چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

خواص انبه را بهتر بشناسید!


گیاه شناسی انبه

انبه یکی از مهمترین میوه های مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری دنیاست و در این مناطق به سلطان میوهها معروف میباشد. انبه به خانواده پستهسانان متعلق بوده و به عنوان خانواده بادام هندی نیز شناخته میشود. درخت انبه درختی است همیشه سبز، ایستاده، شاخهدار با تاجی متوسط تا بزرگ و فشرده یا باز است. برگهای این گیاه به صورت چرم مانند بوده و به رنگ سبز تیره هستند.

رنگ گلهای این گیاه قرمز یا سفید مایل به صورتی است. میوه انبه گوشتی و گرد مایل به بیضوی با هسته سخت و چوبی میباشد. میوه دارای شیرهای سوزآور است که هنگام چیدن میوه، این شیره آزاد شده میتواند آزاد شده و باعث تحریک و سوزش چشمها و پوست گردد.

قسمتهای مورد استفاده این گیاه، علاوه بر گوشت میوه، هسته، پوسته و برگ درخت انبه است که در طب سنتی از آن برای درمان برخی بیماریها استفاده میشود. پوست میوه انبه به هیچ وجه قابل خوردن نیست. برای آشنایی بهتر با خواص انبه تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.



	خواص انبه را بهتر بشناسید! | وب

ارزش غذایی انبه

علاوه بر شیرینی و طعم لذیذ انبه از خواص انبه می توان به وجود مقادیر فراوان ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدانها در آن اشاره کرد که حداکثر سلامت بدن شما را تضمین می کند. مواد اصلی این میوه شامل آنتی اکسیدانها، اسید گالیک، کارتنوئیدها و منبع غنی از ویتامینهای (آ)، (ث)، (ب1) و اسید فولیک است.

جدول ارزش غذایی و خواص انبه

 مواد و محتویاتمقدار در 100 گرم 
 انرژی66 کیلو کالری 
 چربی0/27 گرم 
 کلسترول
 پروتئین0/6 گرم 
 کربوهیدرات17 گرم 
 قند15 گرم 
 فیبر1/5 گرم 
 نمک5 میلی گرم 
 پتاسیم156 میلی گرم 
 کلسیم10 میلی گرم 
 آهن0/13 میلی گرم 
 منیزیم9 میلی گرم 
 ویتامین آ38 میکرو گرم 
 ویتامین ث27 میلی گرم 
 ویتامین ای5/5 میکروگرم 

خواص انبه (طبیعت و خواص درمانی)

انبه میوه‌ای است با طبع گرم و خشك، نارس آن سرد و خشك می‌باشد. برخی از مهمترین خواص درمانی انبه عبارتند از:

  • تقویت حافظه

یکی از مهمترین خواص انبه تقوین حافظه است. میوه انبه دارای ماده ای به نام گلوتامین اسید است، که یک پروتئین مهم برای افزایش تمرکز و حافظه است. خوردن انبه برای کودکانی که به سختی تمرکز و مطالعه میکنند، بسیار مفید است.

  • خاصیت ضد سرطان

انبه سرشار از ویتامین ها و مواد آنتی اکسیدان است. هماهنگی عجیبی بین خوردن انبه و کاهش خطر ابتلا به سرطان های دستگاه گوارش وجود دارد. این میوه همچنین از سرطان های روده بزرگ، سرطان سینه و سرطان خون پیشگیری می کند.

  • کاهش فشار خون

افزایش مصرف مقدار پتاسیم وکاهش مصرف سدیم مهمترین تغییر رژیم غذایی است که یک فرد می تواند برای کاهش فشار خون بالا انجام دهد و از این طریق خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهد.

  • درمان یبوست

به دلیل میزان بالای فیبر غذایی موجود در انبه، این میوه خاصیت ملین داشته و از آن برای درمان یبوست استفاده میشود.

  • کمک به کاهش وزن

فیبر موجود در میوه انبه، عملکرد دستگاه گوارش بدن را با سوزاندن کالریهای اضافی تقویت کرده و به کاهش وزن در افراد کمک می کند. همچنین از دیگر خواص انبه، احساس سیری است که بعد ازخوردن میوه برای افراد ایجاد میشود.

  • درمان دیابت

یکی از خواص برگ انبه کنترل دیابت است. برای افرادی که از بیماری دیابت رنج می برند، کافی است تا 5-6 عدد برگ انبه را در یک ظرف بجوشانند، تمام طول شب آن را بخیسانند و جوشانده صاف شده آن را در صبح بنوشند. این عمل به تنظیم سطوح انسولین در بدن شما کمک می کند. انبه همچنین دارای میزان قند کمی می باشد و به همین دلیل است که خوردن آن باعث نمی شود سطوح قند خون شما افزایش یابد.

توصیه های پزشکی (چه کسانی باید در مصرف انبه احتیاط کنند؟)

  • در یک مطالعه مصرف میوه انبه موجب اختلال در متابولیسم وافارین (نوعی داروی ضد انعقاد خون) گردیده، از این رو بیمارانی که از این دارو استفاده کنند، بایستی در مصرف انبه احتیاط کنند.
  • هضم میوه انـبه برای بعضی از افراد سخت است، چنانچه با خوردن انبه دچار نفخ معده شدید، میتوانید آن را همراه با زنجبیل میل کنید.
  • افرادی که به حساسیت لاتکس مبتلا هستند ممکن است به خوردن انبه واکنش مقابل نشان دهند و ایجاد حساسیتهایی مانند خارش و دمل در آنها نماید.
  • از خواص انبه داشتن پتاسیم فراوان است، مصرف مقادیر زیاد پتاسیم می تواند برای افرادی که کلیه هایشان به درستی عمل نمی کند مضر باشد. اگر کلیه های شما قادر به حذف پتاسیم اضافه از خون نمی باشند بایستی در مصرف انبه احتیاط کنید.
  • با توجه به طبع گرم میوه انبه، گرممزاجان بایستی از زیاده روی در مصرف انبه اجتناب کنند.

گردآوری: مجله اینترنتی وب



همچنین مشاهده کنید