چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
پیامدهای اجتماعی بحران مالی جهانی
مشکلات فزاینده اقتصادی در اروپا موج جدیدی از بیگانه ستیزی به راه انداخته است. روزنامه فیگارو در مقاله ای نوشته است اقدامات اسپانیایی ها بر ضدمهاجران خارجی به شدت رو به افزایش است. خشونت های میان اتباع خارجی مختلف نیز رو به افزایش است که مهم ترین علت این امر رقابت برای یافتن کار است. بسیاری از اسپانیایی هایی که در بخش ساخت وساز فعالیت می کردند امروزه بیکار شده اند و به بخش کشاورزی روی آورده اند و از رقبای کارگران مهاجر محسوب می شوند. تقریباً همه روزه در بخش حوادث روزنامه های اسپانیایی از قتل اتباع خارجی و درگیری های قومی خبرهایی منتشر می شود. نخست وزیر اسپانیا اعلام کرده این کشور به منظور مقابله با پیامدهای بحران مالی جهان در سال آینده تدابیری اتخاذ می کند. این اقدامات شامل درخواست از بانک ها به منظور اعطای اعتبار به خانواده ها و شرکت های تجاری کوچک و متوسط می شود. تنش های بیگانه ستیزانه در آلمان نیز مشهود است. روزنامه استرالیایی دی ایج نوشته است به موازات گسترش بحران اقتصادی شمار جنایات راستگرایان افراطی آلمانی دوبرابر افزایش یافته است. نخست وزیر استرالیا ماه گذشته بودجه ۱۱میلیارد یورویی(۱۴ میلیارد دلاری)را برای مهار بحران اقتصادی این کشور تصویب کرد که بخش اعظم آن به سرمایه گذاری در بخش دولتی اختصاص داده خواهد شد. وی گفت در مجموع ۳۰۰ هزار فرصت شغلی در سال ۲۰۰۹ ایجاد خواهد شد.
در سال ۲۰۰۷ نئونازی ها و راستگرایان افراطی مرتکب ۴۰ فقره جنایت بر ضداتباع خارجی شده بودند اما در سال ۲۰۰۸ تعداد این جنایات به ۸۸ فقره رسید.
● انتظار برای افزایش قانون شکنی و ناآرامی اجتماعی در روسیه
وزارت کشور روسیه اعتراف کرده بحران اقتصادی در این کشور می تواند منجر به بی ثباتی در اوضاع و افزایش ناآرامی ها، اعتراضات و قانون شکنی در روسیه شود. مقامات وزارت کشور روسیه برای نخستین بار اعتراف کرده اند که بحران در وضعیت اقتصادی ممکن است منجر به بی ثباتی در روند اوضاع این کشور شود.
میخائیل سوخودولسکی، معاون اول وزیر کشور روسیه می گوید در آینده نزدیک احتمال دارد فعالیت های اعتراض آمیز در این کشور افزایش پیدا کند. همچنین تخلفات و قانون شکنی ها توسط مهاجران رشد داشته و حملات به آنان نیز افزایش یابد.
سوخودولسکی می گوید: «وضعیت کنونی با توجه به بحران اقتصادی موجود، به خصوص با فرارسیدن فصل سرمای شدید می تواند رشد تمایلات اعتراض آمیز مربوط به نارضایتی ها در میان قشر شاغل در کشور، اقدامات غیرمطلوب و متعاقب آن تحقق برنامه های ضدبحران را عمیق تر از گذشته کند که نیازمند توجه کافی و افزایش اقدامات امنیتی است.» به گفته وی، وزارت کشور روسیه خود را برای مواجهه با این بحران های احتمالی آماده کرده و برای این منظور در سال ۲۰۰۹ بودجه ای معادل ۹/۸ میلیارد روبل در نظر گرفته است. مخالفان این مساله را نوعی هشدار در این خصوص دانسته اند که تظاهرات اعتراض آمیز که به ویژه در دوره بحران اقتصادی در روسیه اجتناب ناپذیر خواهد بود، سرکوب خواهد شد.
