جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

ایده‌هائی برای شب یلدا


ایده‌هائی برای شب یلدا
بعضی از ایام در تقویم هر ملتی از اهمیت و پشتوانه تاریخی و فرهنگی خاصی برخوردار هستند. یكی از این ایام برای ما ایرانیان شب یلدا، آخرین شب فصل پاییز، طولانی‌ترین شب سال است. در این شب خانواده‌های ایرانی از هر قوم و مذهبی دور هم جمع می‌شوند و سعی دارند طولانی‌ترین سیاهی سال را با خاطره‌ای خوش از سر بگذرانند. خانم خانه نیز با آراستن منزل و فراهم كردن خوراكی‌ها و تنقلات مورد علاقه ذائقه ایرانی تلاش می‌كند سپری كردن بلندترین شب سال را برای اهالی خانه و مهمانان آسان‌تر كند. این ایده‌های كوچك می‌توانند شما را در جذاب‌تر كردن این مراسم یاری دهند. برای عملی كردن این ایده‌ها به كمترین زمان و وسایلی بسیار ساده نیاز دارید كه در اغلب خانه‌ها موجود هستند. بعضی از تنقلاتی كه برای شب یلدا تهیه می‌كنید را می‌توانید خودتان به‌راحتی در منزل درست كنید. قلب‌های آبنباتی كه در تصویر ملاحظه می‌كنید خیلی آسان و ظرف مدت كمتر از یك ساعت قابل تهیه هستند. تنها وسیله‌ای كه ممكن است در منزل نداشته باشید قالب این آبنبات‌ها است. اگر آبنبات‌ها را بدون چوب درست كنید می‌توانید از قالب‌های شیرینی و بیسكوئیت معمولی كه ممكن است در خانه داشته باشید استفاده كنید. اما چنانچه دوست دارید آبنبات چوبی باشد می‌توانید به‌راحتی با استفاده از قالب‌های شیرینی‌پزی كه از یك طرف باز شده‌اند یا با مقداری كاغذ آلومینیوم قالب درست كنید. به جای دسته‌های پلاستیكی مخصوص كه به‌عنوان چوب آبنبات استفاده می‌شود نیز می‌توانید چوب‌های باریك مخصوص كباب چوبی را در شكاف پایین قالب قرار دهید و آن را با چسب نواری كاغذی در جای خود ثابت كنید به‌طوری كه شكاف قالب نیز بسته شود. قالب‌ها را در سینی فلزی كه كمی چرب كرده‌اید بچینید. در هریك از آنها یك قطعه میوه خشك مثل یك برش انجیر یا خلال‌های پوست پرتقال یا كیوی قرار دهید. یك پیمانه شكر، نصف پیمانه عسل و ۶۹ قاشق سوپخوری آب را در یك ظرف كوچك ریخته و روی حرارت اجاق گاز قرار دهید و هم بزنید تا به جوش آید. این مخلوط را حرارت دهید تا شكر ذوب شده و قوام بیاید. ظرف را از روی آتش برداشته و در یك ظرف آب سرد قرار دهید و به آن یك قاشق چایخوری آب لیمو یا كمی وانیل و یا یك قاشق چایخوری نسكافه غلیظ اضافه كنید. می‌توانید طعم دهنده مورد نظر خودتان را نیز به همین ترتیب به مایه آبنبات بیفزائید. سپس كمی از این مخلوط را در هریك از قالب‌ها بریزید و بگذارید حدود ۳۰ دقیقه بماند و سرد شود. حالا آنها را از قالب جدا كنید. در صورت تمایل می‌توانید یك قطعه سلیفون دور آبنبات بپیچید و با یك روبان به چوب آبنبات بسته و یك گره پاپیونی بزنید و به این ترتیب ضمن محافظت از آبنبات در برابر گرد و غبار به آن زیبائی بیشتری ببخشید. برای آراستن میز شام اغلب ما تصور می‌كنیم باید یك گلدان زیبا و مملو از گل‌های زینتی رنگین را در وسط میز قرار دهیم. حال آنكه هم قیمت گل در این روزها كم نیست و هم گل‌آرائی در یك سبد یا گلدان بزرگ نیاز به صرف وقت و مهارت در گل‌آرائی دارد. اگر دوست دارید ظرف چند دقیقه بدون صرف هزینه‌ای با گیاهان زنده به میزتان طراوت ببخشید كافی است چند بطری یا شیشه خالی كه از مواد غذائی، شوینده‌ها یا مواد داروئی باقی مانده است را خوب بشویید و تا نیمه از آب پر كنید. سپس در هر یك شاخه‌ای یا برگی از یك گیاه سبز آپارتمانی یا گیاهان مختلفی كه در حیاط خانه یا كوچه و خیابان محل زندگی شما یافت می‌شوند قرار دهید. سعی كنید برگ‌هائی با اندازه، شكل، رنگ و بافت مختلف را انتخاب كنید و با این تنوع بر جذابیت میز غذا بیفزائید. برای میز شام شب یلدا ممكن است از برگ‌های رنگارنگ فصل پاییز برای این منظور بهره ببرید. یكی دیگر از وسایل آراستن میز غذا دستمال سفره است. دستمال سفره‌ها را با روش‌های مختلف تا زدن و یا انواع گوناگون حلقه‌های دست ساز و آماده می‌آرایند. پیشنهاد ما برای تزئین دستمال سفره‌های شب یلدا افزودن یك كیسه كوچك شفاف محتوی مقداری آجیل است. چنانچه كه در تصویر ملاحظه می‌كنید یك پاكت سلیفونی كوچك حاوی مقداری تخم كدو با یك ریسمان همرنگ دستمال سفره به وسط آن بسته شده و با یك برگ كاغذی به رنگ برگ‌های پائیزی آراسته شده است. شما می‌توانید بنا به سلیقه خودتان این پاكت سلیفونی را با قطعات میوه خشك، كشمش، شكلات و یا سایر تنقلات پر كنید. برگ‌های پائیزی را می‌توانید با استفاده از برگ‌های واقعی كه به‌عنوان الگو روی كاغذ رنگی می‌اندازید تهیه كنید و یا مستقیماً از برگ‌های پائیزی طبیعی بهره بگیرید.
منبع : روزنامه شرق


همچنین مشاهده کنید