پنجشنبه, ۱۹ مهر, ۱۴۰۳ / 10 October, 2024
مجله ویستا
همگرایی شیعیان و مسیحیان در لبنان
پس از جنگ ۳۳ روزه لبنان و شکست ذلتبار ارتش اسطورهای اسرائیل در این جنگ بسیاری از معادلات منطقهای و بینالمللی تغییر کرد. شکست اسرائیل در جنگ لبنان، گسترش ناآرامیهای عراق و شکست پی در پی نیروهای ائتلاف در افغانستان همه و همه به سود ملتهای منطقه بخصوص گروههای اسلامگرای آن که بر مبارزه با امپریالیسم آمریکا در منطقه و خروج نیروهای اسرائیلی از سرزمین های اشغالی تاکید دارند، بود. تنها طرفهایی که در این معادلات سیاسی ذینفع نبودند، اسرائیل و آمریکا بودند.
با پایان جنگ اختلافات درونی لبنان وارد مرحله تازهای شد. نیروهای معارض دولت سینیوره که در راس آنها حزبالله لبنان قرار دارد، اوضاع لبنان را آشفته کرده است.
سیدحسن نصرالله از دولت سینیوره خواسته استعفا دهد تا دولت وحدت ملی متشکل از همه گروههای لبنانی شکل بگیرد. اعتصابات گسترده و پی در پی نیروهای مخالف دولت، دولت سینیوره را در آستانه انحلال قرار داده است.
جریان معارض در لبنان هدف اصلی خود را از همان آغاز خصوصا پس از پایان جنگ تشکیل دولت وحدت ملی عنوان میکنند چرا که معتقدند تنها دولت وحدت ملی میتواند لبنان را از وضعیت هرج و مرج موجود خارج کند. عدهای دیگر علت اصلی آغاز و تداوم این اعتراضات در لبنان را این گونه عنوان میکنند که دولت کنونی متعلق به مرحله قبل از جنگ اسرائیل با لبنان است. در جریان جنگ دولت فواد سینیوره از سیاستهای املائی آمریکا، فرانسه و انگلیس تبعیت میکرد لذا نیروهای مخالف، این دولت را فاقد مشروعیت میدانند و انتخابات زودهنگام دولت وحدت ملی را گزینههایی برای تشکیل دولت مشروع میدانند. حمایتها و پشتیبانیهای قوی خارجی از هیئت حاکمه لبنان و حفظ دولت فواد سینیوره در برابر جناح رقیب، اکنون به فصل مشترک برنامه سیاسی آمریکا، فرانسه، عربستان سعودی و دیگر بازیگران منطقهای و بینالمللی تبدیل شده است.
این کشورها میکوشند با توسل به ابزارهای مختلف از جمله کمکهای کلان اقتصادی و مالی به دولت لبنان، مانع قدرتمند شدن جریان مخالف دولت گردند.
لذا طبیعی است که به مخالفت با تشکیل دولت وحدت ملی برخیزند. در این راستا کشورهای عربی بویژه عربستان، مصر و اردن خواهان ادامه کار دولت فعلی لبنان و تقویت آن هستند و این در حالی است که شهروندان لبنانی همچنان به اعتصابات خود برای برکناری دولت سینیوره ادامه میدهند.
این اعتصابات در حالی صورت میگیرد که بر اساس نظرسنجیهای انجام شده، با لحاظ همه مناطق و طوایف، درصد بالایی از مردم این کشور خواستار تشکیل دولت وحدت ملی به جای دولت کنونی میباشند و معتقدند که جنگ داخلی در لبنان اتفاق نخواهد افتاد.
آنها معتقدند که برگزاری انتخابات زودرس در لبنان موجب برونرفت از وضع نابسامان سیاسی خواهد شد و در این موضوع بین شیعیان و مسیحیان لبنان همگرایی و وحدت نظر وجود دارد. پاسخ منفی میشل عون رهبر حزب مسیحی آزاد ملی که معرف حدود ۶۰ درصد از مسیحیان لبنان است، به درخواست آمریکا برای فاصله گرفتن از حزبالله لبنان و کنارهگیری امین جمیل رهبر حزب کتائب و در واقع رهبر مسیحی نظامی مارونی لبنان از گروه ۱۴ مارس و حمایتهای امیل لحود دلیلی بر این مدعاست.
عباس خسروانی
منبع : روزنامه رسالت
وایرال شده در شبکههای اجتماعی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست