یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

جبهه ای به نام متحد اصولگرایان


جبهه ای  به نام متحد اصولگرایان
اصولگرایان پس از عبور از نام ها و گروه های مختلف حال اقدام به تشکیل جبهه ای با نام "متحد اصولگرایان " دست زده اند.
این جبهه قرار است چتر هماهنگی را میان طیف های مختلف بگستراند.آیا این جبهه می تواند به اختلافات این جناح پایان دهد؟ این سوالی است که تحقق آن چندان طبیعی به نظر نمی رسد.
شهاب الدین صدر"، عضو شورای مرکزی جبهه متحد اصولگرایان خبر داد که این جبهه در آینده ای نزدیک رایزنی های خود را با گروه های اصولگرا گسترش می دهد.
صدر با بیان این که هیات اجرایی جبهه متحد اصولگرایان فعالیت خود را آغاز کرده، درباره برخی انتقاداتی که به این جبهه از سوی برخی از احزاب عضو جریان اصولگرا صورت گرفته گفت: آن چه اکنون در جریان اصولگرا صورت می پذیرد، تفاوت هایی با ساختار سیاسی تصمیم گیری در این جریان در گذشته دارد. اکنون ساز و کار تصمیم گیری در این جریان بر اساس دموکراسی، توافق و مشارکت است. شاید در گذشته افرادی با متدهای خود در جایگاه تصمیم گیری قرار می گرفتند، ولی اکنون این شورای ۶ نفره جریان اصولگرا یک شورای حقوقی است.
وی با بیان این که این شورا دارای چارچوب حقوقی است، گفت: مثلا در این شورا دو نماینده از جبهه پیروان خط امام و رهبری حضور دارند. این جبهه خود متشکل از ۱۴ حزب و دارای اساسنامه و تشکیلات منسجم است. از طرف دیگر دو نماینده تام الاختیار از طرف رایحه خوش خدمت و طرفداران رییس جمهور حضور دارند، همچنین از طرف جمعیت ایثارگران و اصولگرایان تحول خواه که چند سالیست فعالیت خود را آغاز کرده اند، دو نماینده حقوقی حضور دارد. در حقیقت ۶ نفری که در این شورا هستند، نمایندگان حقوقی و تام الاختیار جریان های اصولگرا هستند. در کنار این ۶ نفر، ۵ نفر هم از شخصیت های مرضی الاطراف و مورد اطمینان جریان اصولگرا حضور دارند و شما خود دیده اید که در مدت تشکیل شورا بسیاری از شخصیت های موثر جریان اصولگرا که شخصا در روند تصمیم گیری این شورا حضور ندارند، از فعالیت های آن حمایت کرده و ترکیب آن را خوب و موجب ائتلاف اصولگرایان ارزیابی کرده اند.
وی با بیان این که جبهه متحد اصولگرایان یک ترکیب منطقی است که بر اساس اعتدال حرکت می کند، گفت: تاکنون حمایت های خوبی از سوی جریان های سیاسی اصولگرا و حتی از سوی شخصیت هایی که در این طیف نیستند، از این جبهه شده; چرا که همان طور که گفتم، ساز و کاری که این شورا در نظر گرفته، ساز و کاری خوب و حرکت در راستای اعتدال است و به همه افراد و گروه هایی که به نظام ، امام و رهبری معتقد هستند، توجه کرده است .
عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس هفتم نیز در خصوص تشکیل گروه ۶+۵ برای ایجاد ائتلاف بین اصولگرایان گفت: وظیفه از تشکیل این گروه برنامه ریزی دقیق برای به وجود آوردن یک انسجام در بین اصولگرایان است.
حسن غفوری فرد اظهار داشت: هدف گروه ۶+۵ تنها برنامه ریزی برای مجلس هشتم نیست بلکه این گروه درصدد به وجود آوردن یک هماهنگی و انسجام برای معرفی یک کاندیدای واحد برای ریاست جمهوری است.
عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس هفتم تصریح کرد: اصولگرایان در اصول دارای نظرات مشترک هستند و اختلافاتی در جزئیات وجود دارد که با وجود این گروه آن مشکلات نیز حل خواهد شد.
وی در خصوص بعضی از گروه های اصولگرا که از تشکیل گروه ۶+۵ حمایت نکرده اند، گفت: تمام تلاشمان را برای جلب موافقت این طیف از اصولگرایان انجام می دهیم و هدف مان این است که اصولگرایان فقط یک لیست برای انتخابات مجلس هشتم بیرون دهند.
غفوری فرد همچنین در مورد پیشنهاد زنان اصولگرا برای حضور ۹ کاندیدای زن در فهرست اصولگرایان گفت: این پیشنهاد به عنوان یک نظریه مطرح شده است و گروه ۶+۵ در حال بررسی این پیشنهاد است.
● اظهار نظر پس از جمع بندی جبهه اصلاحات
این روزها اصلاح طلبان در تکاپو برای رسیدن به ائتلاف هستند.
آیت الله حسین موسوی تبریزی با تاکید بر این که " مجمع محققین و مدرسین تلاش می کند تا با گروه های اصلاح طلب هماهنگی داشته باشد" افزود: رویه مجمع محققین و مدرسین به این گونه بوده که در انتخابات ها کاندیدای خاصی معرفی نمی کند، بلکه تلاش می کنیم تا در انتخابات درباره مسائل مختلف انتخاباتی به گروه های اصلاح طلب کمک کنیم.
