جمعه, ۱۷ اسفند, ۱۴۰۳ / 7 March, 2025
مجله ویستا

طرز تهیه کوکوی بادمجان کبابی


کوکوی بادمجان یکی از انواع کوکوهای ایرانی و بسیار خوشمزه و خوش‌خوراک است. کوکوی بادمجان را با روش‌های متفاوتی می‌توان درست کرد برای مثال، برخی افراد از بادمجان کبابی و برخی دیگر از بادمجان خام برای تهیه کوکوی بادمجان استفاده می‌کنند که این امر کاملا سلیقه‌ای است. در کل اگر از طرفداران پروپاقرص بادمجان باشید، به هر روشی که از آن استفاده کنید در نهایت نتیجه خوبی خواهید گرفت. 
این بار قصد داریم طرز تهیه کوکوی بادمجان کبابی بسیار خوشمزه‌ای را به شما آموزش دهیم که طرز تهیه آن بسیار ساده بوده و خیلی سریع حاضر می‌شود و می‌توان آن را جزو غذاهای سنتی فوری محسوب کرد. 

مواد لازم برای تهیه کوکوی بادمجان کبابی:

بادمجان متوسط5 عدد
سیر2 حبه
پیاز 1 عدد
نعناع خشک یا جعفری تازه (دل‌خواه)2 ق غذاخوری
پودر سوخاریبه میزان لازم
نمک، فلفل، زردچوبهبه میزان لازم
تخم‌مرغ1 عدد


طرز تهیه کوکوی بادمجان کبابی | وب

طرز تهیه کوکوی بادمجان کبابی:

  1. برای تهیه کوکوی بادمجان کبابی ابتدا روی بادمجان‌‌ها یک برش با چاقو زده و آن‌ها را روی ذغال و اگر ذغال در دسترس نبود، روی شعله پخش‌کن با حرارت ملایم کبابی کنید.
  2. بادمجان‌های کبابی را کنار بگذارید تا کمی خنک شوند و بتوانید پوست آن‌ها را به راحتی جدا کنید. 
  3. برای پوست گرفتن بادمجان‌ کبابی بهتر است آن‌ها را زیر شیر آب بگیرید تا پوست‌شان به راحتی جدا شود.
  4. حالا بادمجان‌های کبابی را ساطوری کنید و داخل یک کاسه بزرگ بریزید. 
  5. پیاز را هم می‌توانید به همین شکل کبابی کنید یا به صورت خام رنده کنید و داخل ظرف بریزید. 
  6. سیر را رنده کرده و به مواد قبلی اضافه کنید.
  7. تخم‌مرغ، نمک، فلفل و مقدار کمی زردچوبه و در نهایت آرد سوخاری را نیز به مواد اضافه کرده و همه مواد را خوب باهم مخلوط کنید. 
  8. در صورت تمایل می‌توانید 2 ق غذاخوری جعفری خردشده یا نعناع نیز به مواد کوکو اضافه کنید که عطر بی‌نظیری به غذا می‌دهد. 
  9. حالا یک تابه را روی حرارت گذاشته و کمی روغن داخل آن بریزید و وقتی حسابی داغ شد، با قاشق از مواد کوکو داخل تابه ریخته و آن‌ها را سرخ کنید.
همان‌طور که گفته شد، این غذا جزو غذاهای ساده و سریع است و اگر از طرفداران بادمجان باشید به شدت عاشق این غذای ساده خواهید شد. 

در صورتی که برای تهیه کوکوی بادمجان از بادمجان سرخ‌شده استفاده می‌کنید، برای گرفتن تلخی بادمجان و سرخ کردن بادمجان با حداق روغن، موارد زیرا را رعایت کنید:
  • بادمجان‌ها را پوست گرفته، از وسط به دو قسمت تقسیم کنید یا به صورت دایره‌ای برش بزنید و داخل یک سبد بچینید و روی آن‌ها مقدار زیادی نمک ریخته و بین نیم ساعت تا یک ساعت صبر کنید تا زهر آن‌ها خارج شود. سپس بادمجان‌ها را حسابی شسته و کنار بگذارید تا آب اضافی آن‌ها خشک شود.
  • بادمجان‌ها را شسته، پوست بگیرید و برش بزنید و داخل آب‌نمک قرار داده و بعد از نیم ساعت بشویید تا نمک اضافه آن‌ها خارج شود. سپس مثل روش قبلی بادمجان‌ها را روی دستمال حوله‌ای یا داخل سبد قرار دهید تا خشک شوند. خشک‌کردن بادمجان‌های شسته‌شده باعث می‌شود موقع سرخ‌کردن، بادمجان‌ها روغن کمتری جذب کنند.
  • مقداری ماست را با 1/4 قاشق چای‌خوری زردچوبه مخلوط کنید، هم بزنید تا شبیه به مایه ماست شود و به کمک قلم‌مو روی سطح بادمجان‌ بمالید و سپس سرخ کنید. استفاده از زردچوبه باعث خواهد شد بادمجان خوش‌رنگ شود.
  • به کمک قلم‌مو کمی سرکه روی سطح بادمجان بمالید و سپس سرخ کنید. بادمجان پس از سرخ شدن طعم و بوی سرکه نخواهد داد.
  • سفیده تخم‌مرغ زده شده را به کمک قلم‌مو روی سطح بادمجان بمالید و سپس سرخ کنید.
بهتر است برای تهیه انواع غذاها با بادمجان از بادمجان کبابی یا بادمجان گریل‌شده در فر استفاده کنید و از مصرف بیش از حد روغن خودداری نمایید. در ضمن بادمجان کبابی عطر بی‌نظیری به غذای شما خواهد بخشید. 


گردآوری: گروه آشپزی وب