چهارشنبه, ۲ خرداد, ۱۴۰۳ / 22 May, 2024
مجله ویستا

از آنفلوآنزای «آ» چه می دانیم؟


از آنفلوآنزای «آ» چه می  دانیم؟

پاندمی آنفلوآنزای جدید موسوم به خوکی نوعی بیماری ویروسی واگیردار است که بی توجهی به رعایت اصول بهداشتی در مورد آن، می تواند در مدتی کوتاه ابتلای افراد زیادی را در جامعه به …

پاندمی آنفلوآنزای جدید موسوم به خوکی نوعی بیماری ویروسی واگیردار است که بی توجهی به رعایت اصول بهداشتی در مورد آن، می تواند در مدتی کوتاه ابتلای افراد زیادی را در جامعه به دنبال داشته باشد. این درحالی است که این همه گیری، عواقب اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی فراوانی را در پی خواهد داشت.

ویروس آنفلوآنزای «آ» هنگام سرفه یا عطسه و حتی صحبت کردن از طریق هوا به دیگران منتقل می شود.

افراد سالم با دست زدن به اشیایی که در اثر عطسه یا سرفه فرد مبتلا به این نوع آنفلوآنزا، آلوده شده اند، به این بیماری مبتلا می شوند؛ چرا که عامل این بیماری می تواند ۲ تا ۸ساعت روی اشیای زنده باقی بماند و بیماری را به دیگران منتقل کند. همچنین آنفلوآنزای «آ» قبل و بعد از ظهور علائم، قابلیت انتقال را به دیگران دارد.

براساس مطالعات موجود، نوجوانان و جوانان اغلب مبتلایان را به آنفلوآنزای نوع «آ» تشکیل می دهند؛ بنابراین نقش معلمان، مربیان و استادان در زمینه آموزش و به دنبال آن جلوگیری از انتشار سریع آن در جامعه بسیار مهم است.در اشخاص بالای ۶۵سال و کودکان زیر ۵سال، مبتلایان به بیماری های مزمن ریوی، قلبی، آسم، دیابت، مشکلات کلیوی، نقص ایمنی، افراد خیلی چاق، زنان باردار، ساکنان خانه های سالمندان و آسایشگاه های بیماران مزمن در صورت ابتلا به آنفلوآنزای نوع «آ» عوارضی مانند تنگی نفس، ذات الریه، تشنج، اختلال هوشیاری و ... بیشتر از سایرین خواهد بود.لازم است به خاطر داشته باشیم که مهم ترین علائم بیماری آنفلوآنزای نوع «آ» تب، گلودرد، سرفه و سردرد است.

البته علائمی مانند لرز، کوفتگی بدن، احساس خستگی، اسهال و استفراغ نیز در برخی بیماران مشاهده می شود. کودکان کم سن و سال مانند شیرخواران در صورت ابتلا به آنفلوآنزای نوع «آ» ممکن است علائمی را از قبیل تب و خواب آلودگی، تشنج، بی قراری، بی میلی به نوشیدن مایعات، استفراغ مکرر، تغییر رنگ پوست به کبودی و تنفس سریع داشته باشند. به منظور پیش گیری از ابتلا به بیماری آنفلوآنزای نوع «آ» لازم است دست ها مرتب با آب و صابون و یا با محلول های ضدعفونی کننده شست وشو شوند. به این منظور ضروری است در هر بار شستن دست ها، این عمل ۲بار تکرار شود.

همچنین باید از لمس کردن چشم ها، بینی و دهان خودداری شود؛ چرا که این امر انتقال ویروس را به دنبال دارد. رعایت فاصله حداقل یک متر از افرادی که علائمی شبیه بیماری آنفلوآنزا دارند نیز لازم است. توصیه می شود از اسباب بازی های قابل شست وشو برای کودکان استفاده شود و از اسباب بازی های پارچه ای و پشمی خودداری شود. همچنین هنگام عطسه و سرفه جلوی بینی و دهان را با دستمال بگیریم و بلافاصله دستمال را داخل کیسه پلاستیک گذاشته، در سطل زباله بیندازیم. اگر از دستمال پارچه ای استفاده می شود روزانه ۲بار باید آن را شست و بعد از هر بار استفاده داخل کیسه پلاستیکی قرار داد.