شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

زنجبیل به عنوان ماده ضد انعقاد خون


زنجبیل به عنوان ماده ضد انعقاد خون
اسریو استاوا محقق دانماركی در قسمت پزشكی موسسه دانشگاهی اودنس ،معتقد زنجبیل از نظر خاصیت ضد انعقاد خون در بررسی كه در آزمایشگاه در لوله های آزمایشی به عمل آمده از سیر تا پیاز كه هر دو از ضد انعقاد خونهای معروف هستند نیرومند تر و موثر تر بوده است.زنجبیل حتی از سیر و پیاز برای جلوگیری از فعالیت سلولهای خونی در تركیب ماده ای به نام ترومبوكسان موثر تر است.
ترومبوكسان است كه ماده ای كه روی پلاتلتهای خون اثر می گذارد تا به هم بچبندو به این ترتیب اولی گام برای تشكیل لخته های خون آغاز می شود.
هر قدر زنجبیل بیشتر مصرف شود اثرش بیشتر است ولی در عین حال مقدار بسیار كم زنجبیل نیز بی اثر نیست و كار ساز است.تصادف هیجان انگیزی كه با خوردن مارمالاد رخ داد خاصیت ضد انعقاد خون زنجبیل در جریان یك تصادفی كه برای دكتر چارلز دورسو استاد دانشكده پزشكی دانشگاه كورنل رخ داد كشف شد.تجربه دكتر دورسو خیلی شبیه تجربه ای بود كه برای دكتر هامر شمیت كه خاصیت ضد انعقاد خون نوعی قارچ را كشف كرد بوده است.
دكتر دورسو هم مانند دكتر هامر شمیت از پلاكتهای سلولهای خون خودش در انجام آزمایش به عنوان كنترل استفاده نمود.او هم یك روز در طول مدت آزمایشها باتعجب مشاهده كرد كه خونش طبق معمول منعقد نمی شود.پس از اینكه به فكر فرو رفت به خاظرش آمد كهشب قبل در یك رستوران لندن پس از شام مقدار زیادی مارمالاد عالی بسیار بامزه خورده بود، مارمالاد گریپ فرود و زنجبیل كه مقدار زیادی در حدود ۱۵ درصد در آن زنجبیل ریخته بودند.سپس دكتر دور سو برای اطمینان از تصورش درباره دخالت زنجبیل در این ماجرا ،مقداری زنجبیل كوبیده از سوپر ماركت خریده و در لوله های آزمایشگاهی كه از پلاتلتها به هیچ وجه به هم نچسبیدند و حتی پس از اینكه از باب تجربه به میزان صد درصد ماده دیگری كه لخته شدن خون را افزایش می دهد اضافه كرد ،مشاهده كرد كه باز هم پلاتلها بهم نچسبیدند.محققان دانشگاه كورنل ماده فعال ضد انعقاد خون در زنجبیل جین جرول می باشد كه از نظر تركیب بسیار شبیه آسپرین است ،كه خود یكی از داروهای ضد انعقاد خون است.
محققان هندی در تحقیقات خود دریافته اند كه زنجبیل به مقدار محسوسی كلسترول خون را در موشها در دراز مدت كاهش می دهد و حتی آثار كلسترول زایی غذاهای پرچربی را نیز از بین می برد.در ژاپن كه زنجبیل در سطح گسترده ای مورد بررسی قرار گرفته است،تحقیقات نشان می دهد كه زنجبیل تازه و زنجبیل خشك هر دو مسكن درد است و از قی و آشفتگی جلو گیری می كند و ترشح اسید معدی را متعادل می كند و فشار خون را كاهش می دهد و محرك قلب است.در مطالعاتی كه دانشمندان ژاپنی به منظور مقایسه خواص انواع گیاهان انجام دادند ،نشان داده شده است كه زنجبیل پبیه یك دسموتاژن از تغییرات سلولی در اثر موتاسیون كه منجر به سرطان می شود جلوگیری می كند.
منبع : موسسه اطلاع رسانی طعام اسرار


همچنین مشاهده کنید