دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

آلرژی عجیب و غریب در جهان


آلرژی به آب

حساسیت به آب یا آکواژنیک اورتیکاریا ('aquagenic urticaria') اشاره به فرم نادری از خارش دارد که ناشی از تماس با آب می باشد. این حساسیت ممکن است با هر درجه حرارتی از آب ظاهر شود و معمولاً هیچ تغییر قابل مشاهده ای در پوست دیده نمی شود، برخلاف دیگر حساسیت ها و یا بیماری های پوستی که با جوش یا جراحات پوستی قابل مشاهده همراه هستند. بسیاری از افراد مبتلا حتی نسبت به حمام کردن به دلیل خارش های شدیدی که به دنبال آن ایجاد می شود، ابراز تنفر می کنند.

از میان تمامی آلرژی ها در جهان "آکواژنیک اورتیکاریا" یا حساسیت به آب از همه عجیب و غریب تر است.

این نوع حساسیت باعث می شود افراد در تماس با آب در هر درجه ای دچار کهیر شوند. "آکواژنیک اورتیکاریا" تقریبا فقط در 30 تا 40 نفر در سراسر جهان تشخیص داده شده است و علائم آن می تواند زندگی فرد را تغییر دهد.

در مبتلایان به "آکواژنیک اورتیکاریا" تماس با آب هنگام استحمام کردن، پیاده روی در زیر باران یا حتی تعریق شدید و گریه کردن می تواند موجب بروز کهیر روی پوست شود.

کهیرهای ظاهر شده روی پوست معمولا اثرات قرمز رنگ کوچک با لبه های برآمده بوده و اغلب با خارش همراه هستند.

این کهیرها به طور معمول روی گردن، بالا تنه و دست ها بروز می کنند و 30 تا 60 دقیقه پس از خشک کردن بدن، ناپدید می شوند. در برخی موارد شدید ممکن است فرد در صورت نوشیدن آب با بروز این علائم در ناحیه گردن روبرو شود.


آلرژی عجیب و غریب در جهان

حساسیت به آب درمان

به گفته کارشناسان به طور قطع نمی توان اظهار کرد چرا برخی افراد چنین واکنش عجیبی را به آب نشان می دهند اما احتمالا فاکتورهای ژنتیکی در این زمینه موثر هستند. همچنین این بیماری در زنان بیش از مردان شایع است و به طور معمول پس از دوره بلوغ رخ می دهد.

به گزارش مدیکال دیلی، درمان های موجود برای مبتلایان به حساسیت به آب محدود است اگرچه مصرف آنتی هیستامین و استروئیدها برای برخی از مبتلایان توصیه می شود.

به این دلیل که حمام کردن ممکن است موجب ایجاد حساسیت شدید شود، بهتر است پیش از حمام از یک نرم کننده ی روغنی بر روی پوست استفاده شود. در این صورت، از تماس مستقیم پوست با آب جلوگیری شده، در نتیجه شدت خارش کاهش می یابد. راه دیگر مقابله با علائم، استفاده از ملحفه های نخی ، لحاف و لباسهای تولید شده نخی می باشد. مواد و جنسهایی مانند لباس های غیر طبیعی، پتوهای پشمی، و غیره، به احتمال زیاد این بیماری را تشدید می کنند. همچنین، همواره بایستی خود را به سرعت خشک کرده و از حوله هایی که از 100% نخ باشند، استفاده شود.
آب میوه های تازه و مقدار زیادی سبزیجات سبز تیره مصرف نمایید. از مصرف الکل، قهوه، انبه، و فست فودهای تند و همچنین سرخ شده خودداری کنید. ترکیبی از آنتی هیستامین هایی با اثر کوتاه و آنهایی که اثر طولانی مدت دارند، به کاهش شدت خارش کمک می کند. همچنین می توانید علاوه بر مصرف آنتی هیستامین ها، کرم کاپسائیسین(Capsaicin) را بر روی پوست بمالید.
در صورت داشتن خارش شدید، پزشک ممکن است به انجام فتوتراپی با پسورالن UVA (phototherapy with Psoralen-UVA) و یا UVB فیلتر شده، توصیه نماید. این روش ها مشخص شده اند که در اکثر موارد نتایج امیدوار کننده ای دارند.
اگر چه، اداره و کنترل حساسیت به آب کار آسانی نیست، اما این حساسیت می تواند از طریق دارو و اقدامات احتیاطی مناسب تحت کنترل در آید. توجه داشته باشید که تمام خارش های ایجاد شده پس از حمام کردن، نشان دهنده ی داشتن حساسیت به آب نیست. چنین خارشی می تواند نشان دهنده عوارض دیگری مانند درماتیت تماسی باشد. از این رو، جهت تشخیص دقیق و درمان به موقع بهتر است به دنبال مشاوره های حرفه ای باشید.

آلرژی عجیب و غریب در جهان