وی با تاکید بر این که " ما در جبهه اصلاحات حضور داریم" تصریح کرد: زمانی که جبهه اصلاحات به جمع بندی برسد مجمع نیز به عنوان یکی از گروه های حاضر در این جبهه نظر و دیدگاه خود را در تایید این جمع بندی بیان خواهد کرد.
موسوی تبریزی با اشاره به اهمیت ویژه انتخابات برای اداره کشور اظهار کرد: معتقدیم که نظام باید درچارچوب قانون زمینه های رقابت عادلانه و آزادانه را فراهم کند تا هر کس که صلاحیت دارد در رقابت شرکت کند و مردم هم آزادانه رای بدهند.
عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی نیز گفت: اصلاحات باید به لایه های درونی جامعه پرداخته و دغدغه روشن فکری را آنقدر وسیع نکند که حلقه های بیرونی را کمتر ببیند.
خانیکی در سخنانی اصلاحات و دین را دو مقوله سازگار با هم توصیف کرد و گفت: غفلت از اصلاحات به دین باوری و دین داری لطمه زده و در نهایت به سقوط جامعه می انجامد.
وی با بیان این که اصلاحات و اصلاح طلبی مربوط به یک زمان و یک دوره نیست، خاطرنشان کرد: اصلاحات یک عینیت سیاسی و اجتماعی و اقتصادی است.
وی اظهار داشت: هدف اصلاحات این است کسانی که به عنوان رعیت در جامعه شناخته می شوند و در زمره آحاد مردم هستند به شکل شایسته ای منطبق با آیین اسلامی و فرهنگ ایرانی به شهروندانی تبدیل شوند که از تمام حقوق شهروندی بهره مند باشند.
● شاخه های دانشجویی احزاب و انتخابات
با نزدیک شدن زمان انتخابات مجلس شورای اسلامی هر کدام ازشاخه های دانشجویی احزاب درتلاشند تا با فعالیت هایی همچون معرفی نامزدهای انتخاباتی، برگزاری جلسات سخنرانی، ایجاد پایگاه های دانشجویی و ... نقش موثری درانتخابات داشته باشند.
محمد عظیمی رییس شاخه دانشجویی حزب مردم سالاری گفت: در حال حاضر در حال شناسایی افرادی برای معرفی به حزب مردم سالاری به عنوان نامزد انتخابات مجلس شورای اسلامی هستیم و تا آن زمان برنامه های انتخاباتی خود را در قالب نقد و چالش اصلاحات و عضوگیری در دانشگاه ها انجام خواهیم داد.
این فعال سیاسی خاطر نشان کرد: در تلاشیم که ائتلافی نه تنها ازاحزاب اصلاح طلب بلکه از احزاب همسو با اصلاحات برای انتخابات مجلس شورای اسلامی تشکیل دهیم.
رضا شریفی رییس شاخه دانشجویان حزب مشارکت ایران اسلامی نیز دررابطه با فعالیت های این شاخه گفت: شاخه دانشجویان حزب مشارکت ایران اسلامی در تلاش است تعدادی از چهره های دانشجویی، دانشگاهی و فعالین سابق دانشجویی که برای پیشبرد برنامه های اصلاح طلبان مناسب هستند را به عنوان نامزد انتخاباتی به حزب معرفی کند.
این فعال سیاسی ادامه داد: در حال حاضر شاخه دانشجویان حزب مشارکت ایران اسلامی درحال بررسی نامزدهای انتخابی این شاخه برای معرفی به حزب است و تا یک ماه دیگر نتیجه نهایی آن را اعلام خواهد کرد.
وی خاطر نشان کرد: هر کدام از ارکان مختلف حزب مشارکت ایران اسلامی افرادی را به عنوان پیشنهاد به حزب معرفی می کنند و بعد از بررسی های حزب مشارکت این افراد به عنوان نامزد انتخاباتی برای لیست نهایی ائتلاف اصلاح طلبان پیشنهاد می شوند.
پورقاسمی رییس کمیته دانشجویی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران نیز با بیان این که به عنوان مسوول بخش دانشجویی این سازمان درانتخابات مجلس شورای اسلامی تعیین شده است، گفت: سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران فعالیت اجرایی خود را برای انتخابات با تشکیل ستاد انتخابات خود آغاز کرده و مسوولان بخش های مختلف این ستاد را نیز برگزیده است. در همین راستا ما نیز به عنوان بخش دانشجویی جلسات خود را در این زمینه آغاز کرده و درحال تشکیل تیم های دانشگاهی خود هستیم.
وی با بیان این که در حال حاضر در مرحله شناسایی نامزدهای انتخاباتی برای اعلام به سازمان هستیم، خاطر نشان کرد: سیاست کلی سازمان حرکت به سمت ائتلاف اصلاح طلبان است و ما نیز مانند انتخابات شورای شهر موضوع همکاری مشترک با بخشهای دانشجویی احزاب عضو ائتلاف اصلاح طلبان را پی گیری می کنیم و به نتیجه این همکاری به خوشبین هستیم .
منبع : روزنامه مردم سالاری


همچنین مشاهده کنید