چهارشنبه, ۲۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 12 February, 2025
مجله ویستا
طرز تهیه آش ترش خوشمزه مخصوص سیزده بدر
آش یکی از غذاهای مورد علاقه ایرانیهاست. کمتر کسی را میتوان یافت که به این غذای سنتی و خوشمزه علاقهای نداشته باشد. بسیاری از شهرهای ایران آش مخصوص به خود را دارند که هر کدام اسامی متفاوتی مثل آش رشته ، آش جو پرک ، آش بلغور ، آش دوغ ، آش سماق و... دارد. یکی از آشهای بسیار معروف و خوشمزه که مخصوص شهرهایی همچون ملایر ، همدان ، بروجرد ، نهاوند و همچنین استان زنجان است به آش ترش مشهور است که مزه ملس و خوشایندی هم دارد. این آش طعم بسیار خوبی داشته و در گذشته مرسوم بوده که در این آش از ۴۰ نوع گیاه استفاده میکردهاند و به نوعی این آش خاصیت درمانی نیز داشته است.
خوردن آش در روز سیزدهم فروردین ماه یا همان سیزده بدر از گذشته تا به حال مرسوم بوده است. برای اینکه امسال هم بتوانید یک آش بینظیر با طعمی فوقالعاده و جدید داشته باشید پیشنهاد میکنیم طرز تهیه آن را که بسیار آسان هم هست یاد گرفته و خانواده و دوستانتان را در این روز به یاد ماندنی به این آش خوش طعم مهمان کنید. توجه داشته باشید که این آش علاوه بر خوشمزه بودن از نظر سلامتی هم بسیار مورد توجه است چراکه در آن از رب انار استفاده میشود و پزشکان معتقدند که انار میتواند مقدار اسید چرب موجود در خون را کاهش دهد و از این طریق احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و دیابت نوع دوم کاهش مییابد.
خوردن آش در روز سیزدهم فروردین ماه یا همان سیزده بدر از گذشته تا به حال مرسوم بوده است. برای اینکه امسال هم بتوانید یک آش بینظیر با طعمی فوقالعاده و جدید داشته باشید پیشنهاد میکنیم طرز تهیه آن را که بسیار آسان هم هست یاد گرفته و خانواده و دوستانتان را در این روز به یاد ماندنی به این آش خوش طعم مهمان کنید. توجه داشته باشید که این آش علاوه بر خوشمزه بودن از نظر سلامتی هم بسیار مورد توجه است چراکه در آن از رب انار استفاده میشود و پزشکان معتقدند که انار میتواند مقدار اسید چرب موجود در خون را کاهش دهد و از این طریق احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و دیابت نوع دوم کاهش مییابد.
مواد لازم برای تهیه آش ترش:
نخود | نصف پیمانه |
لوبیا چیتی | نصف پیمانه |
عدس | نصف پیمانه |
برنج نیم دانه | 1 پیمانه |
پیاز داغ | به میزان لارم |
سیر داغ | به میزان لازم |
سبزی آش | 500 گرم |
رب انار | 2 ق غذاخوری |
شکر | به میزان لازم |
![طرز تهیه آش ترش خوشمزه مخصوص سیزده بدر | وب](/web/imgs/34/12/8se721.jpeg)
طرز تهیه آش ترش:
- قبل از هر چیز برای پخت این آش باید از شب قبل حبوبات آن (نخود ، لوبیا چیتی ، عدس) را در ظرفهای جداگانه درون آب خیس کنیم و تا روز بعد چند بار آب آنها را عوض کرده و بگذاریم خوب پخته شوند. زمانی به خوبی پخته میشوند که بتوان آنها را به راحتی با دست له کرد.
- در این مرحله سبزیها را شسته و ریز خرد میکنیم.
- برنج نیم دانه را از قبل خیس میکنیم و در قابلمه با آب میجوشانیم.
- پس از حدود ۱۵ دقیقه که برنج جوش خورد حبوبات را اضافه کرده و سپس سبزی را هم به آن اضافه میکنیم.
- سیرها را به همراه مقداری نمک درون روغن تفت میدهیم تا طلایی شده و تبدیل به سیر داغ شود.
- وقتی آش جا افتاد چند قاشق شکر و مقداری رب انار و نصف سیر داغها را اضافه میکنیم و اجازه میدهیم ۱۵ دقیقه دیگر بپزد سپس آش را درون کاسه میکشیم و با نصف دیگر سیر داغ آن را تزیین میکنیم.
توجه: میزان شکر و رب انار برای آش ترش بستگی به سلیقه و طبع شما دارد و باید تا اندازهای اضافه شود که آش طعم ترش و شیرینی داشته باشد.
مجله اینترنتی وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست