیاهرگ است که به آن «واریس» گفته می شود.
آیا افراد مبتلا به واریس ممکن است به عوارض جانبی این عارضه دچار شوند. بیماران مبتلا به واریس می توانند سبک تغذیه ای خود را جهت بهبود سریع تر تغییر دهند
واریس، اتساع سیاهرگ ها در عروق اندام تحتانی است که با برآمدگی سیاهرگ ها مشخص می شود. این عارضه در اثر عدم کارکرد مناسب دریچه های سیاهرگی ایجاد می شود. واریس می تواند به علت فشار وارده از مجرای گوارشی، مثلا در مبتلایان به یبوست، ایجاد شود. برخی عروق واریسی در عمق قرار دارند و قابل دیدن نیستند.
سیاهرگ های واریسی باعث کاهش رسیدن مواد مغذی به پوست و عضلات می شوند. این امر میتواند منجر به بروز قانقاریا و زخم گردد. بروز واریس در کشورهای غربی بیشتر دیده می شود به همین جهت برخی متخصصان معتقدند که عادات غذایی در بروز این عارضه می توانند موثر باشند.
علت شیوع بیشتر واریس در کشورهای پیشرفته، به مصرف کمتر منابع غذایی فیبری نسبت داده می شود. در غرب نیز درمان واریس بسیار طولانی و پر هزینه است.
یبوست باعث افزایش فشار وارده بر سیاهرگ های پا می شود و از عوامل ایجادکننده واریس محسوب می شود. بنابراین مصرف رژیم غذایی پرفیبر به کاهش یبوست و در نتیجه پیشگیری از واریس کمک می کند.
غلات صبحانه سبوسدار و واریسنان کامل و برنج قهوه ای برای تشکیل مدفوع نرم و پیشگیری از یبوست مناسب هستند. این مواد غذایی باعث تشکیل مدفوع بیشتر و نرم تر و عبور راحت تر مدفوع و در نتیجه وارد شدن فشار کمتر به سیاهرگ ها می شود.
البته باید به خاطر داشته باشید که با افزایش دریافت فیبر مصرف آب نیز باید حداقل به میزان 6 لیوان در روز افزایش یابد.
درحقیقت افزایش مصرف فیبر بدون افزایش دریافت مایعات حتی باعث تشدید یبوست می شود.
انواع کلم ها مانند بروکلی و بروکسل به تشکیل مدفوع کمک می کنند. افزایش دریافت فیبر در دوران بارداری اهمیت بیشتری دارد، زیرا با افزایش هورمون پروژسترون در این دوران از حرکات روده بزرگ کاسته می شود و در نتیجه امکان ابتلا به یبوست افزایش می یابد.
پرتقال و گریپفروت، توت فرنگی، فلفل و سبزیجات برگی سبز رنگ حاوی ویتامین C هستند. این ویتامین ها برای حفظ استحکام کلاژن، ماده محافظ دیواره عروق، حیاتی اند.
کمبود ویتامین C در رژیم غذایی باعث تخریب سیاهرگ های کوچک و در نتیجه تشدید واریس می شود.
حاوی آنتی اکسیدان های آنتیسیانیدین است که در کاهش نشت خون از عروق در افراد واریسی موثر است.
آنتوسیانیدین ها به ترمیم بافت همبند در دیواره سیاهرگ ها نیز کمک می کنند. خوردن قره قاط اثر مشابهی چون آنتوسیانیدین ها دارد.
حاوی اسیدهای چرب ضروری اند. دریافت مقادیر منظم این اسیدهای چرب به استحکام دیواره عروق کمک می کند.
کره، مارگارین، کیک ها، بیسکویت ها و شیرینیجات غنی از چربی و دارای مقدار زیادی انرژی هستند که باعث افزایش خطر چاقی و اضافه وزن می شوند.
کاهش وزن اضافه در افراد دارای اضافه وزن بسیار مهم است، زیرا فشار توده چربی بر سیاهرگ ها با افزایش خطر واریس مرتبط است.
انجام فعالیت ورزشی به سوختن کالری اضافی دریافتی کمک می کند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست