چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
مجله ویستا
دستور پخت شله زرد نذری
شله زرد یکی از انواع دسرهای سنتی ایرانی است که در بعضی مناسبتها مانند ایام ماه رمضان، اعیاد و عزاداریها به مقدار زیاد طبخ و بین افراد توزیع میشود.
اصلیترین ماده برای پخت شله زرد، زعفران است که در اصل رنگ زرد و زیبای شله زرد به دست و دلبازی آشپز در میزان استفاده از این ماده گرانبها بستگی دارد.
از دیگر مواد تشکیلدهنده این دسر ایرانی خوشمزه میتوان به برنج، شکر، گلاب، هل، مغز پسته یا بادام، دارچین و روغن یا کره اشاره کرد. از آنجا که شله زرد بیشتر در ایام مذهبی طبخ و توزیع میشود، روی آن را با پاشیدن دارچین منقوش به عبارات مذهبی و طرحهای اسلیمی متنوع میکنند.
قبلا در سایت وب طرز تهیه شله زرد قالبی مجلسی و همچنین تزیین شله زرد نذری و مجلسی را به شما آموزش دادهایم. این بار طرز پخت شله زرد نذری را به روش سنتی و اصیل به شما آموزش خواهیم داد پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای پخت شله زرد نذری:برنج ایرانی 1 پیمانه شکر 3 پیمانه کره 50 گرم گلاب 1/3 پیمانه خلال بادام 50 گرم زعفران به میزان لازم
طرز پخت شله زرد نذری:- برای پخت شله زرد نذری باید برنج را از شب قبل خیس کنید. برای اینکار میتوانید برنج ایرانی معطر را در گلاب خیس دهید تا عطر بهتری داشته باشد.
- فردای آن شب، یک پیمانه برنج را با هفت پیمانه آب روی حرارت قرار دهید. (برای تهیه شله زرد، به ازای هر پیمانه برنج شما به 7 پیمانه آب نیاز دارید).
- وقتی آب به جوش آمد، حرارت را خیلی خیلی ملایم کنید تا برنج به آرامی پخته و به اصطلاح وا برود و دانههای آن کاملا شکفته و نرم شوند.
- زعفران را در هاون ساییده و دم کنید و کنار بگذارید.
- وقتی آب برنج کم شد و دانههای برنج له شدند، زعفران دمکرده غلیظ را داخل برنجها بریزید.
- حالا شکر را کمکم اضافه کنید و در صورتی که به میزان دلخواهتان رسید دست نگهدارید و به عبارتی، تمام شکر را اضافه نکنید. اما در کل میزان شیرینی شله زرد کاملا سلیقهای است.
- وقتی برنج با شکر پخت و به غلظت رسید، گلاب را اضافه کنید.
- بعد از 10 دقیقه، کره را نیز اضافه کرده و در تمام این مدت، شله زرد را هم بزنید تا ته نگیرد.
- در آخر خلال بادام را اضافه کرده و در ظرف را ببندید و زیر قابلمه شعله پخشکن قرار داده و حدود 20 دقیقه صبر کنید تا شله زرد با حرارت بسیار ملایم دم بکشد و جا بیفتد.
شله زرد نذری خوشمزه و خوش آب و رنگ شما آماده است. اگر قصد دارید آن را تزیین کنید باید کمی صبر کنید تا شله زرد از حرارت بیفتد و یک لایه ضخیم روی آن ببندد و بعد با دارچین، خلال پسته و یا خلال بادام آن را تزیین کنید. امیدواریم از این آموزش نهایت استفاده را ببرید و یک شله زرد خوشمزه و لذیذ تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید. نوش جان.
گردآوری: مجله اینترنتی وب
برنج ایرانی | 1 پیمانه |
شکر | 3 پیمانه |
کره | 50 گرم |
گلاب | 1/3 پیمانه |
خلال بادام | 50 گرم |
زعفران | به میزان لازم |
طرز پخت شله زرد نذری:- برای پخت شله زرد نذری باید برنج را از شب قبل خیس کنید. برای اینکار میتوانید برنج ایرانی معطر را در گلاب خیس دهید تا عطر بهتری داشته باشد.
