یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
چگونه با ترس کودکان از آمپول کنار بیایید؟
اگه شیطونی کنی، می گم آقای دکتر بهت آمپول بزنه! این جمله تکراری و کلیشه ای پدر و مادرهاست برای زمان شیطنت فرزندان کوچک شان. بسیاری از ما برای آرام کردن کودک مان، او را از آمپول می ترسانیم، غافل از اینکه زمانی فرا می رسد که نیاز داریم او را با این وسیله درمانی آشتی دهیم.
پیش از آنکه کودک تان را به محیط های درمانی مانند بیمارستان و درمانگاه یا اتاق تزریقات ببرید، بهتر است مسایلی را برای کودک خود روشن کنید.
تزریق واکسن به محافظت کودک در برابر بیماری های مختلف کمک می کند اما بدون شک این کار درد دارد. جای تعجب نیست که بیشتر کودکان از آمپول می ترسند اما در اغلب موارد مجبورند این کار را انجام دهند. در حقیقت بسیاری از کودکان تا 4 سالگی بیش از 20 تزریق واکسن انجام خواهند داد. بد نیست با برخی از نکاتی که می تواند این ترس را در کودک کم کند، آشنا شوید.
حقیقت را بگویید
اگر کودک از شما می پرسد که « قراره بریم آمپول بزنیم؟» طفره نروید و انکار هم نکنید. به او اطمینان دهید واکسن قرار است از او در برابر بیماری ها محافظت کند و توضیح دهید که این کار نوعی تنبیه نیست. همچنین نباید به او بگویید که آمپول درد ندارد چون در این صورت کودک می فهمد که شما به او دروغ می گویید و اعتمادش را نسبت به شما از دست می دهد. در عوض ساده و صادقانه بگویید « بله، درد دارد اما فقط برای چند ثانیه.» اما همه اینها را خوشحال و با لبخند برایش توضیح دهید.
جزئیات را لو ندهید
بهتر است جزئیات زیادی درباره نحوه آمپول به فرزندتان نگویید. اگر همه چیز را خیلی زود بگویید کل هفته او را از بین خواهید برد و تا زمان ملاقات نگران خواهد شد. در عوض درباره آمپول تا زمانی که سوال نکرده توضیح ندهید. اگر پرسید و شما می دانستید که در این ملاقات با پزشک قرار نیست تزریقی داشته باشد، باید به او توضیح دهید. اما اگر نمی دانید بهتر است بگویید این امکان وجود دارد آمپول لازم داشته باشی اما معلوم نیست. در اینجا مبهم بودن جواب بهتر است. اگر شما درباره آمپول و واکسن بیش از حد صحبت کنید او را مضطرب خواهید کرد.
از درد جسمی پیشگیری کنید
برخی متخصصان استفاده از کرم بی حس کننده حدود 20 دقیقه قبل از تزریق را برای بی حس کردن پوست توصیه می کنند. در طول واکسیناسیون هم سعی کنید حواس کودک را پرت کنید، دستش را بگیرید، شکلک دربیاورید، جوک یا داستان تعریف کنید یا شعر مورد علاقه اش را برایش بخوانید.
زمان مداخله را بدانید
اگر فرزندتان دچار حمله و تشنج می شود بهتر است شما عقب بایستید و اجازه دهید دکتر و پرستار وارد عمل شوند. برخی کودکان گاهی اوقات با دیدن توجه والدینشان بیش از حد واکنش نشان می دهند. اگر فرزندتان اوقات تلخی میکند بهتر است از اتاق بیرون بروید یا در گوشه ای بایستید و با کودک ارتباط چشمی برقرار کنید تا او حمایت شما را دریافت کند.
امداد فوری ارائه کنید
پس از واکسیناسیون چند دقیقه کودک را روی پای تان بنشانید تا مطمئن شوید سرگیجه ندارد. بعد از آن محل تزریق را مالش دهید تا درد کاهش یابد. می توانید از کیسه آب یخ برای مدت 10 دقیقه استفاده کنید.
جایزه یادتان نرود
گاهی اوقات حتی یک انگیزه کوچک هم می تواند به کاهش درد کمک کند. رفتار خاص شما در برابر کار شجاعانه و مثبتی که او انجام داده می تواند راه را برای ملاقات ها و واکسن های بعدی هموار کند. کافی است او را به یک بستنی یا پارک دعوت کنید.
چگونه با ترس کودکان از آمپول کنار بیایید؟ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست