چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

کابوس آشفته فتنه جویان


کابوس آشفته فتنه جویان
مقام های رژیم صهیونیستی در ماههای اخیر تلاش زیادی کردند تا در ماجرای پرونده هسته ای ایران، دولت بوش را به تفکرحمله علیه ایران وادار نمایند. نشریه نیویورک تایمز به نقل از برخی از مقامات آمریکایی می نویسد «دهها فروند جنگنده نظامی اسراییل ماه جاری میلادی در رزمایش گسترده ای در دریای مدیترانه شرکت کردند که به نظر می رسد تمرینی برای حمله هوایی به ایران بود.» ظاهراً اسرائیل با تمرینات نظامی اخیر درپی القای این پیام است که چنانچه در این مسیر آمریکا با رژیم صهیونیستی همراه نشود، به تنهایی توانایی انجام عملیات علیه تهران را دارد! آیا واقعاً چنین است؟ و آیا اساساً جنجال و بحرانی که غرب در ارتباط با مسایل هسته ای ایران به راه انداخته در شرایطی قرار دارد که وارد فاز نظامی شود؟
جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده که در چارچوبNPT و مقررات آژانس انرژی اتمی، فعالیت های هسته ای خود را ادامه می دهد. بازرسی های مکرر و دوره ای آژانس و گزارش مقامات این نهاد بین المللی که متولی و ناظر قانونی امور اتمی در جهان است، به صراحت حکایت از شفافیت فعالیت های هسته ای ایران دارد. اما علیرغم این موضوع و تحت تاثیر تلاشهای غرب، بویژه آمریکا، شورای امنیت سازمان ملل دست به صدور قطعنامه های تحریم علیه منافع ایران زد و در نتیجه تنگناهای حاصل از این اقدام، پرونده هسته ای کشورمان را به چالش و سپس پای میز مذاکرات کشاند. به هر تقدیر اکنون طرفین این ماجرا به مذاکره و راه حل های دیپلماتیک تن داده اند و اساساً زمینه ای برای طرح گزینه حمله نظامی وجود ندارد. سفر اخیر سولانا به تهران و ارایه بسته پیشنهادی ۱+۵ و مذاکراتی که با مقامات هسته ای ایران صورت داد، جزء آخرین اقدامات اتحادیه اروپا و غرب برای پایان دادن به چیزی است که آن را مناقشه هسته ای ایران می خوانند.
خبر مربوط به تمرین نظامی اسراییل در دریای مدیترانه که گفته می شد به منظور آمادگی برای حمله به ایران است، نه تنها از سوی مقامات این رژیم تکذیب نشد، بلکه از سوی کاخ سفید نیز مورد تایید قرار گرفت. این مساله نمایانگر آن است که در شرایط پیش آمده رژیم صهیونیستی برای اثبات هویت جعلی خود نیاز به عرض اندامی مجدد دارد و به همین دلیل نگاه خود را معطوف به ایران کرده است. یک مقام اسراییلی دراین باره گفته است که « ما درباره مانورهایی با طیف گسترده و شرکت دهها فروند هواپیما در آن سخن می گوییم که با توجه به دامنه و مسافت های مورد نظر در این مانورها، هدف از آنها به وضوح ایران است.» آیا رژیم صهیونیستی توان حمله به ایران را دارد؟!
اسراییل برای حمله به تاسیسات هسته ای ایران با این پیش فرض که ترکیه اجازه استفاده از حریم هوایی کشورش را برای حمله به ایران ندهد، نیازمند گذر از حریم هوایی عراق که در کنترل آمریکاست، می باشد. به نظر نمی رسد در شرایط فعلی، آمریکا به رژیم صهیونیستی چراغ سبز نشان دهد چرا که اولا بعد از جنگ ۳۳ روزه لبنان و شکست مفتضحانه ارتش اسراییل از رزمندگان حزب الله، پنتاگون درمورد ظرفیت نظامی اسرائیل سؤالات جدی را مطرح کرده است. ثانیاً از آنجا که از نظر ایران آمریکا و اسرائیل دوقلوهای به هم چسبیده اند، هرگونه احساس خطری از سوی هر کدام، منافع دیگری را به مخاطره خواهد انداخت و مسئله سوم و مهم برای آمریکا افزایش قیمت نفت به ۲۰۰ و حتی ۲۵۰دلار در صورت حمله اسرائیل به ایران خواهد بود. دولت بوش که دنبال پیروزی مک کین، هم حزبی خود، در انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست، مایل نیست یک بحران اقتصادی جدید را بپذیرد و در این میان انتخابات را به رقیب وی، یعنی اوباما، واگذار کند.
