شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا

احتمال ابتلا به سوء تغذیه در کودکان چاق


کودکان چاق سالم ترند یا کودکان لاغر
کودکان چاق نسبت به کودکان لاغر دوست داشتنی ترند و بیشتر والدین تمایل بیشتری به داشتن کودکان تپل و چاق دارند اما گاهی سلامت کودکان با چاقی به خطر می افتد . نسل امروزی کودکان، نسبت به گذشته چاق تر و فربه ترند. به این جهت پدر و مادر باید حتماً نسبت به ایشان توجه فراوان نمایند. استفاده از انواع و اقسام خوردنی های شکم پرکن و بی خاصیت مانند نوشابه ها، پفک ها، چیپس ها موجب شده است تا کودکان، چاق تر از گذشته شوند. تازه، این وقتی است که از انواع شکلات ها، آب نبات ها، بستنی ها و ... سخن به میان نیاوریم.
عصر ارتباط از راه دور نیز برای کودکان، کامپیوتر، تلویزیون، بازی های ویدیویی و بازیهای بسیاردیگری به ارمغان آورده است که تحرک را از کودک می گیرند. گفته شده است که کودکان امروزی نسبت به کودکان نسل گذشته کمتر ورزش می کنند و کمتر به بازی های بیرون از منزل اقدام می نمایند.
کودکان چاق، زودتر به بیماری های مختلف دچار می شوند. این کودکان، اعتماد به نفس کمتری دارند و نسبت به همسالان خود بیشتر دچار افسردگی شده و توسط گروه همسالان طرد می شوند.
 
بهترین راه حفظ تندرستی کودکان آن است که پدر و مادر هرچه زودتر مشکل افزایش وزن کودک را درکنترل و زیر نظر بگیرند. وقتی ضمن رشد کودک چاق می شود، در دوره ی بزرگسالی، احتمال چاق بودنش دو برابر می گردد.
سوء تغذیه در کمین کودکان چاق
یک متخصص نوزادان گفت:رشد کودک باید بر اساس جدول رشد باشد و بالا بودن یا پایین بودن وزن کودک نیاز به بررسی داشته و می تواند به دلیل سوء تغذیه او باشد.

احتمال ابتلا به سوء تغذیه در کودکان چاق
کودکان چاق هم مانند کودکان خیلی لاغر مبتلا به سوء تغذیه هستند
وی با اشاره به تمایل برخی از خانواده ها به داشتن کودکان چاق، اظهار کرد:خانواده ها گاه تپل و چاق بودن یک کودک را به حساب سلامت او می گذارند و از چاق بودن فرزندان شان خوشحال هستند، در حالیکه این خوشحالی ناشی از بی اطلاعی آنان است.

این متخصص با اشاره به اینکه گاه خانواده ها فرزندان خود را با دیگران مقایسه کرده و با دیدن یک کودک چاق احساس نگرانی کرده و تصمیم به مراجعه به پزشک و بررسی وضعیت رشد فرزندان شان می گیرند، به خانواده ها توصیه کرد که فرزندان شان را با دیگران مقایسه نکنند.

این متخصص نوزادان اظهار کرد:بر خلاف تصور برخی از خانواده ها کودکان خیلی چاق هم ممکن است، سوء تغذیه داشته باشند، زیرا اگر سیستم هضم کودک به درستی کار کند، کودک نه خیلی چاق می شود و نه خیلی لاغر. کودکان خیلی چاق در آینده ممکن است با مشکلات اضافه وزن و چاقی، دیابت، فشار خون و... مواجه شوند.

وی با اشاره به اینکه رشد کودک باید بر اساس جدول رشد باشد، گفت:بالا بودن یا پایین بودن وزن کودک نیاز به بررسی داشته و می تواند به دلیل سوء تغذیه او باشد.

این متخصص نوزادان با اشاره به اینکه رشد هر نوزاد متناسب با وزن هنگام تولد او تعیین می شود، اظهار کرد:کودک باید تا سن شش ماهگی در هر ماه بین 300 تا 750 گرم اضافه وزن پیدا کند و مقادیر بیشتر و کمتر از این میزان نیاز به بررسی دارد.

وی با بیان اینکه اضافه وزن مناسب برای کودکان از شش ماهگی تا یک سالگی در هر ماه بین 600 تا 750 گرم است، افزود:بعد از سن یک سالگی کودک باید هر سال به میزان دو کیلوگرم افزایش وزن داشته باشد.
احتمال ابتلا به سوء تغذیه در کودکان چاق