سه شنبه, ۱۴ اسفند, ۱۴۰۳ / 4 March, 2025
مجله ویستا

مایکروفر را از آشپزخانه هایتان حذف کنید


آشنایی با استفاده ازمضرات مایکروفر

کارشناسان در جدیدترین تحقیقات خود به نتایج تکان دهنده ای در خصوص استفاده از وسیله خانگی مایکرو فر و بروز انواع بیماری هابه وسیله آن دست یافته اند.

با وجود استفاده راحت و آسان از این وسیله و صرفه جویی در وقت ، انرژی بالای تولید شده از دستگاه به همراه امواج مایکروفر می تواند این میانبر آشپزی را به یک عامل بیماری زای قوی تبدیل کند.

تحقیقات پژوهشگران دانشگاه ترنت نشان داده است که افرادی که غذای خود را با مایکروفر گرم کرده یا در آن غذا می پزند به بیماری آب مروارید چشمی مبتلا می شوند، این عارضه سبب نابینایی میلیون ها نفر در دنیا است.

بروز این بیماری بویژه اگر فرد پخت غذا در مایکروفر را در مقابل دستگاه تماشا کند چندین برابر می شود، با وجود توصیه پزشکان به استفاده از عینک آفتابی و محافظت از چشم در افراد، دستگاه مایکروفر هم عاملی است که افراد مسن باید ازکار با آن اجتناب کنند.


مایکروفر را از آشپزخانه هایتان حذف کنید

ارتباط مایکروفربا آب مروارید
 
محققان همچنین دریافتند افرادی که غذاهای داغ شده با مایکروفر را مصرف می کنند دچار کلسترول و فشار خون بالا ، آریتمی ضربان قلب و نیز افت تعداد گلبول های قرمز خون به نسبت دیگران هستند.

توصیه محققان در دنیایی که انواع برندهای مایکروفر وجود دارد و اکثر افراد برای پخت غذا به استفاده از آن می پردازند خودداری از حضور در اتاقی است که دستگاه در آن قرار دارد ، حتی دیوار پشت دستگاه نیز می تواند اشعه ها را از خود عبور دهد و نیابد پشت آن ایستاد.

براساس برخی مطالعات، ارتعاشات شدید میکروویو موجب پاره شدن دیواره ی سلول های غذاها و به هم ریختن ساختمان ظریف برخی مواد غذایی از جمله ویتامین ها شده و آن ها را به سرعت از بین می برد.

در ضمن در اثر به جا ماندن رادیکال های آزاد باقیمانده ی حاصل از ضایعات ویتامین ها و دیگر ملکول های تخریب شده، ممکن است درون غذا ترکیبات جدید خطرناکی ایجاد شود. برخی مطالعات، تغییراتی را در خون افراد استفاده کننده از غذاهای میکروویو شده گزارش نموده اند و همچنین احتمال سرطان زا بودن این دستگاه را مطرح کرده اند.

کارشناسان همچنین اعتقاد دارند تمامی ظروفی که در مایکروفر قرار می گیرد بویژه ظروف پلاستیکی به هنگام حرارت بخشی از عناصر خود را از دست می دهند که به صورت ذوب وارد مواد غذایی می شود و در بدن تبدیل به سم و عامل ابتلا به انواع سرطان می شود.

مواد پلاستیکی در ظروف مایکروفری دارای ترکیبات تولوئن، زایلن، پلی اتیلن، بنزن و BPA هستند که سرطان زا بودن تمامی آنها اثبات شده است.

استفاده کمتر ازاین وسیله و پخت غذا به روش های سنتی می تواند از ابتلای افراد به بیماری ها جلوگیری کند.

مایکروفر را از آشپزخانه هایتان حذف کنید