دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
علایم و روش های درمان افسردگی زنان
به طور کلی افسردگی دارای سه نوع حاد، مزمن، و خفیف است. گونه حاد و مزمن این بیماری دارای فراوانی بیشتری است. در نوع حاد، زندگی فرد دچار اختلال جدی می شود، توانایی فرد برای کار کردن، خوابیدن، مطالعه، صرف غذا، و لذت بردن از تفریحات همیشگی، کاملاً از بین می رود و رفتار وی دچار حالتی غیرعادی می شود. به طور کلی، هر فرد تنها یک بار دچار افسردگی حاد می شود؛ اگرچه در برخی افراد این حالت ممکن است عود کند.
در افسردگی نوع مزمن، علائم طولانی مدت افسردگی برای مدت دو سال یا بیشتر به طور خفیف تری از نوع حاد آن بروز می کند. اگرچه زندگی فرد در اثر این وضعیت مختل نمی شود، اما رفتار وی ممکن است دچار اعوجاج گشته و احساس خوبی در زندگی نخواهد داشت. افراد مبتلا به این نوع افسردگی احتمالاً در آینده در معرض ابتلا به نوع حاد آن نیز هستند.
در افسردگی نوع خفیف، علائم مشابه دو نوع دیگر به صورت خفیف تر و گذراتر بروز می یابد. در شرایط بسیار ویژه، ممکن است فرد دارای علائمی باشد که در دو نوع دیگر افسردگی مشاهده نمی شود.
دسته بندی های دیگری نیز از انواع افسردگی وجود دارد. برای مثال، در افسردگی روانی، فرد دچار حالات روان پریشی همچون علائم بویایی، شنیداری، و دیداری متفاوت و باورهای توهمی به برخی مسائل غیرواقعی می شود. همچنین، در افسردگی فصلی که با آغاز زمستان رخ می دهد و با فرارسیدن بهار برطرف می شود، نوردرمانی برای بیمار توصیه می گردد.
علائم افسردگی1. حس غم، عصبیت، و خلأ دائمی
2. حس ناامیدی و/ یا بدبینی
3. حساسیت، ناآرامی، عصبیت
4. احساس گناه، بی ارزشی و ناامیدی
5. بی علاقگی به فعالیت های لذت بخش سابق از جمله رابطه جنسی
6. کم انرژی بودن و خستگی
7. اختلال در تمرکز، حافظه و تصمیم گیری
8. بی خوابی، خواب های مقطع و خواب بیش از حد
9. پرخوری یا بی اشتهایی
10. فکر و تلاش برای خودکشی
11. درد، سردرد، گرفتگی و سوءهاضمه ممتد که با درمان برطرف نمی شود.
دانشمندان در حال حاضر در تلاش برای یافتن پاسخ این سؤال هستند که آیا هورمون های زنانه و تغییرات آن، می تواند عاملی در ابتلا به افسردگی باشد یا خیر؟ از آنجا که هورمون ها قادر به تغییر ترکیب شیمیایی مغز هستند، می توانند به راحتی بر احساسات و خلق و خوی فرد تأثیر گذارند. لذا، دوره های خاص در زندگی زنان همچون بلوغ، دوره پیش از قاعدگی، قبل، بعد و طول دوران بارداری، و آستانه و دوره یائسگی، از این منظر مورد توجه دانشمندان است.
استرساز آنجا که عملکرد زنان نسبت به اینگونه موقعیت ها به گونه ایست که برای مدت طولانی تری آنها را در شرایط استرس نگه می دارد، بیشتر از مردان در معرض ابتلا به افسردگی هستند. البته، همه زنان در اثر این شرایط دچار افسردگی نمی شوند.
افزایش مصرف بی رویه الکل و موادمخدر نیز می تواند در اثر ابتلا به افسردگی در زنان مشاهده شود. بیماری های قلبی، سکته، سرطان، ایدز، دیابت، پارکینسون، اختلالات تیروئیدی، و تصلب شرائین، سایر بیماری های همزاد افسردگی هستند. برای کمک به درمان اینگونه افراد، بهتر است درمان افسردگی و بیماری همزاد آن به طور همزمان پیگیری شود.
مرگ همسر، بازنشستگی، بیماری های مزمن، همگی می تواند باعث سرخوردگی شود و بعد از گذشت دوره لازم، زنان مسن ممکن است یا سلامتی خود را بازیابند و یا دچار افسردگی شوند. این وضعیت می تواند ناشی از آن باشد که افراد مسن کمتر قادر به بیان احساسات خود بوده و احتمالاً علائم کمتری را نیز بروز می دهند.
برخلاف تصور قدیمی، زنان باردار نیز همچون سایر زنان در معرض ابتلا به افسردگی هستند، به خصوص در صورتی که سابقه این بیماری را در پرونده داشته باشند. در اکثر موارد، عود بیماری به دلیل توقف مصرف داروها در دوران بارداری رخ می دهد.
متخصصین معتقدند مصرف داروهای افسردگی مثل SSRIs در طول بارداری می تواند منجر به سقط یا اختلال در رشد جنین شود. دسته ای دیگر معتقدند جنینی که در سه ماه آخر بارداری در معرض این داروها قرار می گیرد، ممکن است با اختلالاتی نظیر اختلالات تنفسی، حساسیت، سوءتغذیه، عصبانیت، و کاهش قند خون متولد شود.
متخصصین بر اساس تأثیرات مصرف داروهای افسردگی و یا قطع مصرف در دوران بارداری که می تواند منجر به عود بیماری در مادر و یا اختلال در تولد نوزاد شوند، توصیه هایی را با در نظر گرفتن عوامل محیطی به مادران ارائه می کنند.
مصرف داروهای افسردگی در دوران شیردهیاثرات جانبی مصرف داروهای ضدافسردگی در زنان
در 2005، سازمان غذا و داروی ایالات متحده نسبت به عوارض مصرف این داروها در این دسته سنی هشدار داد و در 2007 تمامی تولیدکنندگان ملزم به قرار دادن این پیام هشدار برای کودکان و جوانان تا سقف 24 سالگی بر روی ظرف های دارو شدند.
از سوی دیگر، پژوهشی بلندمدت نشان داد که تأثیرات مطلوب این داروها بر عوارض نامطلوب آن غلبه دارد. جوشانده و مخمر موسوم به سنت جان یکی از داروهای گیاهی پرمصرف برای مبتلایان به افسردگی خفیف و مزمن در ایالات متحده و اروپاست. با این حال، مطالعات مختلف نشان دهنده تلقینی بودن تأثیر این دارو و اثرات خنثی کننده آن بر سایر درمان ها ازجمله داروهای ایدز و پیوند عضو بوده است. روان درمانی و شوک الکتریکی نیز از دیگر روش های رایج درمان افسردگی هستند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست