یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

ماراتن ژاندارک و کندی جدید آمریکا


ماراتن ژاندارک و کندی جدید آمریکا
با انتشار نتایج نظرسنجی در مورد نامزد های انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا «هیلاری کلینتون» و «باراک اوباما»، نامزد های حزب دموکرات به عنوان اصلی ترین رقبا شناخته شدند. در این میان هیلاری کلینتون مدعی اصلی است با چالش هایی جدی در برابر رقیب هم حزبی خود روبه رو است. هیلاری کلینتون وارد یک مسابقه برای ورود به کاخ سفید شده است، اما آنگونه که خیلی ها فکر می کنند این مسابقه راحتی نیست چرا که رقبای زیادی از جمله هم حزبی او باراک اوباما بر سر راهش قرار دارند.
در نخستین دور این مسابقه کلینتون پیش افتاد اما طولی نکشید که جدی ترین رقیب یعنی سناتور اوباما از راه رسید و تمام برنامه های او را بر هم زد. کمیته ویژه انتخاباتی که کلینتون برای نامزدی ریاست جمهوری تشکیل داده نهایت سعی خود را می کند تا او را به عنوان نخستین زن رئیس جمهور در تاریخ آمریکا به کاخ سفید بفرستد و این اطمینان را به او بدهد که اصلی ترین نامزد حزب دموکرات در انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکاست.
کلینتون با راه اندازی یک سایت اینترنتی مبارزات خود را به عرصه ای دیگر کشانده و از رایج ترین وسیله ارتباطی عصر، نسل جدید و نیز سیاستمداران را مخاطب قرار داده است. در یک فیلم ویدئویی که قابل دسترسی در این سایت است او خطاب به مردم می گوید؛ من برای پیروز شدن آمده ام و کنایه ای به رقبای خود از جمله اوباما می زند، در حالی که بر مبلی خوش رنگ در سالنی مجلل در نیویورک نشسته و در پشت سرش عکس های خانوادگی او با شوهرش خودنمایی می کند؛ کسی که پیش از این همان جایی بود که او می خواهد برود.
همه چیز دست به دست هم داده تا او را به پیروزی برساند. در این نطق انتخاباتی کلینتون از تغییرات زیادی سخن گفته است. از پایان درستی برای جنگ عراق، از احیای احترام از دست رفته آمریکا در جهان تا مسائل تامین اجتماعی و بیمه بازنشستگی و خودکفایی در انرژی. هنوز میزان دقیقی از انتظارات مردم در دست نیست، به جز موضع گیری آنها در برابر جورج بوش که طبق آخرین نظرسنجی ها اکثریت بر این باورند که تنها یک رئیس جمهور جدید می تواند اشتباهات بوش را جبران کند و خوشبینی آمریکایی ها را دوباره زنده سازد.
هیلاری کلینتون کاندیدایی برای همه نوع سلیقه است و در کنار این فیلم تبلیغاتی طرفداران او می توانند با یک کلیک کمک هایی از ۲۵و ۵۰ دلار تا ۴۱۰۰دلار و مبالغ دیگر را نثار او کنند. تعجبی ندارد که در حال حاضر ´/۱۴میلیون دلار در صندوق ستاد انتخاباتی اش جمع شده و او را به پولدار ترین نامزد این دوره تبدیل کرده است. اما با نگاهی ژرف تر می توان فهمید مسیری که هیلاری کلینتون در پیش گرفته حتی با وجود داشتن بهترین مشاور (بیل کلینتون) بدون مانع نیست.
نظرسنجی ها نشان می دهد اوباما توانسته با کم کردن فاصله خود از کلینتون انتخاب دیگری را برای آمریکایی ها امکان پذیر کند. اما هنوز هم کلینتون در صدر جدول نامزد های انتخابات ریاست جمهوری قرار دارد و برای در صدر ماندن باید تلاش فراوانی بکند. مصاحبه های مطبوعاتی و انتخابات آزمایشی در برخی شهرها از جمله این تلاشهاست که همانند رقص روی طناب، هیجان انگیز و خطرناک است.سایت انتخاباتی کلینتون پیش بینی کرده است که چهارم نوامبر سال ۲۰۰۸ نقطه عطفی در آمریکاست. در هر حال مردم آمریکا خواهان هوایی تازه در کاخ سفید هستند و زمان نشان خواهد داد که آیا یک محافظه کار پیشین بهترین انتخاب است یا نه.
اما باراک اوباما، نامزد دیگر دموکرات ها نیز برای رسیدن به ریاست جمهوری مصمم است. اوباما چهره سیاسی جدید آمریکاست که می خواهد در سال ۲۰۰۸جای جورج بوش را در کاخ سفید بگیرد. او که ۴۵سال دارد اولین گام موفقیت را پس از کسب اکثریت آرا بعد از هیلاری کلینتون به عنوان نامزد دموکرات ها در انتخابات حزبی برداشت.
معرفی اوباما توجه خیلی ها را برانگیخت؛ یک کندی جدید. «جان اف» کندی نیز در سال ۱۹۶۰کاندیدای دموکرات ها برای رسیدن به کاخ سفید شد و شباهت های زیدی با اوباما داشت. همانند اوباما، کندی سناتوری بود که نخستین دوره خود را در واشنگتن می گذراند، همانند اوباما کندی نیز به یک اقلیت در آمریکا تعلق داشت. او یک ایرلندی کاتولیک بود که در آن زمان خارج از صحنه قرار داشتند. کندی تنها دو سال از اوباما جوانتر بود و باراک اوباما همانند کندی می تواند با کلماتش تاثیر بگذارد.
با یک سخنرانی در انتخابات حزبی سال ۲۰۰۵در بوستون (زادگاه کندی) اوباما موفق شد آرای هم حزبی های خود را کسب کند. او این کار را با اقدامی نامعمول انجام داد؛ به جای اینکه به جورج بوش حمله کند در مورد این حقیقت که همه آمریکایی ها بهترین ها را برای سرزمین خود می خواهند، سخن گفت و تعجب همه را برانگیخت، چون کمتر دیده شده کسی شکاف بین راست و چپ را پر کند به جای اینکه آن را عمیق تر کند. اما پس از اینکه اوباما به نامزدی ریاست جمهوری نظر دوخت، چپ های میانه رو سکوت کردند.
خصوصا سکوتی که در دور و بر هیلاری کلینتون بوجود آمد تعمق برانگیز بود. همسر رئیس جمهور سابق حتی در مورد احتمال نامزدی اش برای انتخابات ۲۰۰۸سخن نگفت. اما سودای رئیس جمهور شدن بعنوان نخستین زن را در سر می پروراند. اکنون او نیز به میدان مبارزه گام گذاشته و با جدی ترین رقیب خود مواجه شده است.
باراک اوباما یک استثناء است؛ دورگه سفید و سیاه. پسر مسلمانی از کنیا. پدرش باراک حسین اوباما، یک دانشجوی بورسیه ای بود و مادرش زنی از کانزاس. پدرش پس از طلاق به کنیا بازگشت و مادرش پس از ازدواج با یک اندونزیایی با پسرش به آنجا رفت و چهار سال بعد اوباما را تحویل پدر بزرگش در جزایر هاوایی داد. او از آنجا به مدرسه رفت و پله های ترقی را پیمود، به سنا راه یافت و اکنون نیز برای ریاست جمهوری دورخیز کرده است.
منبع : ایسنا به نقل از اشپیگل
منبع : روزنامه کارگزاران


همچنین مشاهده کنید