- فردای آن شب، یک پیمانه برنج را با هفت پیمانه آب روی حرارت قرار دهید. (برای تهیه شله زرد، به ازای هر پیمانه برنج شما به 7 پیمانه آب نیاز دارید).
- وقتی آب به جوش آمد، حرارت را خیلی خیلی ملایم کنید تا برنج به آرامی پخته و به اصطلاح وا برود و دانههای آن کاملا شکفته و نرم شوند.
- زعفران را در هاون ساییده و دم کنید و کنار بگذارید.
- وقتی آب برنج کم شد و دانههای برنج له شدند، زعفران دمکرده غلیظ را داخل برنجها بریزید.
- حالا شکر را کمکم اضافه کنید و در صورتی که به میزان دلخواهتان رسید دست نگهدارید و به عبارتی، تمام شکر را اضافه نکنید. اما در کل میزان شیرینی شله زرد کاملا سلیقهای است.
- وقتی برنج با شکر پخت و به غلظت رسید، گلاب را اضافه کنید.
- بعد از 10 دقیقه، کره را نیز اضافه کرده و در تمام این مدت، شله زرد را هم بزنید تا ته نگیرد.
- در آخر خلال بادام را اضافه کرده و در ظرف را ببندید و زیر قابلمه شعله پخشکن قرار داده و حدود 20 دقیقه صبر کنید تا شله زرد با حرارت بسیار ملایم دم بکشد و جا بیفتد.
شله زرد نذری خوشمزه و خوش آب و رنگ شما آماده است. اگر قصد دارید آن را تزیین کنید باید کمی صبر کنید تا شله زرد از حرارت بیفتد و یک لایه ضخیم روی آن ببندد و بعد با دارچین، خلال پسته و یا خلال بادام آن را تزیین کنید. امیدواریم از این آموزش نهایت استفاده را ببرید و یک شله زرد خوشمزه و لذیذ تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید. نوش جان.
گردآوری: مجله اینترنتی وب
- برای پخت شله زرد نذری باید برنج را از شب قبل خیس کنید. برای اینکار میتوانید برنج ایرانی معطر را در گلاب خیس دهید تا عطر بهتری داشته باشد.
- فردای آن شب، یک پیمانه برنج را با هفت پیمانه آب روی حرارت قرار دهید. (برای تهیه شله زرد، به ازای هر پیمانه برنج شما به 7 پیمانه آب نیاز دارید).
- وقتی آب به جوش آمد، حرارت را خیلی خیلی ملایم کنید تا برنج به آرامی پخته و به اصطلاح وا برود و دانههای آن کاملا شکفته و نرم شوند.
- زعفران را در هاون ساییده و دم کنید و کنار بگذارید.
- وقتی آب برنج کم شد و دانههای برنج له شدند، زعفران دمکرده غلیظ را داخل برنجها بریزید.
- حالا شکر را کمکم اضافه کنید و در صورتی که به میزان دلخواهتان رسید دست نگهدارید و به عبارتی، تمام شکر را اضافه نکنید. اما در کل میزان شیرینی شله زرد کاملا سلیقهای است.
- وقتی برنج با شکر پخت و به غلظت رسید، گلاب را اضافه کنید.
- بعد از 10 دقیقه، کره را نیز اضافه کرده و در تمام این مدت، شله زرد را هم بزنید تا ته نگیرد.
- در آخر خلال بادام را اضافه کرده و در ظرف را ببندید و زیر قابلمه شعله پخشکن قرار داده و حدود 20 دقیقه صبر کنید تا شله زرد با حرارت بسیار ملایم دم بکشد و جا بیفتد.
شله زرد نذری خوشمزه و خوش آب و رنگ شما آماده است. اگر قصد دارید آن را تزیین کنید باید کمی صبر کنید تا شله زرد از حرارت بیفتد و یک لایه ضخیم روی آن ببندد و بعد با دارچین، خلال پسته و یا خلال بادام آن را تزیین کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست