دوشنبه, ۶ اسفند, ۱۴۰۳ / 24 February, 2025
ته چین قیمه | طرز تهیه ته چین قیمه
سه پیمانه برنج خیسانده شده را داخل قابلمه ای حاوی آبِ جوش بریزید و به مدت 10 تا 14 دقیقه روی حرارت زیاد قرار دهید تا آماده شود سپس آبکش کنید؛ در ظرفی، 4 عدد تخم مرغ را به مدت یک دقیقه با همزن دستی هم بزنید سپس به آن، برنج (پخته و آبکش شده)، 300 گرم ماست، یک قاشق سوپ خوری زعفران، 80 گرم کره (ذوب شده) و کمی نمک، اضافه و مخلوط کنید تا مایه ته چین آماده شود سپس طبق دستور ته چین، ادامه دهید.
مایه ته چین طبق دستور داده شده
گلاب 1 قاشق چای خوری
روغن مایع به مقدار لازم
پیاز (نگینی خردشده) 1 عدد
گوشت (قیمه ای خردشده) 300 گرم
لپه 50 گرم
زردچوبه (پودرشده) 1/2 قاشق چای خوری
زعفران 2 قاشق سوپ خوری
رب گوجه فرنگی 2 قاشق سوپ خوری
نمک و فلفل سیاه (پودرشده) به مقدار لازم
دارچین (پودرشده) 1/2 قاشق چای خوری
سیب زمینی (رنده شده) 1 عدد
طرز تهیه ته چین قیمه
ابتدا مایه ته چین را آماده کنید و به آن گلاب اضافه کنید. در قابلمه ای حاوی روغنِ داغ، پیاز را تفت دهید تا نرم و شفاف شود. گوشت را به آن اضافه کرده، حرارت را زیاد کنید و تفت دهید تا آبِ گوشت کاملاً کشیده شود؛
لپه را به قابلمه حاوی گوشت اضافه کنید و تفت دهید (این کار مانع از وارفتن لپه می شود)، زردچوبه را نیز به آن بیافزایید و مجدداً تفت دهید؛
مقداری آب به مواد بالا بیافزایید و حرارت را زیاد کنید تا جوش بیاید. زمانی که جوش آمد، حرارت را ملایم کنید، یک قاشق چای خوری زعفران به آن اضافه کنید و درِ قابلمه را بگذارید تا خورش به مدت 2 ساعت و 30 دقیقه بپزد و آبِ آن کاملاً کشیده شود؛
در 30 دقیقه آخر پختِ قیمه، رب گوجه فرنگی را در تابه ای حاوی روغن، تفت دهید تا خوش رنگ شود سپس به همراه نمک، فلفل و دارچین به خورش اضافه کنید؛
سیب زمینی را در ظرفی حاوی آب سرد بریزید تا نشاسته اضافی آن خارج شود سپس آن را آبکش کنید و روی صافی قرار دهید تا آبِ اضافی آن خارج شود؛
در قالبی نچسب حاوی روغن داغ، سیب زمینی های (رنده و آب گرفته شده) را به همراه کمی نمک، کفِ قالب ها بریزید. یک لایه از مایه ته چین را ریخته و کاملاً فشار دهید سپس یک لایه قیمه بریزید. به همین ترتیب قیمه را لابه لای برنج بریزید و روی آخرین لایه، مایه ته چین بریزید. روی قالب ها را با فویل آلومینیومی بپوشانید و بهمدت 60 تا 90 دقیقه، در طبقه وسط فری که از 15 دقیقه قبل، روی حرارت 190 درجه سانتی گراد گرم کرده اید، قرار دهید تا کاملاً بپزند. پس از پخت، آن را از فر خارج کرده و در ظرف موردنظر برگردانید، روی آن را تزیین و سرو کنید.
نکته
در صورت تمایل، می توانید در مواد ته چین قیمه، از زرشک (تفت داده شده) نیز استفاده کنید.
ته چین قیمه جزو ته دیگ و ته چین میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 4 ساعت و 0 دقیقه میباشد .
ته چین قیمه را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست