دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا
قرص ملوکسیکام چیست؟
داروهایی وجود دارند که ممکن است ما هر زمانی برای رهایی از درد به آنها پناه ببریم. قرص ملوکسیکام از این دسته داروهاست که ممکن است به تازگی پزشک معالجتان برای شما هم تجویز کرده باشد. بهتر است قبل از مصرف این دارو درباره آن اطلاعات کافی داشته باشید.
قرص ملوکسیکام چیست؟
ملوکسیکام (Meloxicam) با نام تجاری موبیک mobic یک داروی ضدالتهاب غیراستروئیدی است. از این دسته داروها برای کاهش التهاب و درد و به طور کلی درمان علایم بیماریهای روماتیسم، پوکی استخوان، اسپوندیلیت انکیلوزان مورد استفاده قرار میگیرد. ملوکسیکام عوارض گوارشی کمتری نسبت به پیروکسیکام، دیکلوفناک و ناپروکسن ایجاد میکند.این دارو بصورت قرصهای 7.5 و 15 میلیگرمی ارائه میشود. اثر این دارو 30 تا 60 دقیقه پس از مصرف آغاز میشود.
موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی:
موارد مصرف | آرتروز روماتیسم مفصلی اسپوندیلیت انکیلوزان پوکی استخوان |
عوارض | احساس ضعف با اسهال، سوء هاضمه و احساس ناراحتی در معده، گیجی، یبوست، سردرد، درد قفسه سینه، ضعف، کوتاهی نفس، سیاه و سفید، خونین، یا مدفوع قیری، لکنت زبان، تورم یا افزایش سریع وزن، مشکلات بینایی و یا تعادل، تهوع، درد بالای معده، خارش، از دست دادن اشتها، ادرار تیره، مدفوع تیره یا خونی |
تداخل دارویی | کاپتوپریل و لازیکس (فورزماید)، داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین |
مقدار و نحوه مصرف
مقدار مصرف ملوکسیکام معمولا یک قرص ۷.۵ میلیگرمی در روز است ولی تحت نظر پزشک میتوان استفاده از آن را تا ۱۵ میلیگرم (یک عدد قرص ملوکسیکام ۱۵ یا دو عدد قرص ملوکسیکام ۷.۵) در روز هم رساند. توجه داشته باشید که قرص ملوکسیکام برای مصرف طولانی مدت و یا در افراد ۱۲ تا ۱۸ سال با وزن کمتر از ۵۰ کیلوگرم نباید روزانه بیش از ۷.۵ میلی گرم (روزانه یک عدد قرص ملوکسیکام ۷.۵)، مصرف گردد.توجه: اگر در یک روز، مصرف دارو را فراموش کرده اید به محض اینکه به یادتان آمد آن را مصرف کنید ولی در صورتی که 24 ساعت از زمانی که باید دارو را مصرف میکردید گذشته است مقدار مصرف را دو برابر نکرده و داروی همان روز را مصرف کنید.
توجه: قرص ملوکسیکام برای مصرف طولانی مدت و یا در افراد ۱۲ تا ۱۸ سال با وزن کمتر از ۵۰ کیلوگرم نباید روزانه بیش از ۷.۵ میلیگرم (روزانه یک عدد قرص ملوکسیکام ۷.۵)، مصرف گردد.
نکاتی که در ارتباط با مصرف این دارو باید بدانید
- بیماران مبتلا به آسم یا دارای حساسیت به آسپرین یا دیگر داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی نباید از این دارو استفاده کنند.
- از مصرف ملوکسیکام در سه ماهه اول و دوم بارداری باید اجتناب کرد. همچنین در ۳ ماه آخر بارداری ممکن است به جنین آسیب برساند.
- قرص را بطور کامل همراه با یک لیوان آب ببلعید. مصرف این دارو همراه با غذا به کاهش عوارض گوارشی ناشی از مصرف آن کمک می نماید.
- در صورتی که سیگاری هستید، به پزشک خود اطلاع دهید.
- از آنجا که این دارو میتواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجاد کند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه داروهای مصرفی خود در اختیار پزشک یا داروساز قرار دهید.
- در صورتی که سابقه فشار خون بالا و يا وجود لخته در عروق، فشارخون و كلسترول بالا دارید، پزشک خود را مطلع نمایید.
- در صورت سابقه آسم، حساسیت، زخم معده یا دوازدهه و بیماریهای گوارشی (مانند کرون)، بیماری قلبی یا عروقی، لوپوس،مشکلات کبدی، کلیوی و سایر موارد به پزشک خود اطلاع دهید.
- در صورت سابقه حساسیت به داروهای ضد درد (مانند آسپرین ،ناپیروکسن، اینرو متاسین و ایبوبروفن و...) به پزشک خود اطلاع دهید.
- در صورتی که قصد عمل جراحی یا درمان دندانپزشکی را دارید به پزشک خود در مورد مصرف این دارو اطلاع دهید.
- در صورت بروز یبوست، رژیم سرشار از فیبر (میوه و سبزیجات) و مصرف مایعات به اندازه کافی توصیه میشود.
گروه سلامت وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست