جمعه, ۱۷ اسفند, ۱۴۰۳ / 7 March, 2025
مجله ویستا

طرز تهیه لواشک خانگی


"لواشک" یکی از تنقلات محبوب در سرتاسر دنیاست که از عصاره غلیظ‌ و خشک‌شده یک یا چند نوع میوه تهیه می‌شود که متخصصان تغذیه به آن "اکستراکت یا کنسانتره" می‌گویند.


	طرز تهیه لواشک خانگی | وب

ساده‌ترین و متداول‌ترین روش‌‌ تهیه لواشک، خشک‌کردن پوره غلیظ میوه زیر نور خورشید است به این ترتیب که ابتدا عصاره میوه را گرفته، آن را با چاشنی‌های دل‌خواه ترکیب می‌کنند و سپس مانند نان لواش آن را خیلی نازک پهن می‌کنند تا خشک شود. امروزه اما با توجه به آلودگی هوا، نداشتن آفتاب کافی در منازل و دلایل دیگر از وسایلی چون شوفاژ، بخاری، فر و ... نیز برای تهیه لواشک استفاده می‌شود.

معمولا برای تهیه لواشک از میوه‌هایی مانند آلوچه، زردآلو، آلو، قیسی، کیوی، انار، زرشک و یا ترکیبی از چند میوه استفاده می‌شود و لواشک بسته به میوه‌های مصرف‌شده، در طعم‌های ترش، شیرین و ملس به وفور یافت می‌شود.

تهیه لواشک خانگی بر خلاف آنچه تصور می‌شود بسیار ساده است. علاوه بر این، لواشکی که در منزل تهیه می‌شود بهداشتی‌تر بوده و شما می‌توانید ترشی، شیرینی و میزان نمک آن را بر اساس ذایقه خود تعیین کنید.  درست‌کردن لواشک تقریبا قانون خاصی ندارد و شما می‌توانید از هر میوه‌ای با هر طعم و مزه‌ای از میوه‌های نارس و سفت گرفته تا میوه‌های حسابی رسیده و له‌شده در تهیه لواشک استفاده کنید.
در ادامه مجموعه کاملی از طرز تهیه انواع لواشک خانگی را برای شما تهیه کرده‌ایم که امیدواریم مورد استفاده شما قرار بگیرد و بتوانید در هر فصلی، لواشک مخصوص آن فصل را تهیه کرده و از طعم یک لواشک سالم و خوشمزه لذت ببرید.

لواشک زردآلو خانگی:

لواشک زردآلو همان‌طور که از نام آن مشخص است یک لواشک تابستانی با طعم شیرین است. این لواشک بسیار محبوب است و رنگ قهوه‌ای روشن دارد. برخی افراد برای تلطیف طعم لواشک زردآلو از ترکیب پوره زردآلو با میوه‌های دیگر مثل آلو و ... استفاده می‌کنند که در نهایت یک لواشک ملس خواهند داشت. 
در لینک زیر طرز تهیه لواشک زردآلوی خانگی را خواهید دید. 

آموزش کامل تهیه لواشک زردآلو + معرفی انواع چاشنی لواشک


	طرز تهیه لواشک خانگی | وب


لواشک آلو خانگی:

لواشک آلو یکی از خوشمزه‌ترین و لذیذترین انواع لواشک خانگی است. بهترین، سالم‌ترین و مقرون به صرفه‌ترین روش برای تهیه لواشک، استفاده از میوه‌هایی است که ته جعبه میوه‌ها می‌ماند و با قیمت ناچیزی می‌توان آن‌ها را  تهیه کرد. 
برای تهیه لواشک آلو نیز می‌توانید از آلوهایی که برای مدت طولانی در منزل باقی‌مانده است استفاده کنید و با صرف مدت زمان کوتاهی به راحتی برای تمام سال لواشک تهیه کنید.
در صورت تمایل می‌توانید برای تهیه لواشک ترش‌مزه از مخلوط آلو‌قرمز و آلبالو در کنار هم استفاده نمایید. همچنین اگر مزه شیرین برای لواشک را می‌پسندید می‌توانید از میوه‌هایی همچون سیب، هلو، زرد‌آلو و... استفاده نمایید.