از این رو خلیل زاد، سفیر آمریکا در سازمان ملل، در پاسخ به خبرنگاران که در مورد گزارش های منتشر شده راجع به تمرینات نظامی اسرائیل و احتمال حمله این رژیم به ایران از وی سؤال می کردند پاسخ داد: ما در مرحله دیپلماسی بوده و خواستار حل و فصل دیپلماتیک این مسئله هستیم. این چیزی است که ما بر آن تاکید داریم.
رژیم صهیونیستی که تنها دارنده زرادخانه هسته ای در منطقه است، راکتور هسته ای «اوسیراک» عراق را در سال ۱۹۸۱بمباران کرد و سپتامبر گذشته نیز منطقه ای را در سوریه هدف حمله مشابه قرار داد که به ادعای آمریکا محل یک راکتور مخفی احداث شده با کمک کره شمالی بود. آن روز که اسرائیل به سوریه حمله هوایی کرد با علم به این که سوریه پاسخی به این حمله نخواهد داد، تلاش می کرد خود را پیروز این نبرد نظامی نشان دهد تا شاید آبروی از دست رفته ارتش خود را بازگرداند، اما مسلماً در مورد ایران وضعیت فرق می کند و ایران در مقام دفاع، تعرض هیچ متجاوزی را بدون پاسخ نمی گذارد.
«سام گاردنر» سرهنگ بازنشسته نیروی هوایی آمریکا که هم اکنون در برپایی رزمایش برای آژانس های مختلف دولت آمریکا مشارکت دارد در این باره می گوید: «تاسیسات هسته ای ایران به حدی دور از یکدیگر، متعدد و مستحکم اند که اسرائیل قادر نخواهد بود آنها را از بین ببرد.»
جالب آنکه شبکه تلویزیونی الجزیره که معمولاً علیه جمهوری اسلامی ایران موضع می گیرد، طی نظرسنجی که توسط پایگاه اینترنتی خود انجام داده و از شرکت کنندگان سؤال کرده که؛ آیا اسرائیل قادر است به ایران حمله کند؟ اعلام کرده است که ۷۰درصد شرکت کنندگان به این پرسش جواب منفی داده اند.
سازمان ملل نیز اولین قربانی هرگونه اقدام نظامی احتمالی اسرائیل علیه ایران خواهد بود. بان کی مون که بارها سخنان دکتر احمدی نژاد در مورد رژیم صهیونیستی را محکوم کرده است، تاکنون به شکل غیرقابل توجیهی در مقابل تهدیدات آشکار اسرائیل برای حمله به ایران، سکوت اختیار کرده است. بطور حتم عملکرد دوگانه سازمان ملل در قبال این موضوع، تردیدهای جدی در جامعه بین المللی درباره قابلیت های این سازمان جهانی در پیشگیری از وقوع یک جنگ عمده دیگر در خاورمیانه، ایجاد کرده است. بان کی مون با نادیده گرفتن اعتراضات رسمی ایران به سازمان ملل درباره تهدیدات علنی رژیم صهیونیستی به معمولی ترین وظیفه رسمی خود یعنی انتشار یک بیانیه درباره رفتار این رژیم جنگ طلب نیز عمل نکرده است.
بدون تردید یکی از اولین پیامدهای چنین عملکرد جانبدارانه ای از سوی سازمان ملل، در صورت بروز یک جنگ دیگر در خاورمیانه، موقعیت این نهاد بین المللی را بیش از این تضعیف خواهد کرد، چرا که دنیا این سازمان جهانی را به خاطر ناتوانی در مدیریت این بحران مورد سرزنش قرار خواهد داد و در این راستا، زمینه های منطقی برای لغو حق غیرقانونی و ناعادلانه «وتو» نیز فراهم می آید.
حمله نظامی به ایران علیه تاسیسات هسته ای آنهم از سوی رژیمی که در برابر رزمندگان حزب الله و مردم بی دفاع غزه تاب مقاومت نمی آورد و تن به عقب نشینی و آتش بس و شکست می دهد، اساساً امری محال و کابوسی آشفته برای فتنه جویان است؛ همانانی که بقاء خود را در زوال دیگران می جویند.
حمید امیدی
منبع : روزنامه کیهان


همچنین مشاهده کنید