دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
مجله ویستا
عوارض مصرف قرص فکسوفنادین (تلفست)
اگر شما هم در فصول مختلف سال دچار حساسیتهایی همچون: عطسه ، خارش و قرمزی چشم، آبریزش بینی و کهیر میشوید حتما نام قرص فکسوفنادین را شنیدهاید. این دارو یک آنتیهیستامین با اثر طولانی مدت است که در درمان آلرژیها موثر میباشد. همانطور که هر دارویی علاوه بر اثرات درمانی خاصی که بر بدن دارد ممکن است دارای عوارض هم باشد بهتر است قبل از مصرف دارو اطلاعات کافی درباره میزان و نوع مصرف و.. داشته باشید.
این دارو برخلاف اکثر آنتیهیستامینها خوابآور نیست. قرص فکسوفنادین در سه مقدار فکسوفنادین 60 ، فکسوفنادین 120 و همچنین 180 میلی گرمی موجود است.
چگونگی مصرف
فکسوفنادین معمولاً روزی دو بار با یا بدون غذا مصرف میشود. برای آنکه مصرف دارو را فراموش نکنید بهتر است هر روز سر ساعت معینی آن را بخورید. اگر یک نوبت را فراموش کردید، بلافاصله که به یاد آورید، مصرفش کنید. البته اگر تقریباً موقع نوبت بعدی رسیده است، نوبت فراموش شده را رها کرده و به برنامه دارویی معمولتان بازگردید. مقدار دارو را دوبرابر نکنید.
مقدار مصرف قرص 60 میلی گرمی برای افراد بالای 12 سال به صورت دو عدد روزانه میباشد. و برای قرص 180 و 120 میلی گرمی به صورت یک عدد روزانه همراه با یک لیوان آب است.
توجه: مهمترین عارضه جانبی این دارو احتمال بروز آریتمی قلبی (غیرطبیعی بودن ریتم قلب) است.
دکتر جاوید شیک که یکی از اعضای هیئت علمی دانشکده پزشکی هاروارد است به عوارض جانبی داروهای ضدآلرژی (آنتیهیستامینها) که کمتر شنیده شده است اشاره نمود. از جمله این عوارض عبارتند از:
گروه سلامت وب
درباره داروهای ضد حساسیت چه میدانید؟
داروهای آنتی هیستامین متداولترین داروهایی هستند كه در درمان هرگونه واكنش آلرژی تجویز میشوند. اثر عمدهی این داروها مقابله با اثرات هیستامین بوده كه یكی از مواد شیمیایی مهمی است كه در حساسیتها توسط بدن ترشح میشود. در مواردی كه اجتناب از تماس با مواد آلرژیزا ممكن یا عملی نباشد، از داروهای آنتیهیستامین جهت رفع علایم مربوطه استفاده میشود. متداولترین مورد مصرف آنها پیشگیری از آلرژی بهاره (تب یونجه)، التهاب حلق و بینی و مجاری تنفسی است. فکسوفنادین یکی از این داروهاست.فکسوفنادین چیست؟
قرص تلفست (TELFAST) حاوی مادهی موثر فکسوفنادین (FEXOFENADINE) میباشد. این ماده جزء گروهی از داروها به اسم آنتیهستامین است. قرص تلفست یکی از داروهای آنتیهیستامینی است و در درمان علائم آلرژیک فصلی مثل عطسه، خارش چشم، آبریزش بینی، ضایعات آبکی و یا کهیر مزمن استفاده میشود.این دارو برخلاف اکثر آنتیهیستامینها خوابآور نیست. قرص فکسوفنادین در سه مقدار فکسوفنادین 60 ، فکسوفنادین 120 و همچنین 180 میلی گرمی موجود است.
چگونگی مصرف
فکسوفنادین معمولاً روزی دو بار با یا بدون غذا مصرف میشود. برای آنکه مصرف دارو را فراموش نکنید بهتر است هر روز سر ساعت معینی آن را بخورید. اگر یک نوبت را فراموش کردید، بلافاصله که به یاد آورید، مصرفش کنید. البته اگر تقریباً موقع نوبت بعدی رسیده است، نوبت فراموش شده را رها کرده و به برنامه دارویی معمولتان بازگردید. مقدار دارو را دوبرابر نکنید.مقدار مصرف قرص 60 میلی گرمی برای افراد بالای 12 سال به صورت دو عدد روزانه میباشد. و برای قرص 180 و 120 میلی گرمی به صورت یک عدد روزانه همراه با یک لیوان آب است.