آموزش تصویری طرز تهیه لواشک آلو فوری


	طرز تهیه لواشک خانگی | وب


لواشک گوجه سبز (لواشک آلوچه خانگی):

فصل بهار که گوجه‌ سبز در همه‌جا یافت می‌شود،  بهترین موقع برای تهیه یکی از خوشمزه‌ترین و ترش‌ترین لواشک‌ها یعنی، لواشک گوجه سبز است. برای تهیه لواشک گوجه سبز که در برخی شهرها به آن لواشک آلوچه نیز گفته می‌شود، به مواد اولیه بسیار کمی نیاز دارید و در مدت کوتاهی می‌توانید یک لواشک خانگی ترش و خوشمزه تهیه کنید.

طرز تهیه لواشک گوجه سبز یا لواشک آلوچه خانگی


	طرز تهیه لواشک خانگی | وب


لواشک انار:

لواشک انار مانند لواشک گوجه سبز و لواشک آلو، جزو لواشک‌های ترش است و معمولا در فصل پاییز که انار به وفور یافت می‌شود تهیه و برای فصل‌های دیگر ذخیره می‌شود. از آنجایی که طعم لواشک انار خالص بسیار ترش است، بعضی افراد از مواد دیگری مانند سیب و به برای تلطیف طعم این لواشک استفاده می‌کنند. بعضی دیگر نیز برای ترش‌تر شدن لواشک انار، آن را مخلوط با زرشک تهیه می‌کنند.

طرز تهیه لواشک انار خانگی خوشمزه


	طرز تهیه لواشک خانگی | وب


لواشک کیوی:

لواشک کیوی نیز از جمله انواع لواشک ترش است که رنگ سبز زیبایی دارد. این لواشک را می‌توان به دو روش پخته و خام تهیه کرد و برای تعادل طعم ترش آن نیز می‌توان از مقداری کمی شکر بهره برد. 

آموزش طرز تهیه لواشک کیوی خانگی با دو روش


	طرز تهیه لواشک خانگی | وب



لواشک هندوانه:
لواشک هندوانه از تنقلات سالم و خوشمزه‌‌ای است که می‌توان در منزل تهیه کرده و به واسطه‌ی رنگ جذاب، گزینه‌ی مناسب جهت پذیرایی در مهمانی‌ها خواهد بود. با طرز تهیه لواشک هندوانه آشنا شوید.

طرز تهیه لواشک هندوانه ملس و خوشمزه


	طرز تهیه لواشک خانگی | وب



لواشک آلبالو:

فصل تابستان که تنوع میوه‌ها بسیار زیاد است، بهترین زمان برای درست‌کردن انواع لواشک خانگی و ذخیره‌کردن آن‌ها برای شب‌های طولانی زمستان است. آلبالوی ترش و خوشمزه یکی از همین میوه‌های تابستانی پرطرفدار است که می‌توان از آن به روش‌های مختلفی استفاده کرد و انواع مربای آلبالو، آلبالو خشک، ترشی آلبالو و از همه مهم‌تر لواشک آلبالو خوش رنگ و خوشمزه تهیه کرد. 
با طرز تهیه لواشک آلبالو از طریق لینک زیر آشنا شوید.

طرز تهیه لواشک آلبالو خانگی + آموزش خشک‌ کردن انواع لواشک خانگی


	طرز تهیه لواشک خانگی | وب


لواشک گیلاس:

برخی افراد اصلا میانه خوبی با طعم ترش ندارند و ترجیح می‌دهند سراغ خوردنی‌ها و تنقلاتی مانند لواشک نروند. این دسته افراد می‌توانند دست به کار شده و انواع لواشک شیرین مانند لواشک گیلاس را تهیه کنند و از خوردن آن لذت ببرند. 
در صورت تمایل می‌توان لواشک گیلاس را به صورت ترکیبی با میوه‌های دیگر مثل آلو نیز تهیه کرد تا یک طعم ملس رو به شیرین داشت. 