● پیش بینی افزایش افراط گرایی در فیلیپین
شورشیان فیلیپینی پیش بینی کرده اند در پی بحران مالی فراگیر و فشار بر مردم این کشور، افراد بیشتری به این گروه بپیوندند.
خوزه ماریا سیسون در پیامی به مناسبت چهلمین سالگرد تشکیل حزب کمونیست فیلیپین اعلام کرده این گروه شورشی هم اکنون ده ها هزار عضو دارد اما برای انجام کارهای عمده ای که پیش رو دارد به افراد بیشتری نیاز است. وی می گوید رکود اقتصادی در جهان برای گروه شورشیان کمونیست فیلیپین و شاخه نظامی آن فرصتی فراهم خواهد کرد تا افراد بیشتری را به خدمت بگیرند. سیسون خاطرنشان کرده این شرایط بحرانی علاوه بر تحمیل فشار بر مردم آنها را به تلاش های انقلابی تحریک می کند.
وی سیاست های شکست خورده آمریکا را در خصوص جهانی سازی و مقابله با تروریسم عامل وخیم ترشدن بی سابقه بحران نظام سرمایه داری جهان و نظام حاکم بر فیلیپین دانسته است.مذاکرات صلح بین دولت و شورشیان فیلیپین از سال ۲۰۰۴ متوقف شده و تلاش ها برای از سرگیری این مذاکرات تاکنون بی نتیجه بوده است.
● افزایش آمار طلاق در انگلیس
پیش بینی می شود آمار طلاق در انگلیس با تشدید بحران اقتصادی افزایش یابد. به نوشته روزنامه گاردین، انجمن دولت های محلی در انگلیس اعلام کرده شوراهای سراسر انگلیس پیش بینی می کنند با توجه به فشار مضاعفی که زوج های انگلیسی در ایام کریسمس علاوه بر وام های معوقه مسکن و رکود متحمل می شوند آمار طلاق در ماه آینده افزایش یابد. حدود ۹۳ درصد از ۱۵۵ مدیر اجرایی شوراها درباره تاثیرات رکود اقتصادی گفتند تقاضا برای مشاوره درباره وام های معوقه افزایش داشته و ۱۷ درصد گفته اند زوج های بیشتری خواهان مشاوره درباره روابطشان هستند. به گفته این انجمن به نظر می رسد وام های معوقه مسکن به طور فزاینده ای به روابط بین مردم لطمه می زند. این انجمن پیش بینی کرده مشکلات زناشویی در اوایل ژانویه به نقطه بحران برسد و آمار دادخواست های طلاق ۵۰ درصد بالاتر از هر زمان دیگری برسد. همچنین ۶۹ درصد شوراها از افزایش تقاضا برای دریافت توصیه در زمینه مسکن در نتیجه بحران اقتصادی کنونی خبر داده اند. طبق ارقام موجود تقاضای زوج ها برای مشاوره در زمینه روابط دو جانبه به ویژه در لندن که به شدت به بخش آشفته خدمات مالی متکی است افزایش داشته است.
