چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

جنگ نرم تحت لوای کنفرانس علمی


جنگ نرم تحت لوای کنفرانس علمی
۱) طی روزهای ۱۷ و ۱۸شهریور سال‌جاری (۸ و ۹ سپتامبر ۲۰۰۷) کنفرانسی به مناسبت پانصدمین سال اشغال جزیره هرمز توسط پرتغالی‌ها در واشنگتن برگزار می‌شود.این کنفرانس، با پشتیبانی پژوهشی و مالی دو موسسه تحقیقاتی به نام‌های “ژولیوس بار” و “تارگت فالو” و با عنوان “پرتغال، خلیج فارس و سلسله صفویه” در پی آن است تا نقش پرتغالی‌ها را در منطقه خلیج فارس و معادلات منطقه‌ای آن روز از حیث تاریخی و سیاسی به بحث بگذارد.
۲) پرتغالی‌ها را می‌توان نخستین اروپائیانی دانست که اولین کشتی‌های خودرا به فرماندهی آلفونسودوآلبوکرک (۱۵۱۵ - ۱۴۵۳) به منطقه خلیج‌فارس فرستادند و آلبوکرک در سال ۱۵۰۷ میلادی، جزیره استراتژیک هرمز را به تصرف درآورد و در یک جنگ نابرابر، سیف‌الدین حاکم جزیره‌ را به شکست و فرار واداشت.بنیاد واقعی قدرت استعماری پرتغال در شرق توسط آلبوکرک بنا نهاده شد و برخی مورخین غربی،‌ امروز مفتخرانه او رانخستین فردی می‌دانند که پس از اسکندر مقدونی یک امپراتوری اروپایی در مشرق زمین ایجاد کرده است. قوای پرتغالی بیش از یک قرن بر هرمز،‌کیش و بندر گمبرون حکمفرما بودند تا اینکه شاه عباس صفوی در سال ۱۶۲۴ م . با استفاده از رقابت موجود بین دول استعماری و با اعزام سردار خود به نام “امامقلی‌خان” به سلطه پرتغالی‌ها خاتمه داد و آنها را از خلیج‌فارس بیرون راند.
به پاس همین پیروزی بود که از آن پس بندر گمبرون به نام “بندر عباس” خوانده شد و رونق خود را در تجارت آغاز کرد. البته برای این کنفرانس،‌این بخش‌ها اهمیتی ندارد. آنچه از این کنفرانس به ظاهر تحقیقاتی و آکادمیک دنبال می‌شود فقط بخش “شکست ایران و تسخیر هرمز” است و پانصدمین سالگرد هم برای این “شکست” برگزار می‌شود. لازم به ذکر است موسسه تحقیقاتی “اسمیت سونین” )Smith sonian( که یک موسسه یهودی است امکانات گالری‌های خود به نام‌های فریر و ساکلر را نیز در اختیار برگزار کنندگان قرار داده است...
۳) اگر گزاره‌هایی چون تولید و نمایش فیلم ۳۰۰ (شکست ایران در جنگ با یونان) ، تولید و نمایش فیلم انیمیشنی پرسپولیس، برگزاری پانصدمین سال اشغال هرمز، تلاش برای تحریف نام خلیج‌فارس، تبلیغات روانی و تخریبی علیه فرهنگ و تاریخ ایرانی و مواردی از این دست را در کنار هم بگذاریم باید خوشبین‌ترین و خوش‌باورترین انسان تاریخ باشیم که مقوله “توهم توطئه” را باور کنیم!! برخی عادت دارند تا وقتی از این مباحث صحبت می‌شود که عده‌ای با برنامه‌ریزی و با ظرافت‌های خاصی تحت لوای کارهای پژوهشی و رسانه‌ای و ... علیه نظام اسلامی و فرهنگ ایرانی مشغول کارند، از اینکه دچار توهم توطئه و فوبیای افراطی شده‌ایم سخن می‌گویند.
اما باید فارغ از این پیشداوری‌ها و تحلیل‌ها، واقعیات ملموسی را دید که در راستای جنگ نرم علیه جمهوری اسلامی و با پوششهای مختلف در حال اجرا هستند و آثار خود را چه بخواهیم و چه نخواهیم بر افکار عمومی خواهند گذاشت.
۴) در سال‌های اولیه پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی،‌به دلیل حساسیت‌هایی که بود و البته کماکان هم رگه‌هایی از آن وجود دارد، پرداختن به تاریخ پادشاهان و سلسله‌های حکومتی قرن‌های گذشته چندان مطلوب و مرسوم نبود، چنانکه اگر تا دیروز حتی نام مسعود رجوی خائن سرکرده منافقین از رسانه‌ها بیان نمی‌شد.
امروز بنا به ضرورت‌هایی،‌ از صدا و سیما شاهد نمایش تصاویر و میتینگ‌های این گروهک تروریستی هستیم. بنابراین اقتضائات زمانی،‌ ضرورت‌هایی را ایجاد می‌کنند که باید نسبت به آنها توجه شود. چه ایرادی دارد که مثلا از سوی مراکز دانشگاهی یا دیگر نهادها در داخل کشور یک کنفرانس یا سمینار تبلیغاتی و علمی حول این موضوع برگزار شود که در سال ۱۶۲۴ م شاه‌عباس صفوی چگونه پرتغالی‌ها را به هزیمت وا داشت وتشیع را در ایران رسمیت بخشید و استقلال و تمامیت ارضی کشور را تثبیت نمود؟! و ده‌ها مثال و مقطع تاریخی دیگر ... پیشنهاد می‌شود مسئولان امر تا فرصت باقی است برای پاسخ دادن به این سمینار ضد ایرانی، یک پاتک تبلیغاتی،‌رسانه‌ای و پژوهشی را طراحی و به مورد اجرا بگذارند...
محمد مهدی انصاری
منبع : روزنامه رسالت


همچنین مشاهده کنید