یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 12 May, 2024
مجله ویستا

طرز تهیه خورشت خلال بادام کرمانشاه


خورشت خلال بادام یکی از غذاهای لذیذ، محبوب و سنتی استان کرمانشاه است که معمولا در مراسم رسمی و عروسی‌ها برای پذیرایی از میهمانان طبخ می‌شود. طرز تهیه خورش خلال بادام بسیار شبیه به طرز تهیه خورشت قیمه مجلسی است با این تفاوت که در تهیه خورشت خلال بادام، لپه حذف شده و به جای سیب‌زمینی نیز از خلال بادام استفاده می‌شود. 

مواد لازم برای تهیه خورشت خلال بادام کرمانشاه

 گوشت قرمز 300 گرم
 کره 1 قاشق غذاخوری
 زرشک سیاه 1 لیوان
پیاز  1 عدد
 رب گوجه‌فرنگی 2 قاشق غذاخوری
 گلاب 5 قاشق غذاخوری
 زعفران دم‌کرده 3 قاشق غذاخوری
 خلال‌بادام درشت 250 گرم
 چوب دارچین 1 تکه
 نمک، زردچوبه به میزان لازم
 لیمو عمانی 4 عدد

طرز تهیه خورشت خلال بادام کرمانشاه

  1. ابتدا پیاز را به صورت خلالی خرد کنید.
  2. پیازهای خردشده را با کمی روغن در تابه تفت دهید تا سبک شوند.
  3. زردچوبه را نیز به پیازها اضافه کرده و تفت دهید تا عطر آن آزاد شود.
  4. گوشت خورشتی را به پیاز و زردچوبه اضافه کرده و کمی تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
  5. رب گوجه‌فرنگی را نیز اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ رب باز شود. 
  6. حدود 3 لیوان آب روی گوشت‌ها ریخته و حرارت را کم کنید و حدود 1 ساعت صبر کنید تا گوشت کاملا مغزپخت شود. 
  7. در این فاصله، خلال‌های بادام را حدود 5 دقیقه داخل زعفران خیس کنید تا خوش‌رنگ شوند. (اگر از خلال تازه استفاده می‌کنید نیازی نیست که آن‌ها را خیس کنید اما در غیر این صورت، خلال‌های بادام را حدود 10 تا 15 دقیقه داخل آب خیس کنید تا نرم شوند سپس در زعفران خیس کنید.)
  8. وقتی آب خورشت کم شد، خلال بادام، زعفران دم‌کرده، چوب دارچین، لیمو عمانی و کره را اضافه کنید و 30 دقیقه فرصت دهید تا خورشت با حرارت بسیار کم جا بیفتد و خلال‌ها نرم شوند. 
  9. در آخر زرشک سیاه پاک‌شده و شسته‌شده را به خورشت اضافه کنید و نمک و فلفل آن را اندازه کنید. 
  10. قبل از سرو، گلاب را به خورشت اضافه کرده و چوب دارچین را از آن خارج کنید.


	طرز تهیه خورشت خلال بادام کرمانشاه | وب


	طرز تهیه خورشت خلال بادام کرمانشاه | وب


نکاتی درباره تهیه خورشت خلال بادام

  • برای لذیذترشدن خورشت خلال بهتر است از گوشت گوسفندی استفاده کنید.
  • در پخت خورشت خلال اصیل و سنتی کرمانشاه از زرشک سیاه استفاده می‌شود. 
  • استفاده از لیموعمانی و گلاب در این غذا اختیاری است. 

گردآوری: گروه آشپزی وب