دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
مجله ویستا

وقتی نمی‌توان چیزی را پاک (delete) کرد چه باید کرد


وقتی نمی‌توان چیزی را پاک (delete) کرد چه باید کرد
پاک‌کردن یکی از آسان‌ترین کارهای کامپیوتری است. سازندگان سیستم عامل، مانند مایکروسافت، برای این که پیش از پاک‌کردن چیزی به کاربر فرصت فکرکردن بدهند، یک پیام هشدار در سیستم عامل تعبیه می‌کنند. در نتیجه، اگر کاربر دستور پاک‌کردن یک فایل نادرست را صادر کرده باشد، سیستم‌عامل یک فرصت برای کاربر فراهم می‌کند. با وجود این، گاهی همین دستور ساده مسئله‌ساز می‌شود و برای حذف‌کردن بعضی از فایل‌ها با دشواری مواجه می‌شویم. علت‌های فراوانی برای این مسئله وجود دارد، اما همهٔ آنها در یک چیز مشترک هستند: وقتی چیزی در برابر دستور حذف‌کردن کاربر مقاومت می‌کند، به‌تدریج کاربر را خسته و عصبی می‌کند حذف‌کردن یک فایل، معمولاً بسیار ساده است. برنامه‌ای که در حال کار با آن هستید ممکن است پیش از پاک‌کردن یک فایل، یک پیام هشدار به شما بدهد، و از شما بخواهد که پیش از اجراء این عمل، تأیید کنید که واقعاً خواهان حذف آن فایل هستید. پس از تأیید شما، آن فایل وارد زباله‌دانی می‌شود.
نگارش‌های مختلف ویندوز پس از ویندوز ۹۵ ، همگی حاوی برنامهٔ Recycle Bin هستند، که یک نماد زباله‌دانی بر روی میزکار (Desktop) است که موقتاً فایل‌های حذف شده را در خود جای می‌دهد.
Recycle Binبه این دلیل حضور دارد که فرصتی دیگر برای تفکر داشته باشید، تا اگر از حذف یک فایل پشیمان شده باشید، بتوانید آن فایل را از زباله‌دانی بازیابی کنید. فایل‌های ذخیره‌شده در Recycle Bin، بسته به اندازهٔ سطل آشغال (Bin)، مدتی در سطل آشغال می‌مانند. (به‌طور پیش‌فرض، ویندوز اندازهٔ Recycle Bin را ۱۰ درصد ظرفیت کل دیسک سخت تعیین می‌کند.)
منبع : ریزپردازنده