پنجشنبه, ۱۳ دی, ۱۴۰۳ / 2 January, 2025
مجله ویستا
۴۲ سال بعد در چنین روزی
حدود صد سال پیش ژول ورن، نویسنده کتب علمی تخیلی، آنچه را که در نوشتههایش جای میداد فقط در رویاها میگنجید.
کشتی زیردریایی، بالن، سفر به اعماق زمین، سفینههای فضایی و دریایی تنها قدرت تخیل این نویسنده را نشان میداد اما همان طور که میدانیم بسیاری از این رویاها به سرعت به حقیقت پیوست و تصاویر خیالی کتابهای ژول ورن امروزه به جزولاینفک زندگی بشر تبدیل شده است. پس آنچه را که درباره سال ۲۰۵۰ خواهید خواند، شاید در حال حاضر کمی غیرواقعی جلوه کند اما شاید در۴۲ سال آینده همه تخیلات و رویاهای انسان به تحقق بپیوندند.
● همدم با روباتها
کارشناسان و محققان هوش مصنوعی معتقدند تا ۵۰ سال آینده روباتهایی به بازار خواهد آمد که به عنوان همدم میتوان او را انتخاب کرد. در واقع روباتها به دستگاههایی بسیار مشابه انسانهای امروزی تبدیل خواهند شد که احساس هم دارند و میتوانند با حرکات خود انسانها را عاشق خود کنند. دیوید لوی یک محقق انگلیسی هوش مصنوعی که استاد بینالمللی شطرنج نیز هست، اظهار میدارد که روباتها کار خود را در کارخانجات خودروسازی آغاز کردند اما در آینده قرار است ارتباط بیشتری با انسان داشته باشند و رابطهای احساسی را در پیش بگیرند.
روباتهای آینده میتوانند شوخطبع، جدی یا عبوس باشند و هر فرد طبق علاقه خود، روبات همدمش را انتخاب میکند. کمکم روباتها به اعضای خانواده تبدیل میشوند، در مشورتها شرکت میکنند و نظر میدهند، در گپهای دوستانه ابراز احساسات میکنند و میتوانند یک همدم خوب برای انسانها باشند.
● بدن مجازی
تا سال ۲۰۵۰ علوم پزشکی به دلیل نقشهبرداری از اعضای بدن هر انسان به صورت شخصی درخواهد آمد؛ یعنی علم پزشکی برای هر فرد تصمیم میگیرد و دارو میسازد و هر یک از انسانها صاحب یک «من برتر مجازی» خواهند شد که وزن، رژیم غذایی و پارامترهای سلامتی دیگر را کنترل خواهد کرد. همچنین علم پزشکی روی ژنهای خاص و بیماریهای آینده متمرکز میشود و هر فرد یک نقشه ژنتیکی خواهد داشت و طبق آن درمان خواهد شد.
همچنین براساس تغییرات پزشکی، پیشبینی میشود که پوکی استخوان که یک بیماری رایج امروزی است، کاهش خواهد یافت و هیچ کس از استخوان درد و کمردرد رنج نخواهد کشید.از این رو در دهههای بعدی پیر شدن جمعیت جهان بروز خواهد کرد.
● نیویورک بی نیویورک
به علت گرم شدن بیش از حد زمین و طوفانهای شدید، مردم نیویورک باید این شهر را به فراموشی بسپارند، پیشبینیهای رایانهای از زیر آب رفتن این شبه جزیره بزرگ در آینده خبر میدهد.
زیرا با شکسته شدن یکی از بزرگترین تودههای یخی جزیرهای در آرکتیک کانادا بر اثر گرم شدن سطح زمین، بسیاری از شهرهای جهان به ویژه نیویورک زیرآب خواهد رفت. به گفته کارشناسان سطح آب اطراف نیویورک تا سال ۲۰۵۰ تا ۵۰ متر بالا خواهد آمد. لذا در چند دهه آینده شهر نیویورک بر اثر آب شدن یخهای مناطق اطراف به ویژه قطب شمال ناپدید خواهد شد.
● هوای پاک
حال با نگاهی خوشبینانه به آینده مینگریم. باید بگوییم که به علت تاثیر گازهای گلخانهای که ناشی از سوزاندن سوخت فسیلی است، بشر از انرژی فوزیونی استفاده خواهد کرد که بهتر و ارزانتر خواهد بود. اتومبیلها از سوختهای غیر آلاینده هیدروژنی که از راکتورهای هستهای به دست میآید، استفاده خواهند کرد. لذا آلودگی هوا تا سال ۲۰۵۰ از بین خواهد رفت.برای سفر به ناشناختهها، بشر وسیلههای نقلیه راحتی را به کره ماه و دیگر سیارهها خواهد ساخت. حتی عدهای در کره ماه سکنی میگزینند. همچنین روباتها در خدمت انسانها هستند.
خانمهای خانهدار با استخدام یک روبات میتوانند به راحتی بنشینند و تمام روز را تلویزیون تماشا کنند و خیالشان از بابت غذا و کارهای خانه راحت باشد.حتی قرار است مدرسهها دیگر تشکیل نشود و دانشآموزان پای رایانه بنشینند و درس فرا بگیرند و درس جواب دهند. بدون آنکه مجبور باشند صبح خیلی زود از خواب بیدار و راهی مدرسه شوند و مورد بازخواست مسوولان مدرسه قرار گیرند.
● آخر نفت
حال با دیدی خلاف بر خوشبینی به آینده مینگریم: تولید جهانی نفت به اوج خود میرسد و همه سوخت فسیلی به پایان خواهد رسید و مردم تا زمانی که انرژی دیگری را جایگزین نفت و گاز کنند، مدتی طول خواهد کشید و به مشکلات زیادی برخورد خواهند کرد.
اکولوژی رو به نابودی میرود، بالا آمدن آب دریاها، باعث میشود اکثر شهرهای قاره اروپا در آب فرو برود همچنین شهرهای ساحل جنوب و جنوب شرق آسیا، به علت نبود سوختهای فسیلی و گران شدن اتومبیلها با سوخت هیدروژنی، مسافرت و حمل و نقل کالا محدود میشود و انسانها مجبورند یا از دوچرخه استفاده کنند یا با پای پیاده راهی شوند.کمبود آب در جهان به یک معضل تبدیل خواهد شد و برای به دست آوردن آب که یک نوشیدنی حیاتی برای انسانهاست، کشورها با هم میجنگند تا آب بیشتری به دست آورند!
حال نمیدانیم در پایان این مقال اشاره داشته باشیم که، زندگی در سال ۲۰۵۰ مناسب است یا نامناسب، آیا روی خوشش را به بشر نشان میدهد و یا روی بدش را...
منبع : روزنامه فناوران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست