یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

چغندر BEETS


چغندر BEETS
چغندر را از قدیم شناختند و حتی در حدود چهار قرن قبل از میلاد بخواص درمانی آن آَشنا بوده و از آن استفاده می كرده اند .
چغندر بطور بومی در ناحیه مدیترانه و شرق اروپا وجود داشته است و در حال حاضر در بیشتر نقاط دنیا كشت می شود .
چغندر دو نوع می باشد یك نوع آن چغندر معمولی است برنگ بنفش تیره و یا قرمز است و نوع دیگر آن چغندر قند است برنگ زرد روشن می باشد كه بمقدربسیار زیاد در نقاط مختلف دنیا برای استفاده از شكر آن شكت می شود .
چغندر خوب آن است كه زیاد در خاك نمانده باشد و یا باصطلاح جوان باشد زیرا چغندری كه زیاد رسیده باشد سفت می شود .چغند پیر معمولا گردنی باریك درد و شیارهایی روی آن بوجود می آید .
● تركیبات شیمیایی:
چغند ر بسیار مغذی است و سرشار از مواد معدنی و ویتامین ها است .
● در زیر مقدر مواد آن در صد گرم چغندر آمده است .
▪ انرژی ۳۳ كالری
▪ پروتئنی ۱/۲ گرم
▪ چربی ۰/۰۶ گرم
▪ هیداروكربن ۷/۲ گرم
▪ كلسیم ۱۱/۱ میلی گرم
▪ فسفر ۲۰ میلی گرم
▪ آهن ۰/۸ میلی گرم
▪ ویتامین آ ۵۰۰۰ واحد
▪ ویتامین ب ۱ ۰/۰۱۵ میلی گرم
▪ ویتامین ب ۲ ۰/۰۲۵ میلی گرم
▪ ویتامین ب ۳ ۰/۳۳ میلی گرم
▪ ویتامین ث ۱۷/۶۲ میلی گرم
● خواص داروئی:
▪ برگ چغندر خواص درمانی بسیاری درد
۱-بعنوان ملین و رفع یبوست بكار می رود
۲-تقویت كننده كلیه است
۳-درمان كننده التهاب مجاری ادرار است
۴-بعنوان مصرف خارجی برای پانسمان زخم و درمان تاول مصرف می شود.
ّ چغندر مخلوط با آب هویج دفع كننده سنگ كیسه صفرا نیز هست .
شربت چغندر بهترین نوشابه و تقویت كننده بدن و دافع سموم بدن است .
● طرز استفاده:
برای درست كردن شربت چغندر با آب میوه گیری آب سه تا چهار چغندر خام را بگیرید و آنرا با یك لیوان آب معدنی گاز در مخلوط كنید این شربت بسیار خوشمزه و انرژی زا است.
منبع : مطالب ارسال شده


همچنین مشاهده کنید