سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
مجله ویستا


امروز سه شنبه ۱۵ بهمن ماه سال ۱۳۸۷ هجری شمسی؛ در تاریخ


امروز سه شنبه ۱۵ بهمن ماه سال ۱۳۸۷ هجری شمسی؛ در تاریخ
امروز سه شنبه ۱۵ بهمن ماه سال ۱۳۸۷ هجری شمسی؛ برابر با ۷ صفر سال ۱۴۳۰ هجری قمری و ۳ فوریه سال ۲۰۰۹ میلادی
● ۳۰ سال پیش درچنین روزی - ۱۵ بهمن ماه سال ۱۳۵۷ هجری شمسی:
پس از تعیین اعضای شورای انقلاب حضرت امام خمینی(ره)رهبر فقیه انقلاب اسلامی رئیس دولت موقت را نیز برگزیدهند. حضرت امام در حکم خویش برنامه ها و وظایف دولت موقت را نیز برگزیدند. حضرت امام در حکم خویش برنامه ها و وظایف دولت موقت را معین کرده بودندو این دولت را موظف کردن همه پرسی درباره تغییر نظام سیاسی کشور و تشکیل مجلس مؤسسان برای تصویب قانون اساسی نظام جدید اقدام کند. همچنان کارکنان نخست وزیری به منظور پشتبانی از مبارزات خونین ملت مسلمان و در جهت همبستگی با این نهضت اعتصاب کردند. در چند پایگاه هوایی نیز قیام هایی برضد رژیم و به جانبداری از قیام مردم مسلمان صورت گرفت. که به بازداشت عده زیادی از افراد نیروی هوایی منجر شد. در تهران و شهر های دیگر کشور با وجود برقراری حکومت نظامی عده زیادی از مردم در خیابانها به تظاهرات پرداختندو در درگیرهایی که روی داد شماری از مردم مجروح شدند.
● ۱۳۰۲ سال پیش درچنین روزی - ۷صفرسال۱۲۸هجری قمری:
« حضرت امام موسی کاظم‌(ع)» هفتمین امام مسلمانان و شیعیان جهان دراَبواء میان مکه و مدینه پای به عرصه حیات نهادند. دوران زندگی این امام بزرگواررا می توان به دو دوره تقسیم کرد. بخش نخست تا ۲۰سالگی امام را دربرمی گیرد و بخش بعدی دوره۳۵ساله امامت ایشان است. عصری که دوران شکوفایی و گسترش علم و دانش و توسعه روابط اجتماعی با ملتهای دیگربود. دراین ایام مبارزه استدلالی و اخلاقی با مفاسد رواج یافت و مهم ترازهمه آزادی تفکریکی ازاصول شمرده شد.امام موسی کاظم (ع) به تعلیم فروع فقه جعفری پرداختند و با بیانات لطیف و روان خویش حقایق دینی و نکات اخلاقی را برای امت خویش آشکارمی ساختند. ازسوی دیگر۴۰۰فقیه و متکلم را مأمورکردند که اصول مکتب جعفری را به اطراف و اکناف منتشرکنند. اقدامات امام موسی کاظم‌(ع) هارون خلیفه عباسی را دچارهراس ساخت و این خلیفه ستمگرامام هفتم را درزندان مسموم شهید کرد. مهمترین لقب این امام هُمام، کاظم به معنای فروخورنده خشم است.
● ۱۲۲ سال پیش درچنین روزی - ۷صفرسال۱۳۰۸هجری قمری:
میرزا محمد علی حبیب آبادی متخلص به معلم شاعرو مؤلف بزرگ ایرانی درقریه حبیب آباد اصفهان بدنیا آمد. او تحصیلات علوم قدیم را درکنارآموختن علوم جدید به انجام رساند اما بیش ازهرچیزبه شعرعلاقه داشت. ازاین رو ازسال۱۳۲۴هجری قمری به سرودن شعرپرداخت و ابتدا آزاد، و سپس معلم متخلص می کرد. ازمیرزا محمد علی حبیب آبادی آثاری باقیست که ازمیان آنها«مَکارمُ الآثار درباره احوال فضلا و علما، مقامات معنوی و احوال شیخ الاسلام های اصفهان» را می توان برشمرد.
● ۱۹ سال پیش درچنین روزی - ۷صفرسال۱۴۱۱هجری قمری:
حضرت آیت الله العظمی سیّد شهاب الدّین مرعشی نجفی ازمراجع بزرگ شیعیان جهان بدرود حیات گفت. نَسَب این عالم بزرگوارباچندین واسطه به امام زین العابدین)ع( می رسد. ایشان پس ازسفربه ایران درسال۱۳۴۲هجری قمری ابتدا درمشهد و سپس درقم حوزه تدریس تشکیل داد و تا پایان عمردرهمین شهرمقدّس مسکن گزید. آیت الله مرعشی نجفی علاوه برچندین باب مدرسه، کتابخانه عمومی درقم تأسیس کرد که مهمترین اثرایشان است. این مرکزازجمله بزرگترین کتابخانه های جهان اسلام است. ازآثارتألیفی این عالم بزرگوارکتاب «مُلحَقاتُ اِحقاقِ الحَق» را می توان نام برد که مستندترین اثری است که تاکنون درمناقب اهل بیت علیهم السّلام نگاشته اند.
● ۱۲۷ سال پیش درچنین روزی - سوم فوریه سال ۱۸۸۲ میلادی :
نخستین بار در تاریخ بشر برای هدایت جریان برق از سیم مسی استفاده شد. ساموتل مورس اولین دانشمندی بود که از مس به منزله بهترین هادی الکتریسیته استفاده کرد. ۱۱۰۰ فوت سیم مسی را بدور اتاق خود کشید و از یک سر آن جریان الکتریسیته را عبور داد و از سر دیگر آن نیروی برق دریافت کرد. مورس با این آزمایش دریافت که مس بیشتر از هر فلز دیگری قدرت هدایت جریان الکتریسیته را دارد.
● ۹۴ سال پیش درچنین روزی - سوم فوریه سال ۱۹۱۵ میلادی :
‍ در دورا جنگ جهانی اول نخستین بار کانال سوئز مورد حمله قرار گرفت. در این روز نیروهای آلمانی و قوای عثمانی باهم به کانال سوئز که تحت حمایت و سلطه انگلیس بود حمله کردند. اما نیروهای متحد آلمان و عثمان در این نبرد شکست خوردند و کانال سوئز در تصرف انگلیسیها باقی ماند.
● ۶۶ سال پیش درچنین روزی - سوم فوریه سال ۱۹۴۳ میلادی :
نبرد استالینگراد از خونین ترین و مشهورترین جنگهای جهانی دوم در جبهه شرق اروپا در روسیه شوروی آغاز شد. این نبرد حدود دویست روز بطول انجامید و با شکست کامل آلمانی ها و اسارت کلیه افراد آلمانی پایان یافت. گفتنی است که در سال ۱۹۹۲ میلادی اولین بار مورخان روس فاش کردند. که در نبرد استالینگراد بیش از یک میلیون سرباز روسی جان خود را از دست دادند.
منبع : سایت خبری ایران