طرز تهیه لواشک گیلاس شیرین و خوشمزه


	طرز تهیه لواشک خانگی | وب


لواشک شلیل:

لواشک شلیل نسبت به دیگر انواع لواشک‌ کمتر یافت می‌شود که شاید یک دلیل آن قیمت بالای این میوه و همچنین کم‌یاب‌تر بودن ان نسبت به دیگر میوه‌ها باشد. لواشک شلیل طعم شیرین و رنگ روشنی دارد و برای تهیه آن گاهی از ترکیب شلیل و هلو استفاده می‌شود. 
با طرز تهیه لواشک شلیل و هلو آشنا شوید.

طرز تهیه لواشک شلیل و هلو خانگی


	طرز تهیه لواشک خانگی | وب


لواشک زرشک:

لواشک زرشک ترش‌ترین و خوش‌رنگ ترین لواشک در میان انواع لواشک خانگی است. لواشک زرشک هم با استفاده از زرشک تازه و هم زرشک خشک قرمز تهیه می‌شود که هر دو مورد پرکار و پر زحمت هستند اما به نتیجه خوشمزه‌ای که دارد می‌ارزد.
با نوش جان کردن لواشک زرشک می‌توانید از خواص فوق‌العاده این گیاه بی‌نظیر بهره‌مند شوید.

طرز تهیه لواشک زرشک تازه


	طرز تهیه لواشک خانگی | وب


لواشک زغال اخته:

برای تهیه لواشک نیازی به خرید بهترین و مرغوب‌ترین نوع میوه نیست. در واقع لواشک میوه با استفاده از میوه‌هایی که در منزل خورده نشده و در حال خراب‌شدن هستند، تهیه می‌شود. کافی است میوه‌های مورد علاقه خود را باهم بجوشانید و عصاره آن‌ها را گرفته، کف سینی بریزید و صبر کنید تا خشک شوند. 
این بار ترکیب میوه‌های ترش یعنی زغال اخته و ریواس را امتحان کنید.

طرز تهیه لواشک زغال اخته و ریواس


	طرز تهیه لواشک خانگی | وب


لواشک سیب:

وقتی حجم زیادی سیب ترش یا شیرین دارید که احتمال خراب شدن آنها وجود دارد، می‌توانید از آنها "لواشک" تهیه کنید. البته باید دقت کنید که هر میوه‌ای را نمی توان لواشک کرد زیرا همه میوه‌ها قابل صاف کردن نیستند. مثلا نمی‌توان آناناس و موز را صاف کرد زیرا در این صورت تمام حجم میوه در صافی باقی می ماند و از آن نمی گذرد.
با طرز تهیه لواشک سیب از طریق لینک زیر آشنا شوید. 

طرز تهیه لواشک سیب خانگی


	طرز تهیه لواشک خانگی | وب


تزیین لواشک و عکس لواشک ترش:

بسیاری از خانم‌های باسلیقه و هنرمند، در مناسبت‌های مختلفی مانند شب یلدا، شب چهارشنبه‌سوری و ... دست به کار شده و انواع لواشک خانگی یا بازاری که تهیه کرده‌اند را به زیبایی تزیین می‌کنند.
معمولا برای تزیین لواشک به چند رنگ لواشک با طعم‌های متنوع نیاز است. در لینک زیر مجموعه‌ای زیبا و متنوع از انواع تزیین لواشک ترش و شیرین و خوشمزه را خواهید دید.

مجموعه عکس لواشک ترش و خوشمزه


	طرز تهیه لواشک خانگی | وب

امیدواریم از این مجموعه لذت برده باشید و در هر فصلی که هستید دست به کار شده و یک لواشک خانگی خوشمزه تهیه کنید. 

گردآوری: مجله اینترنتی وب