یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

مصرف روغن کتان در جیره مرغ های تخم گذار و تأثیر آن بر کیفیت تخم مرغ، محتویات اسیدهای چرب و کلسترول زرده تخم مرغ


مصرف روغن کتان در جیره مرغ های تخم گذار و تأثیر آن بر کیفیت تخم مرغ، محتویات اسیدهای چرب و کلسترول زرده تخم مرغ
۲۰۰ قطعه مرغ تخم گذار Lohmann LSL در سن ۲۲ هفتگی انتخاب شدند (۵ تیمار با ۴ تکرار، هر یک شامل ۱۰ قطعه مرغ). جیره غذایی شامل ۱۸% پروتئین خام، Kcal/kg ۲۸۳۰ انرژی قابل متابولیسم بود. در گروه های آزمایشی روغن کتان به میزان ۴، ۳، ۲، ۱ و ۰ % و روغن آفتابگردان به ترتیب به میزان ۰، ۱، ۲، ۳ و ۴ % افزوده شد. دوره آزمایش ۱۶ هفته به طول انجامید.
نتایج این بررسی نشان داد که در انتهای دوره آزمایشی وزن زنده، مصرف خوراک، ضریب تبدیل غذایی، تولید و وزن تخم مرغ با افزودن سطوح مختلف روغن کتان در جیره غذایی مرغ های تخم گذار تحت تأثیر قرار نگرفتند (P>۰.۰۵) . در طول دوره آزمایش،در فواصل ۴ هفتگی، شاخص زرده ، شاخص سفیده، واحد هاف و ضخامت و استحکام پوسته با انتخاب ۱۲ تخم مرغ از هر گروه آزمایشی تعیین شدند.
نتایج نشان داد که فقط پارامترهای استحکام و ضخامت پوسته در بین گروه های آزمایشی تفاوت معنی داری داشتند (P<۰.۰۰۱) .
در انتهای دوره آزمایشی میزان اسیدهای چرب W-۳ در زرده تخم مرغ مربوط به گروه هایی که جیره غذایی شامل ۴% روغن کتان دریافت نموده بودند بالاتر بود(P<۰.۰۰۱) همچنین میزان اسیدهای چرب W-۶ در زرده تخم مرغ گروه هایی که ۴ % روغن آفتابگردان دریافت نموده بودند بالاتر بود(P<۰.۰۰۱).
در گروه های آزمایشی که ۴% روغن کتان در جیره غذایی داشتند میزان کل کلسترول در زرده تخم مرغ پایین تر بود اما این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود اما از نظر عددی قابل مشهود بود (۲۱۶mg/egg ) .
منبع : مؤسسه مرغداری ایران


همچنین مشاهده کنید