سه شنبه, ۲۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 11 February, 2025
طبع رب انار چیست و چه خواصی دارد؟
طبع رب انار چیست؟
- طبع رب انار شیرین: انار شیرین دارای طبع سرد و مایل به اعتدال است و نسبت به انار ترش و ملس فواید درمانی کمتری دارد. با این وجود رب انار شیرین برای اصلاح و تصفیه خون بسیار مفید است.
- طبع رب انار ملس: طبع رب انار ملس یا در اصطلاح میخوش سرد و تر و نزدیک به اعتدال است و به دلیل مزه خاصی که دارد، طرفداران زیادی دارد. به طور کلی انار ملس (ترش و شیرین) خواص بیشتری نسبت به انار شیرین داشته و در کاهش صفرا، غلیان و جوشش خون مفیدتر از انار شیرین است.
- طبع رب انار ترش: انار ترش که از آن برای تهیه رب انار استفاده شود، دارای سردی و تری بیشتر است و باعث ایجاد یبوست خفیف میشود. مصرف رب انار ترش در کاهش حالت تهوع در دوران بارداری بسیار مفید است و اشتهای زنان باردار به خوردن مواد غیر طبیعی را کاهش میدهد. همچنین مصرف انار ترش و فراوردههای جانبی تهیه شده از آن مانند رب انار، کنسانتره و آب انار باعث کاهش صفرا، کاهش حرارت معده و کبد میشود.
لازم به ذکر است، مصرف رب انار ترش یا ملس یا شیرین بسته به ذائقه و تحمل معده هر فرد میتواند پیامدهای مختلفی داشته باشد و این موضوع به خوب و یا بد بودن رب انار بر نمیگردد.
خواص درمانی رب انار
- تصفیه و اصلاح خون از مهمترین خواص رب انار است.
- مصرف رب انار باعث کاهش کلسترول بد خون میشود.
- مالیدن رب انار بر روی دهان به درمان آفت، جوش و برفک دهان کمک میکند.
- رب انار ترکیب عالی برای لاغری و کاهش وزن است. این ترکیب به افزایش متابولیسم و سوخت و ساز بدن کمک میکند و به عمق بافتها نفوذ کرده و از تجمع چربیها جلوگیری میکند.
- رب انار برای سلامت پوست و پیشگیری از پیری زودرس بسیار مفید است. نیاسین موجود در رب انار باعث میشود پوست حالت ارتجاعی خود را حفظ کند.
- رب انار باعث افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن میشود و دارای خاصیت ضد سرطان است. نتایج تحقیقات نشان داده است، استفاده منظم از رب و آب انار باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان بهویژه سرطان سینه در زنان و سرطان پروستات در مردان میشود.
- مصرف منظم رب و آب انار برای کاهش فشار خون بالا مفید است.
- در طب سنتی از خواص رب انار برای درمان زخم داخلى بينى و سودا استفاده میشود، به این منظور، رب انار را با كمى عسل مخلوط نموده و ضماد كنيد.
مقالات مرتبط:
خواص شگفت انگیز رب انار برای لاغری و کاهش وزن
خواص انار برای پوست و مو
موارد احتیاطی و منع مصرف رب انار
با توجه به اینکه طبع رب انار سرد است، از این رو افراد دارای مزاج سرد بایستی از زیادهروی در مصرف آن خودداری کنند. همچنین خوردن زیاد رب انار باعث ضعیف شدن و ناراحتیهای معده، گلو درد و ابتلا به یبوست میشود.
تداخلات دارویی رب انار
مصرف زیاد و خودسرانه رب انار با داروهایی که برای درمان فشار خون و کاهش کلسترول مصرف میشود، مداخله ایجاد میکند.
در طب سنتی مصلح رب انار را مصطکی معرفی کردهاند. برای آشنایی با خواص مصطکی مطالعه لینک زیر پیشنهاد میشود. همچنین توجه داشته باشید، همواره رب انار را از محلهای بهداشتی و استاندارد تهیه نمایید.
بیشتر بخوانید: مصطکی چیست؟ آشنایی با کاربردهای روغن مصطکی در طب سنتی
گروه سلامت وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست