جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
مجله ویستا
طرز تهیه فالوده شیرازی خانگی با نشاسته
فالوده یا پالوده یکی از دسرهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است. در واقع فالوده نوعی دسر یخی است که از قرارگرفتن رشتههای باریک نشاسته در محلول آب، یخ و شکر تهیه میشود. پالوده شیراز، کرمان و یزد معروفترین نوع فالوده هستند که نوع شیرازی آن را معمولا با یک چاشنی مانند آب لیمو، عرق نسترن و یا شربت آلبالو میل میکنند اما پالوده کرمانی را با گلاب و نعناع مخلوط کرده و مصرف میکنند.
فالوده شیرازی از دو نوع دیگر شناختهشدهتر و مشهورتر است و در بسیاری از بستنی فروشیهای سرتاسر کشور و حتی بستنی فروشیهای ایرانی خارج از کشور نیز همراه با بستنی سنتی و یا تنها فروخته میشود.
رشتههای نازک فالوده در گذشته به روش سنتی و کمی سخت و وقتگیر تهیه میشد اما امروزه، با استفاده از ماشینهای صنعتی، این رشتهها با سرعت و در مقدار بسیار زیاد تهیه میشوند. البته گاهی به دلیل راحتی کار برخی افراد برای تهیه فالوده شیرازی از رشتههای نودل برنج یا نودل چینی استفاده میکنند که این روش با روش سنتی بسیار متفاوت بوده و این فالوده کیفیت و اصالت فالوده شیرازی اصیل را نخواهد داشت.
در اینجا قصد داریم طرز تهیه فالوده شیرازی خانگی به روش سنتی را به شما آموزش دهیم پس با ادامه مطلب همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه فالوده شیرازی خانگی:
نشاسته | 250 گرم |
آب | 2 لیوان |
گلاب | 1/3 لیوان |
آبلیمو | به میزان دلخواه |
طرز تهیه فالوده شیرازی خانگی:
- طرز تهیه فالوده شیرازی به روش سنتی به این ترتیب است که ابتدا باید آب و نشاسته را مخلوط کنید.
- مخلوط را داخل قابلمه نچسب بريزيد.
- قابلمه را روی حرارت قرار دهید و با قاشق چوبی مرتب هم بزنيد تا مايه فالوده بجوشد.
- حالا گلاب را اضافه كرده و آن را به هم بزنيد تا غليظ، كشدار و سفت بشود. اين كار حداقل 20 دقيقه زمان نیاز دارد.
- وقتی مایه به شکل توپ در وسط قابلمه قرار گرفت، یک دمكنی روی قابلمه قرار دهید و شعله را تا حد ممکن كم كنید تا خامي نشاسته گرفته شود.
- حالا در ظرف بزرگی، مقداری آب و يخ فراوان ریخته و ظرف را نزديک چرخگوشت قرار دهيد.
- ریزترین پنجره چرخ گوشت را به آن وصل كرده و مايه فالوده را داخل چرخ گوشت بریزید.
- ظرف يخ را طوری قرار دهيد كه رشتههای فالوده به محض بیرون آمدن از چرخ گوشت، داخل آن بريزند.
- به صورت مداوم و به آرامی، رشتهها را با دست زيرورو كنید. بهتر است برای اين كار، دستكش دست کنید تا دستتان يخ نكند.
- پس از پایان كار، مقداری يخ را خرد كرده و كمی گلاب و شربت آبليمو به آن اضافه كنید.
- موقع سرو، كمي شربت آبليمو روی فالوده بریزید و با یک حلقه ليمو ترش، آن را تزیين كنيد.
فالوده شیرازی خانگی و سنتی شما آماده است. میتوانید این فالوده را با شربت آلبالو نیز سرو کنید. امیدواریم از این آموزش نهایت استفاده را ببرید و بتوانید در منرل، یک فالوده خوشمزه و اصیل تهیه کنید.
گردآوری: مجله اینترنتی وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست