یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
این مواد غذایی سالم خیلی خطرناک هستند!
نگاهی به سبد خریدتان بیاندازید و دقتی به نحوه مصرف برخی از مواد خوراکی که در طول شبانه روز مصرف می کنید. اگر
لوبیا سبز خام
از جمله مواد غذایی محبوب به شمار می رود، اما پنج تا شش عدد آنها اگر نپخته باشند، می توانند جان کودکان خردسال را به خطر بیندازند. لوبیا سبزهای خام دارای لکتینی به نام " PHA" هستند که می توانند منجر به خونریزی شدید معده شوند. لکتین ها پروتئین هایی هستند که نقش شان تسهیل اتصالات سلول به سلول است. PHA در مقدار بالا یک ماده سمی محسوب می شود. حرارت دادن لوبیای سبز PHA را از میان می برد.
مانیوک یا کاساوا
گیاه بومی مناطق آمریکای جنوبی است که برای تهیه دسر از آن استفاده می شود. ریشه، برگ ها و پوست این گیاه نباید به طور خام استفاده شوند، و چنانچه به هنگام تهیه مراقبت نشود، می توانند به دلیل ایجاد مسمومیت پیامدهای مرگ بار به همراه داشته باشند.
گوشت خام
مصرف گوشت خام هر چند مرگبار نیست اما می تواند موجب ایجاد کرم های نواری در دستگاه گوارش شود. عفونت روده و کاهش وزن می تواند از عوارض این نوع از عفونت باشد.
غذاهای کنسروی
مواد غذایی داخل قوطی های کنسرو یا شیشه های کنسرو شده می توانند مرگ آور باشند. ذخیره سازی نادرست یا آلودگی در ورقه های فلزی قوطی های کنسرو می توانند مواد سمی تولید کرده که به سرعت در مواد غذایی حل می شوند. قوطی های کنسرو و شیشه های حاوی مواد کنسرو شده باید همواره در جای خنک و به دور از نور نگهداری شوند.
مغز بادام تلخ
به مقدار کم حاوی سیانور دو پتاس و اسید سیاندریک است که اگر فردی به مقدار زیاد آن را مصرف کند، مسموم می شود. مصرف پنج تا ده عدد مغز بادام تلخ در کودکان می تواند مسمومیت شدید به همراه داشته باشد، در بزرگسالان این تعداد به 50 عدد می رسد.
کباب کردن گوشت
درست کردن کباب یکی از تفریح های مورد علاقه مردم به شمار می آید. اما کباب کردن هم می تواند پیامدهای سرطان زا به همراه داشته باشد. حرارت بالا می تواند موجب ساخت هیدروکربن های پلی آروماتیک شود. به ویژه اگر چربی گوشت به درون آتش ذغال چکه کند. هر چه گوشت کبابی سیاه تر شده باشد، شمار مواد مضر که درون گوشت جمع شده اند نیز زیادتر است.
جوز هندی
در مقدار بسیار اندک به عنوان یکی از طعم دهنده ها و ادویه های مخصوص آشپزی و شیرینی پزی به حساب می آید. اما مصرف یکجای این ادویه به میزان بیش از چهار گرم می تواند موجب بروز حالت تهوع، توهم و در موارد شدیدتر بیهوشی شود. مصرف این مقدار از جوز هندی در کودکان مسمومیت شدید و مرگ آور به همراه دارد.
سیب زمینی سبز رنگ
سولانین از ترکیبات گیلکو آلکالوئیدهاست که در سیب زمینی با ظاهر شدن رنگ سبز به ویژه در قشر زیر پوست آن مشخص می شود. مقدار زیاد این سم موجب مسمومیت می شود که با نشانه هایی نظیر سوزش گلو، حالت تهوع و تعریق شدید و نفس تنگی همراه است. سیب زمینی را باید همواره در جای خنک و تاریک نگاه داشت و به هنگام مصرف نیز قسمت های سبز رنگ را دور انداخت.
بادکنک ماهی
این نوع ماهی در ژاپن به عنوان غذایی لوکس مصرف می شود. روده، تخمدان و کبد این گونه از ماهی ها حاوی سم تترو دوتوکسین است که 1200 برابر کشنده تر از سم سیانور است. یک بادکنک ماهی می تواند جان 30 نفر را بگیرد. در ژاپن برای طبخ این ماهی باید دوره های آموزشی طولانی مدتی را گذراند. این ماهی ها همواره توسط ماهرترین آشپزها سم زدایی می شوند و به قیمت بالا هم به فروش می رسند.
گوجه
محل اتصال ساقه گوجه فرنگی و قسمت های سبزرنگ گوجه فرنگی می توانند تا 1/2 درصد حاوی سولانین باشد. 50 گرم سولانین می تواند موجب سردرد، حالت تهوع و استفراغ شود. برای همین نیز باید از مصرف گوجه فرنگی های کال دوری کرد و محل اتصال ساقه را همواره با احتیاط جدا کرد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست