سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
در جیب پسر 18 ساله ام قرص ترامادول پیدا کرده ام
پسری 18 ساله دارم که در سن 16 سالگی از مدرسه اخراج شد. به تازگی در جیبش ترامادول پیدا کرده ام. نمی دانم چه کنم.
ترامادول یک داروی صنعتی است که قبلا به عنوان داروی ترک اعتیاد استفاده می شد. به دلیل عوارض جانبی زیاد و وابستگی شدید این دارو، امروزه دیگر به عنوان داروی ترک اعتیاد از آن استفاده نمی شود. مصرف آن با مصرف مواد تفاوت چندانی نمی کند یعنی همان عوارض مصرف تریاک در مصرف ترامادول هم وجود دارد. برای ترک این دارو، فرد مصرف کننده باید تحت نظر پزشک یا روانشناس باشد و این اقدام به اراده شخصی نیاز دارد.
سوال کاربر
پسری دارم 18ساله که به دلیل مصرف ناس و سیگار در 16 سالگی از مدرسه اخراج شد. درسش هم خوب بود. مدیر مدرسه اعلام کرد که والدین بچه ها گفته اند که پسر من نباید در مدرسه حضور داشته باشد، الان که سر کار می رود، در جیبش قرص ترامادول دیدم. نزد مشاور هم نمی آید.
پاسخ کارشناس
با سلام، هر چه سن کودک و نوجوان بیشتر می شود، سهم شما در تغییر رفتارهای او کمتر می شود به این دلیل که هویت نوجوان تقریبا شکل گرفته ( هر چند ناقص ) و به راحتی نمی توان شخصیت و رفتار او را تغییر داد. این یکی از دلایلی است که فرزند شما با مراجعه به روانشناس مخالف است. با وجود این روش هایی هست که تاحدودی می توان این تغییرات را ایجاد کرد.
ترامادول را بشناسید
ترامادول یک داروی صنعتی است که قبلا به عنوان داروی ترک اعتیاد استفاده می شد. به دلیل عوارض جانبی زیاد و وابستگی شدید این دارو، امروزه دیگر به عنوان داروی ترک اعتیاد از آن استفاده نمی شود. مصرف آن با مصرف مواد تفاوت چندانی نمی کند یعنی همان عوارض مصرف تریاک در مصرف ترامادول هم وجود دارد. برای ترک این دارو، فرد مصرف کننده باید تحت نظر پزشک یا روانشناس باشد و این اقدام به اراده شخصی نیاز دارد. باید مراقب باشید که با زور و تهدید او را به تغییر وادار نکنید چون 18 سالگی با کودکی بسیار متفاوت است. در این سن نوجوان به نوعی از هویت دست یافته که برای رفتارهای خود دلایل خاص و سرسختانه ای دارد برای تغییر نوجوان باید بتوانید ارتباط خوبی با او برقرار کنید. چند پیشنهاد هم برایتان دارم.
ارتباط تان را با او بهبود ببخشید
سعی کنید وقت بیشتری را به او اختصاص دهید تا بتوانید ارتباطتان را با او بهبود ببخشید. بهبود ارتباط باعث می شود تا به حرف هایتان بیشتر توجه کند. از سوی دیگر چون مطمئن نیستید که میزان مصرفش چقدر است، این اتفاق باعث می شود تا بتوانید تشخیص دهید به دارویی که در جیبش پیدا کرده اید، اعتیاد پیدا کرده است یا خیر.
به ترک اعتیاد ترغیبش کنید
وقتی ارتباطتان بهبود یافت، در صورتی که متوجه شدید به داروی مورد نظر وابسته شده است، میتوانید او را تشویق کنید تا به کلینیک ترک اعتیاد مراجعه کند و از طریق مصاحبه انگیزشی توسط روانشناس، انگیزه لازم را برای ترک دارو در او ایجاد کنید. اگر همچنان برای اقدام به ترک مقاومت کرد و تمایلی نشان نداد، ببینید دلایلش برای نیامدن به جلسه مشاوره چیست؟ آن دلایل را بشنوید و سعی کنید رفتارهای مثبتش را تشویق کنید تا انگیزه لازم را برای ترک رفتارهای اعتیادی به دست آورد.
قوانین خانه را به او بگویید
قوانین خانه را کاملا مشخص کنید. یک موضوع مهم این است که شما به عنوان پدر یا مادر باید بتوانید اقتدار لازم برای حفظ قوانین و مقررات خانه را داشته باشید؛ مثلا تا وقتی که فرزندتان در خانه حضور دارد، اجازه ندهید در حضور شما سیگار بکشد، ناس استفاده کند یا هر داروی دیگری را مصرف کند. حفظ اقتدار به معنای سلطه گری نیست بلکه به معنای ایجاد و حفظ یکسری قوانین اخلاقی و انضباطی است تا چهارچوب خانواده حفظ شود و برعکس مراقب باشید در خانواده شما فرزندسالاری حاکم نشود، چون اقتدار لازم برای تربیت فرزندتان را از دست خواهید داد.
گردآوری : گروه سبک زندگی سیمرغ
seemorgh.com/lifestyle
منبع : khorasannews.com
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست