سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

واکسن آنفولانزا خطر سقط جنین را کاهش میدهد


رابطه واکسن آنفولانزا با سقط جنین

با فرا رسیدن فصل سرما، افراد زیادی با مراجعه به پزشک، درخواست تجویز واکسن آنفولانزا را دارند. اما همواره تزریق این واکسن در زنان باردار با اندکی احتیاط همراه است . همواره ترس از عوارض جنینی باعث می شود که از تجویز بسیاری از داروها و واکسن ها در دوران بارداری جلوگیری شود. این در حالی است که بعضی از این موارد نه تنها باعث بروز عارضه نمی گردند بلکه از بسیاری از بیماریهای خطرناک برای جنین هم پیشگیری می کنند.
در مواردی که تماس مادر با عامل بیماری زا با افزایش خطر آسیب در مادر و یا جنین همراه است فواید واکسیناسیون را باید با هر کدام از عوارض احتمالی آن مقایسه کرد. .واکسیناسیون روتین شامل واکسن آنفولانزای غیر فعال، دیفتری، کزاز و هپاتیت ب در دوران بارداری بی خطر است.

درحین بارداری خطرات زیادی سلامت مادر و فرزند را تهدید می کند به همین سبب نیاز است تا مراقبت های ویژه ای به وسیله پزشک و ماما از مادر و بچه انجام پذیرد. در این دوران حتی ممکن است عادی ترین کارها نیز سبب مرگ چنین شود.
احتمال سقط و مرده زایی با تزریق واکسن آنفولانزا کاهش می یابد.
یک متخصص بیماری های عفونی گفت:احتمال سقط، مرده زایی و زایمان زودرس با تزریق واکسن آنفولانزا کاهش می یابد. جدیدترین تحقیقات نشان می دهد که در هر زمان از حاملگی(قبل، حین و بعد) نیاز است واکسن آنفولانزا تزریق شود.

احتمال سقط و مرده زایی با تزریق واکسن آنفولانزا کاهش می یابد

وی اضافه کرد:باید واکسن آنفولانزا در بارداری تزریق شود چراکه بانوان باردار 7 برابر بیشتر در معرض عوارض کشنده آنفولانزا هستند.
این متخصص بیماری های عفونی بیان کرد:در زمان بارداری نباید از واکسن نوع اسپری که از ویروس زنده ضعیف شده است استفاده کرد.
بررسی های انجام شده روی 10 خانم باردار نشان می دهد که تزریق واکسن آنفولانزا نه تنها عارضه ای برای آنان ایجاد نمی کند بلکه احتمال سقط، مرده زایی و زایمان های زودرس را کاهش می دهد.
این متخصص بیماری های عفونی با بیان اینکه واکسن آنفولانزای سالانه برای هر فردی که می خواهد احتمال ابتلا به بیماری را در خود کاهش دهد پیشنهاد می شود، تصریح کرد:با این حال این واکسن به خصوص برای افراد مستعد ابتلا به آنفلوانزا توصیه می‎شود.
وی خاطرنشان کرد:همه کودکان 6 تا 18 سال، افراد 50 سال و بیشتر، زنانی که قصد دارند در فصل آنفولانزا باردار شوند، افرادی که در آسایشگاه و بیمارستان‎های خصوصی کار می کنند، بزرگسالان مبتلا به امراض مزمن قلبی و ریوی مثل آسم و یا هر بیماری که سیستم ایمنی را ضعیف کرده است.

واکسن آنفولانزا خطر سقط جنین را کاهش میدهد