هشدارها و عوارض جانبی
در صورت بروز هر یک از علایم زیر با پزشکتان تماس بگیرید:- خشکی شدید دهان، بینی یا گلو
- سردرد یا خوابآلودگی
- تشویش یا بیقراری
- بیخوابی
- تپش قلب (احساس تکان خوردن شدید قلب در قفسه سینه) یا ضربان قلب تند
توجه: مهمترین عارضه جانبی این دارو احتمال بروز آریتمی قلبی (غیرطبیعی بودن ریتم قلب) است.
هنگام مصرف این دارو توصیههای زیر را جدی بگیرید
- از مصرف الكل ، داروهای خوابآور ، یا آرامبخشها اجتناب كنید.
- پیش از رانندگی یا كار با وسایل خطرناک از پاسخ بدنتان به فكسوفنادین مطمئن شوید. این دارو ممكن است روی میزان هوشیاری اثر بگذارد.
- اگر خشكی دهان مشكلساز شد، از آدامس یا آبنباتهای بدون قند استفاده كنید یا چند جرعه كوچک آب بنوشید. اگر این مشكل بیش از دو هفته باقی ماند با پزشكتان مشورت كنید.
- دارو را دور از دسترس كودكان، دور از گرما، نور مستقیم و حرارت مرطوب نگهداری كنید (در این شرایط دارو فاسد میشود).
- اگر ظرف ۵ روز درمان با فكسوفنادین احساس بهبودی ندارید، پزشكتان را مطلع سازید.
موارد احتیاط:
در صورت وجود هریک از موارد زیر پیش از مصرف فكسوفنادین ، پزشكتان را مطلع سازید:- حساسیت به فكسوفنادین ، هر نوع ماده غذایی ، نگهدارندهها، رنگهای خوراكی ، یا داروهای دیگر (به ویژه سایر آنتیهیستامینها).
- بارداری یا شیردهی
- عادت به مصرف مشروبات الكلی
- مصرف داروهای دیگر، به ویژه داروهای مضعف دستگاه عصبی (آرامبخشها، داروهای خواب و صرع ، مسكنها، شلكنندههای عضلانی)؛ كتوكونازول (یك داروی ضدقارچ)؛ یا آنتیبیوتیكهای ماكرولیدی (اریترومایسین).
- سابقه یا ابتلا به مشكلات كلیوی
- سابقه یا ابتلا به پرفشاری خون
- بیماری قند، بیماری های قلبی
- پركاری تیروئید
دکتر جاوید شیک که یکی از اعضای هیئت علمی دانشکده پزشکی هاروارد است به عوارض جانبی داروهای ضدآلرژی (آنتیهیستامینها) که کمتر شنیده شده است اشاره نمود. از جمله این عوارض عبارتند از:
- ایجاد عدم تمرکز: بدلیل خواب آلودگی و آرامبخش بدون این داروها
- افسردگی: احساس غمگینی، که در بیمارانی که مستعد به افسردگی هستند توصیه میگردد که با پزشک خود حتماً مشورت نمایند.
- اضطراب: بخصوص در هنگام مصرف سدوافدرینها علائمی همچون افزایش ضربان قلب، بیخوابی و اضطراب همچون زمانیکه شما چندین فنجان قهوه مصرف مینمایید.
- تغییر حواس بویایی و چشایی: استفاده مکرر از داروهای آنتی هیستامیک بخصوص انواعی که حاوی مواد نگهدارنده هستند و به صورت اسپری داخل بینی استفاده میگردند.
- کاهش میل جنسی: به دلیل تاثیرات افسردگی داروهای ضدآلرژی
- افزایش اشتها
- نازایی در زنان : گرچه علت دقیق آن مشخص نیست ولی احتمالاً بدلیل خشک نمودن مخاطها میباشد.
- تاثیر مخرب طولانی مدت بر سلامتی:
برای مثال مصرف طولانی مدت استروئیدهای قوی سب افزایش ریسک ابتلا به دیابت
و استئوپورز (پوکی استخوان) و کاتاراکت (آب مروارید) میگردد.
گروه سلامت وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست