جمعه, ۳۱ فروردین, ۱۴۰۳ / 19 April, 2024
مجله ویستا
آش دوغ شمالی و فوت و فن طبخ آن
یکی از غذاهای پرطرفدار ایرانیان، آش است که در انواع مختلفی نظیر آش بلغور، آش چاقاله بادام، آش دوغ و... طبخ می شود. آش دوغ یک غذای محلی است که به عنوان پیش غذا نیز سرو می شود و در شمال به روش خاصی طبخ می گردد. در تهیه آش دوغ عمدتا از حبوبات، سبزی، برنج، دوغ، و در بعضی مناطق از گوشت قرمز استفاده می شود، بنابراین غذایی پرکالری است و می توان از آن به عنوان یک وعده غذایی کامل استفاده کرد.
حبوبات استفاده شده در این غذا شامل پروتئین گیاهی، کربوهیدرات و مواد معدنی است و به علت چربی کمی که دارد برای بدن مفید است. حبوبات از نظر اسیدهای آمینه کمبود دارند، ولی در کنار غلات این کمبود جبران می شود. سبزی آش دوغ شامل سبزیجات معطری مانند نعنا است که ضد نفخ، ضد اسپاسم و ضد درد است و در کل سبزی ها در تقویت حافظه نقش مهمی دارند. ماست مورد استفاده در آش دوغ برای تامین کلسیم بدن بسیار مفید است، از طرفی استفاده از ماست از بروز مشکلات روده ای مانند سرطان روده بزرگ جلوگیری می کند.
با این مقدمه می توان به خواص شگفت انگیز این غذای خوشمزه پی برد و از آن به عنوان یک غذای گرم در فصل زمستان استفاده کرد. طبخ آش دوغ شمالی فوت و فن هایی دارد که شما می توانید در این مقاله با آنها آشنا شوید، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای طبخ آش دوغ شمالی برای 8 نفر ارائه شده و مدت زمان پخت آن حدود 2 ساعت است. |
مواد لازم برای تهیه آش دوغ شمالی
دوغ محلی | 4 لیتر |
سبزی خرد شده (برگ و ساقه چغندر، گشنیز، نعنا) | 500 گرم |
باقلا خشک یا تازه | 1 پیمانه |
آرد برنج | 1/2 پیمانه |
برنج نیم دانه | 3/4 پیمانه |
تخم مرغ | 1 عدد |
نمک، فلفل، زردچوبه | به مقدار لازم |
سیر | 1/2 بوته |
طرز تهیه آش دوغ شمالی
- اگر از باقلای خشک استفاده می کنید آن را بشوئید و با کمی نمک بپزید.
- سیر را خیلی ریز خرد کنید.
- برنج را با کمی نمک خیس کنید.
- آب برنج را بریزید و در قابلمه ای که قصد دارید آش را در آن طبخ کنید، برنج خیس خورده، آرد برنج، و تخم مرغ را مخلوط کنید و با کمی دوغ هم بزنید تا یکدست شود و سپس بقیه دوغ را در قابلمه بریزید.
- قابلمه را روی حرارت قرار دهید و از همان ابتدا آش را مرتب هم بزنید.
- آش را هم بزنید تا به جوش آید، سپس سبزی و سیر خرد شده را به آن اضافه کنید و دیگر آش را هم نزنید.
- وقتی سبزی نیم پز شد، نمك، فلفل، و باقلای پخته شده یا باقلای تازه را اضافه کنید و حرارت را كم کنید تا آش جا بیافتد و به غلظت مناسب برسد.
- آش دوغ آماده است آن را در ظرف مناسبی بکشید و با پیاز داغ و نعنا داغ تزئین کنید.
نکاتی در رابطه با طبخ آش دوغ شمالی
- از دوغ گازدار، دوغ خیلی شیرین، یا دوغ خیلی ترش برای آش دوغ استفاده نکنید.
- چون باید مرتب آش را به هم بزنید بهتر است از قابلمه تفلون برای طبخ آش استفاده نشود.
- برای پخت آش دوغ از برنج ایرانی استفاده کنید که عطر و بوی بهتری دارد و در خوشمزه شدن آش نقش زیادی دارد.
- استفاده از تخم مرغ و هم زدن مداوم آش برای اینکه دوغ نبرد، ضروری است.
- آش دوغ، نسبت به آش های دیگر رقیق تر است و نباید خیلی غلیظ شود.
- برای کنترل سردی دوغ می توانید از فلفل بیشتری استفاده کنید.
- افرادی با رژیم غذایی کم کالری و کسانی که چربی خون بالایی دارند، بهتر است از دوغ کم چرب برای طبخ آش استفاده کنند.
- از آنجا که آش دوغ خیلی پر کالری است آن را با نان استفاده نکنید.
- از آنجا که سیر پتاسیم بالایی دارد، افرادی که فشار خون بالایی دارند بهتر است از سیر بیشتر و دوغ کم نمک تر در طبخ آش استفاده کنند.
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
اسرائیل ایران انفجار حمله ایران به اسرائیل ایران و اسرائیل گشت ارشاد اصفهان ارتش جمهوری اسلامی ایران دولت جنگ جنگ ایران و اسرائیل دولت سیزدهم
سیل زلزله دبی قتل کنکور هواشناسی تهران سیلاب شهرداری تهران پلیس سازمان هواشناسی فضای مجازی
فرودگاه قیمت خودرو فرودگاه مهرآباد خودرو قیمت دلار قیمت طلا بازار خودرو ایران خودرو بانک مرکزی بورس قیمت سکه دلار
تلویزیون احسان علیخانی تبلیغات سینمای ایران دفاع مقدس کتاب سریال تئاتر موسیقی
دانشگاه آزاد اسلامی
رژیم صهیونیستی فلسطین حسین امیرعبداللهیان عملیات وعده صادق غزه آمریکا جنگ غزه روسیه وعده صادق اسراییل چین سازمان ملل
فوتبال پرسپولیس صنعت نفت آبادان استقلال لیگ قهرمانان اروپا رئال مادرید بازی بارسلونا لیگ برتر کشتی فرنگی سپاهان تراکتور
هوش مصنوعی سامسونگ تلگرام فناوری اپل وزیر ارتباطات ایلان ماسک ناسا
سلامت هموفیلی دیابت چاقی درمان و آموزش پزشکی سلامت روان کاهش وزن