چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

مردم آمریکا و خروج نظامیان از عراق


مردم آمریکا و خروج نظامیان از عراق
جسی جكسون، تحلیلگر لس آنجلس تایمز با ارایه تحلیلی تحت عنوان «خروج نیروهای آمریكایی از عراق خواست تمام ملت آمریكا است» می نویسد:«كنگره آمریكا كه قاعدتا باید حامی ملت آمریكا و امین این مردم در رای وخواست شان باشد عملكردی موازی با این مسوولیت های مهم و سنگین خود ندارد.
این كنگره به رغم آن كه به خوبی از آراء تمامی شهروندان آمریكایی مطلع بود و می دانست كه همگان خواهان خروج سریع نیروهای آمریكایی از عراق هستند با درخواست بوش برای تامین حمایت مالی از جنگ عراق تا یك سال دیگر موافقت كرد. صرف این كه این كنگره با طرح تعیین جدول زمانی مشخص برای خروج نیروهای آمریكایی از عراق موافقت كند و پس از آن این طرح با وتوی بوش پایان یابد، كافی نیست بلكه این كنگره باید خواست و اراده ملت آمریكا را بر تمامی خواست و اراده نظام حاكم و مسوولین آن برتری دهد.
به رغم آن كه اكثریت نمایندگان مجلس آمریكا و سه چهارم ملت این كشور مخالف جنگ عراق هستند و به خروج هر چه سریع نیروهای ارتش آمریكا از عراق اصرار دارند اما كنگره آمریكا بی اعتنا به این واقعیت موجود درخواست كاخ سفید را برای ادامه حمایت های مالی از جنگ عراق تا یك سال دیگر تمدید كرد.
امروز تمام دستاوردهای ملت آمریكا در جنگ استقلال این كشور زیر سوال رفته است.»در ادامه این تحلیل آمده است: «این درست است كه جوانان آمریكایی امروز برای خدمت به وطن راهی عراق شده اند اما نباید جان این جوانان آمریكایی برای محقق ساختن امری ناممكن قربانی شود. امروز سربازان آمریكایی در مرداب بحران عراق غرق شده اند، بحرانی كه نتیجه یك جنگ نامشروع است جنگی كه در پایان پیامدی جز شكست، بحران، هرج و مرج و جنگ های داخلی در عراق را نداشت.
بی هیچ شك و تردیدی اكثریت مردم عراق و آمریكا به همراه اكثریت سربازان ارتش آمریكا بر این امر یعنی پایان سریع اشغالگری های آمریكا در عراق و خروج نیروهای این كشور از آن اتفاق نظر دارند. بوش سربازان آمریكایی را با این هدف راهی عراق كرد كه به سلاح كشتار جمعی دست یافته بود و این موضوع امنیت آمریكا، منطقه و جهان را تهدید می كرد.
دیری نگذشت كه واقعیت روشن شد و همگان فهمیدند كه چنین واقعیتی در عراق وجود ندارد و این كشور خالی از هر گونه سلاح كشتار جمعی است.»به گزارش ایسنا،در این تحلیل هم چنین آمده است: «ما نمی خواهیم كه سربازان آمریكایی تنها با استناد به یك اشتباه جان خود را در معرض خطر اندازند. واقعیت آن است كه زنگ خطر در عراق به اشتباه به صدا در آمده است و با وجود كشف این اشتباه دیگر نیازی به حضور نیروهای آمریكایی در عراق نیست.
نباید توانایی ها و قدرت های ارتش آمریكا بیهوده در عراق تلف شود. تا به امروز تلفات ارتش آمریكا در عراق بسیار زیاد بوده است اما این كه دست بسته بایستیم و بگذاریم دامنه این تلفات روز به روز به صورت سرسام آوری گسترش یابد امری بدور از مسوولیت و حس وطن دوستی است.»در این تحلیل هم چنین آمده است: «رییس جمهوری آمریكا تا اكنون حاضر نشده است كه اعتراف كند آژیر خطری كه برای جنگ عراق به صدا در آورده به خطا و اشتباه به صدا در آورده است و هم چنان به اشتباه خود یعنی آغاز این جنگ نامشروع اصرار می ورزد.
آن زمان یعنی قبل از آغاز جنگ عراق كه نیازی به صدا در آوردن آژیر خطر نبود دولت بوش به اشتباه یا به عمد این آژیر را به صدا در آورد اما امروز كه به صدا در آوردن آژیر خطر باقی ماندن نیروهای آمریكایی در عراق بسیار جدی و ضروری است این دولت از به صدا در آوردن این آژیر خودداری می كند.
