چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
نبرد من، جنجال میآفریند
کتاب نبرد من نوشته آدولف هیتلر رهبر آلمان نازی قرار است به زودی و پس از بیش از شست سال مجددا در آلمان منتشر شود. اما انتشار این کتاب قبل از نشر جنجالهای گستردهای را در آلمان به وجود آورده است. عمده نگرانیها برای انتشار این کتاب حول این محور است که مبادا با انتشار آن این کتاب مجددا به کتاب مقدس نازها تبدیل شده و باعث شود، آنان دوباره قدرت بگیرند و به فکر حرکت به سمت هسته اصلی قدرت بیفتند.
قرار است مرکز مطالعات تاریخی مونیخ نسخه جدید کتاب نبرد من هیتلر را با نظارت پروفسور مولر رئیس این موسسه منتشر کند.
پروفسور مولر در این باره میگوید: «همه میدانیم که چیزی که ممنوع است حرص و ولع برای یافتن و داشتن آن چیز ممنوع را افزایش میدهد. اکنون در همه یک حس فضولی روشن شده است. اما این را هم باید در نظر بگیریم که انتشار این کتاب میتواند اسطوره و حساسیت موضوع هیتلر و کتابش یعنی نبرد من را فروکش کند.»
وی در ادامه میافزاید: «تا کنون به طور بیسابقهای تقاضا برای خرید این کتاب بشدت افزایش یافته است، به گونهای که هنوز نتوانستهایم قیمتی برای نسخه جدید آن تعیین کنیم. البته ما به دنبال سوء استفاده از بازار نیستیم اما به هر صورت بیش از شست سال است که کتاب نبرد من منتشر نشده و این پروفسور مولر درباره فشارهایی که بر موسسه برای اعمال دقت بیشتر بر انتشار کتاب صورت میگیرد نیز میگوید: «از ناحیه دولت و مقامهای دولتی کسی به ما نگفته که این کتاب را منتشر نکنید اما نگرانیها حول آن بسیار بالا است. همه از قدرت گرفتن نازیها نگرانند، یکی از مقامات که راضی نیست نامش را بیاورم به من گفت، الآن تعصب نازیها بدتر از زمان هیتلر است. الآن نئونازیها افکار بسیار تندی دارند و هیتلر برای آنها یک اسطوره مقدس است. حال اگر کتاب نبرد من هیتلر نیز چاپ شود، دایره اسطورهای آنها نیز تکمیل میشود. همه میترسند با چاپ این کتاب نئونازیها تحریک شده و دوباره حس قدرت طلبیشان بیدار شود و فعالیتهایشان را از سر بگیرند.»
آدولف هیتلر در سال ۱۹۲۵ جلد اول کتاب نبرد من را نوشت و منتشر کرد. چاپ این کتاب باعث شد که پنج سال به حبس محکوم شود. زیرا بواسطه این کتاب توانست عدهای را به دور خود جمع کرده و علیه حکومت وقت رایش انقلاب کند. اما پس از یک سال، هنگامی که هیتلر رئیس حزب ناسیونال سوسیالیست شد، جلد دوم کتاب نبرد من را به رشته تحریر در آورد. این کتاب تا زمان به قدرت رسیدن هیتلر جزء کتابهای زیر زمینی و در عین حال بسیار باارزش برای نازیها بود.
کتاب نبرد من تمام دیدگاههای هیتلر را شامل میشود. هنگامی که بعدها هیتلر به قدرت رسید اجرای جزء به جزء آن را در دستور کار خود قرار داد. دشمنی با نژاد سامی، انجام فعالیتهای تروریستی و تشکیل گورهای دسته جمعی با هدف پاکسازی نژادی و حمله به شرق برای استیلای کامل بر آن با هدف ایجاد امکانات معیشتی بیشتر و زدنگی بهتر برای مردم آلمان به عنوان نژاد برتر از جمله مواردی است که هیتلر در کتاب نبرد من به طور کامل به آن پرداخته است.
فریدمن درباره کتاب نبرد من میگوید: «این کتاب بازگوکننده طرحهای بسیار دقیق و حساب شده هیتلر برای رسیدن به قدرت و تلاشهای وی برای اعدامهای دسته جمعی بود. هیتلر از قبل این کتاب میلیونها دلار بدست آورد و توانست به واسطه آن به راس هرم قدرت در آلمان برسد.»
در سال ۱۹۳۳ رفته رفته نگاهها به سمت کتاب نبرد من متوجه شد. به گونهای که دولت آلمان خود برای گسترش فروش این کتاب به حمایت گسترده از آن پرداخت. دولت آلمان نبرد من را به عنوان هدیه به اعضای حزب، طرفدران آن و گروههای همسو اهدا میکرد. در سال ۱۹۴۵ میزان فروش این کتاب به ۱۲ میلیون نسخه رسید. اما پس از آن تاریخ و پس از آن که نظام نازیسم از هم فرو پاشید و جنگ جهانی دوم پایان یافت، فروش آن تا به امروز متوقف شد و در همین حال اقبال از آن نیز بسیار کاهش یافت.
اما پروفسور مولر معتقد نیست که علاقه به خواندن این کتاب پس از ممنوعیت چاپ آن کاهش یافته است. وی در این باره میگوید: «این درست نیست. در مطالعاتی که دو سال پیش در مورد این کتاب انجام دادیم، ثابت شد که این کتاب بر خلاف آنچه تصور میشود اسطورهای است که با استقبال گستردهای رو به رو است. همین طور در خارج آلمان نیز ظرفداران بسیاری دارد. کتاب نبرد من تا کنون به چندین زبان ترجمه و منتشر شده است. این دلیلی است بر این که به کتاب نبرد من اهتمام بسیاری در جاهای دیگر و خارج از آلمان میشود.»
مولر درباره ممنوعیت چاپ این کتاب پس از جنگ جهانی دوم میگوید: «درباره این که چرا این کتاب پس از جنگ جهانی دوم چاپ نشد و بسیاری نیز بر این باورند که هنوز هم نباید چاپ شود، دلایل بسیاری وجود دارد. نخستین دلیل این است که این ممنوعیت برای احترام به احساسات قربانیان آن دوران است. یکی دیگر از دلیل هم این است که آن را هنوز خطری میدانند که میتواند توسط نئونازیها مورد استفاده قرار گیرد و تحریک تازهای برای فعالیتهای آنها محسوب شود.»
نویسنده : علی موسوی خلخالی
منبع : دیپلماسی ایرانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست