چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

اصولگرایی فراسویی روشن برای ایران اسلامی


اصولگرایی فراسویی روشن برای ایران اسلامی
اصولگرایان توانسته اند با سازوکار جبهه متحد اصولگرایان سلیقه های متعدد بین نیروهای انقلاب اسلامی را دور هم جمع کنند.تاخیر افتادن در ارائه فهرست انتخاباتی جریان اصولگرا نیز با این هدف صورت گرفت که جبهه متحد اصولگرایان بتواند نظرات بخش اعظمی از نیروهای انقلاب را تامین کند و با رایزنی و تعامل و گذشتن از خواسته های حزبی به نوعی فهرستی را تهیه کند که آیین نامه تمام نمای جریان های اصولگرا باشد.
گفتمان اصولگرایی موجد توازن میان ساختار نظام سیاسی کشور و در نتیجه ارتقای کارآمدی نظام در اذهان عمومی و در نتیجه حرکت مردم به سوی پشتیبانی از نظام اسلامی بوده است.هم‌اکنون مردم ندای اسلام خواهی را در لابه لای فریاد‌های اصولگرایان می شنوند و پشتیبان این جریان در راس قدرت می شوند.اما باید گفت با توجه به شناخت مردم از ماهیت اصولگرایی می توان فراسویی روشن را برای ایران اسلامی متصور بود که در آن مردم و حکومت دست در دست هم رو به سوی کمال و آرمان های متعالی خود دارند.اصولگرایی یک باند یا حزب سیاسی نیست.
اصولگرایی یک مرام و مسلک است. اصولگرایی مکتب سیاسی- اجتماعی - اخلاقی مومنین است. اصول گرایی یعنی تمسک به اصول و موازین اسلامی در سیاست برای سیاسیون در اقتصاد برای اقتصادیون در قضا و جزا در محکمه و قضاوت والی آخر. این مرام و منش نیز مفسر و تبیین کننده ای جز مقام معظم رهبری ندارد. فردی که چه به لحاظ نظری ولایت فقیه و چه در عالم واقع اصولگراترین و پایبندترین فردی است که علما و عملا عامل به این راه و مشرب است. هر قدر این روش و مرام در اجرا و عمل زیبا باشد در ظاهر سازی و ریاورزی زشت و بی مقدار خواهد بود. کما اینکه در این مدت چه بسیار تلاش شده است که اصولگرایی از طرف مدعیان و چه از طرف دشمنان به اسم یک عده خاص سند زده شود ولی چندان نتیجه ای نداشته است. نشست و برخاستها و مذاکرات و تصمیم‌گیری های گروهی و دسته جمعی و کدخدا منشی راه به جایی نبرده است.جریان اصولگرایی مدل همگرایی جدیدی را طراحی کرده است و براساس آن تقابل بین نیروهای اصولگرا را که بعد از دو دوره انتخابات ریاست جمهوری دوره نهم و شوراهای اسلامی شهر و روستا دوره سوم بروز و ظهور و برخی مشکلات را در راه دستیابی به اهداف در جریان اصولگرا ایجاد کرده بود، از بین برده است.
این مدل در شرایط کنونی و در آستانه انتخابات هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی تقابل ها را به تعامل و تجمیع ظرفیت های نیروهای اصولگرا تبدیل کرده است. در این مدل مدیریت سلیقه های نیروهای اصولگرا صورت می گیرد و مشکلاتی که باعث می شد سلیقه ها و دیدگاه های مختلف در درون خانواده اصولگرایی به چالش کشیده شود با همگرایی و تعامل همه نیروها برطرف می شود. جریان اصولگرا با مدیریت سلیقه های مختلف و تقویت وحدت ظرفیت های فراوان ، اصولگرایان را در یک نقطه مشترک کرده و باعث افزایش این ظرفیت ها شده است.
امروز در جریان اصولگرایی به جای طرح مطالبات صد درصدی ، اصولگرایان تلاش می کنند در پایین ترین نقطه از مطالبات خود با همه جریان های اصولگرایی توافق داشته باشند و منافع جریان اصولگرا را به منافع زودگذر و محدود حزبی و شخصی ترجیح دهند که این موضوع از طریق بالا رفتن آستانه تحمل برای تعامل به وجود آمده است. مدل کنونی که از سوی اصولگرایان طراحی و به اجرا رسیده است می تواند پایدار بوده و نیروهای انقلاب را در مسیر صحیح برای رسیدن به اهداف انقلاب اسلامی رهنمون سازد.
محمد علیزاده
منبع : روزنامه رسالت


همچنین مشاهده کنید