بوش با اصرارهای خود برای باقی نگه داشتن نیروهای آمریكایی در عراق در واقع تنها بر گسترش دامنه آتش در این كشور اصرار دارد و تنها توجیهی كه برای این مساله در اختیار دارد آن است كه می گوید ما نمی توانیم عراق را ترك كنیم زیرا این امنیت آمریكا بود كه قربانی فعالیت های تروریستی در عراق شده است، بنابراین باید به پیروزی در این كشور دست یابیم.»تحلیلگر لس آنجلس تایمز می نویسد: «آیا بوش به این فكر كرده است كه نه مردم عراق و نه حتی نظام سابق این كشور هیچ نقشی در حملات ۱۱ سپتامبر نداشته اند و این كشور هیچ نقش یا مسوولیتی در متزلزل ساختن امنیت ملی آمریكا نداشته است؟
وانگهی فعالیت القاعده در عراق و هدف قرار دادن منافع آمریكایی ها در این كشور و منطقه پس از حمله آمریكا به عراق آغاز شد. پس از آن كه نیروهای آمریكایی عراق را به اشغال خود در آوردند عناصر القاعده از سراسر جهان برای رویارویی با ارتش آمریكا راهی این كشور شدند.
بنابراین این دور از انصاف و عدالت است كه ما بخواهیم بگوییم جنگ عراق در حمایت از امنیت ملی آمریكا انجام گرفته است بلكه بر عكس این جنگ اهداف دیگری داشته است كه متاسفانه این اهداف هر چه كه هستند نه تنها محقق نشدند بلكه منافع ملی آمریكا را بیشتر به خطر انداختند. پیش از این تنها عناصر القاعده برای امنیت آمریكا خطرساز بودند اما سیاست های اشتباه كاخ سفید در جنگ عراق دشمنان جدیدتری را برای آمریكا بوجود آورد.
امروز بسیاری ازاحزاب سیاسی و غیر سیاسی عراق تبدیل به گروه های مسلح سازمان یافته قدرتمندی شده اند كه درصدد انتقام از آمریكا هستند و تمامی منافع آمریكا در سراسر عراق و كل منطقه در معرض خطر جدی قرار گرفته است.»
در پایان این تحلیل آمده است: «در تمامی ارزیابی ها و تحقیقات به عمل آمده از عراق كه توسط سازمان اطلاعات آمریكا سیا و دیگر سازمان های مربوط به آن انجام شده مشخص شده است كه حضور نیروهای آمریكایی در عراق بیشتر از آن كه منجر به ریشه كنی فعالیت تروریستی القاعده شود منجر به تحكیم موقعیت این شبكه در عراق و گسترش فعالیت آن در منطقه شده است.
در واقع در تمامی این تحقیقات به عمل آمده مشخص شده است كه جنگ عراق منجر به جذب رهبران و عناصر برجسته القاعده از سراسر جهان به منطقه شده است و نیز منجر به حاشیه كشیده شدن هرچه بیشتر آمریكا در جهان شده زیرامخالفت های جهانی با جنگ عراق منجر به عزلت سیاسی واشنگتن شده است.
دولت بوش از جوانان آمریكایی می خواهد كه جان خود را فدای یك اشتباه و یك دروغ كنند اشتباه و دروغی كه نه تنها زندگی جوانان آمریكایی بلكه منافع ملی تمامی ملت آمریكا و تلاش های این كشور برای به عزلت كشاندن القاعده و همپیمانان آن را به خطر می اندازد. آمریكا امروز نیازمند آن است كه این هزینه های گزافی را كه برای یك جنگ ویرانگر بی هدف زیان بار اختصاص می دهد به فعالیت های دیگر اختصاص دهد، به فعالیت های اقتصادی و اجتماعی كه مردم این كشور نیازمند آن هستند و آینده اقتصادی آمریكا را تضمین می كند.
نه تنها سربازان آمریكایی تاوان اشتباه جنگ عراق را داده اند بلكه تمامی همسایگان عراق و كشورهای منطقه تاوان این اشتباه بزرگ را می دهند. كنگره آمریكا باید بداند بهترین راه برای حمایت از ارتش آمریكا در عراق آن است كه تصمیماتی را اتخاذ كند كه بر اساس این تصمیمات بتواند سربازان آمریكایی را از جهنم جنگ و بحران در عراق خارج سازد نه این كه با حمایت مالی خود آنها را قربانی یك اشتباه كند، اشتباهی كه منتهی به غرق شدن ارتش آمریكا در باتلاق عراق خواهد شد.»
منبع : روزنامه ابرار


همچنین مشاهده کنید