● کاهش کمک ها به خیریه ها
بنگاه های خیریه در انگلیس به علت بروز بحران اقتصادی در این کشور، با کاهش قابل ملاحظه کمک های مردمی مواجه شده اند. در حالی که سازمان های خیریه در انگلیس غالباً در ایام کریسمس با افزایش میزان کمک های مردمی و همچنین اعانات شرکت های انگلیسی روبه رو می شدند، امسال این روند معکوس بوده است و علاوه بر آن پیش بینی می شود این وضعیت
ناامید کننده، در طول سال جدید میلادی نیز در این کشور ادامه یابد. کارشناسان اقتصادی علت این امر را ادامه اوضاع وخیم اقتصادی و بیکاری فزاینده در کشور انگلیس و افزایش فشارهای معیشتی بر شهروندان این کشور عنوان کرده اند. یکی دیگر از علل مشکلات مالی بنگاه های خیریه در انگلیس این است که بسیاری از این سازمان ها، پول های نقدی را که در اختیار دارند در شرکت های مختلف در بازار بورس لندن سرمایه گذاری می کنند و امسال با کاهش شدید ارزش سهام شرکت ها و شاخص سهام در این بازار، بسیاری از سرمایه های بنگاه های خیریه به مخاطره افتاده است در زمانی که به علت تشدید بحران اعتباری و مالی در انگلیس، شمار فقرا در این کشور افزایش چشمگیری یافته است و این افراد، بیش از پیش به کمک سازمان های خیریه احتیاج پیدا کرده اند، بنگاه های خیریه که خود با مشکلات اقتصادی مواجه شده اند، کمتر از هر زمان دیگری قادر به کمک رسانی به این گونه افراد هستند.
● کاهش مسافرت های تفریحی
تشدید بحران اقتصادی و مالی جهان صنعت گردشگری تایلند را با یکی از بدترین سال های خود طی دهه های اخیر روبه رو کرده است. صنعت گردشگری بیش از شش درصد اقتصاد تایلند را تشکیل می دهد و
۸/۱ میلیون نفر در این بخش مشغول به فعالیت هستند. این در حالی است که اعتصاب هشت روزه کارکنان فرودگاه سوارناب هومی تایلند نیز موجب شد بیش از یک میلیون گردشگر و مسافر خارجی سفرهای خود به این کشور را لغو کنند. به اعتقاد کارشناسان، این بدترین زیان و ضرر بخش گردشگری تایلند طی ۴۸ سال اخیر به شمار می رود. صنعت گردشگری تایلند پیش از این در جریان سونامی ۲۰۰۴، آنفلوآنزای مرغی و بیماری سارس نیز با زیان و ضرر شدیدی روبه رو شده بود.همچنین با توجه به یک سوم شدن تعداد گردشگران خارجی وارد شده به تایلند طی ماه دسامبر، هدف دولت تایلند برای جذب ۵/۱۵ میلیون گردشگر طی سال ۲۰۰۸ و ۱۶ میلیون گردشگر خارجی طی سال ۲۰۰۹ با چالش جدی روبه رو شده است. کاهش چشمگیر گردشگران خارجی تاثیر زیادی بر فعالیت هتل های لوکس و مجلل تایلند داشته و برخی از این هتل ها مجبور شدند فعالیت خود را به طور موقت تعطیل کنند. بر این اساس هتل های تایلند با کمترین میزان مسافر و گردشگر در تاریخ فعالیت خود روبه رو هستند. به اعتقاد کارشناسان اقتصادی بیش از ۱۲ تا ۱۸ ماه زمان نیاز است تا شرایط گردشگری تایلند به حالت عادی بازگردد.
● افزایش شکاف فقیر و غنی در آسیا
کارشناسان با ابراز نگرانی از تاثیر بحران مالی جهان بر سطح زندگی افراد فقیر نسبت به افزایش شکاف بین فقیر و غنی در آسیا هشدار داده اند. کاهش رشد اقتصادی موجب افزایش شکاف بین فقیر و غنی در بین کشورهای آسیایی خواهد شد. توزیع درآمد به مساله مشکل سازی در چین تبدیل شده است. این مساله روزبه روز بدتر شده و کاهش رشد اقتصادی نیز موجب افزایش شکاف بین فقیر و ثروتمند در چین و سایر کشورهای آسیایی خواهد شد. افزایش بیکاری طی سال آینده و افزایش شکاف ثروت و توزیع درآمد و دزدی و رشوه خواری، مهم ترین چالش های حزب حاکم چین طی سال ۲۰۰۹ خواهد بود.
لادن سلامی
منبع : روزنامه سرمایه
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست