دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
مجله ویستا

اهمیت تغذیه در طب سنتی


اهمیت تغذیه در طب سنتی
آن مقدار توجه که در طب اصیل ایرانی نسبت به تغذیه و غذا خوردن اصولی و درست به چشم می خورد در هیچ یک از مکاتب طبی دنیا به چشم نمی خورد .
حکیمان ایران زمین معتقد بودند : «اگر طبیب درمان بیمار خود را از اصلاح غذای او آغاز نکند گویی بر کشتن وی جرأت یافته است» و این جمله بسیار هشدار دهنده و تمام کننده است .
نظر معصومین نیز اهمیت بی اندازه ی تغذیه را به ما گوشزد می کند. رسول خدا فرموده : «معده خانه ی تمام دردها و بیماری هاست .» قرآن کریم می فرماید : «انظر الی طعامک» که این "انظر" تفاسیر متعددی دارد . از جمله این که دقت در خوردن وآشامیدن یک "دستور" مهم اسلامی و دینی است .
پیشگیری ، بهداشت و درمان بیماری های جسم و روح و روان انسان ها مسیر نخواهد شد تا زمانی که تغذیه و خودرن و آشامیدن آنان کامل و صحیح نباشد . پس اهمیت این بحث و این کتاب بیشتر از آن چیزی است که بتوان تصور کرد و در آخر به نظر می رسد حتی شخصیت ، شعور و معرفت انسان ها نیز بستگی بی حدی به نوع تغذیه ی آنان دارد و این ضرب المثل عامیانه برای مولف و سیار کارشناسان تغذیه طب سنتی و طب اسلامی کاملاً پذیرفته شده است : «به من بگو چگونه می خوری و غذای تو چیست تا بگویم کیستی و چه کاره ای ...»
حضرت امام صادق (ع) می فرماید : «غذای تو ، دوای تو باید باشد» یعنی به گونه ای خوردنی ها و آشامیدنی ها را تهیه و میل کنیم که علاوه بر نقش غذایی در بدن عملکرد اصلاحی و دارویی نیز داشته باشد .
منبع : طعام اسرار