یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
مجله ویستا
برادران برایان بر بلندای جام دیویس
قهرمانی تیم آمریکا در مسابقات تنیس جام دیویس سال ۲۰۰۷ با پیروزی باب و مایک برایان در مسابقه دونفره قطعی شد. این دو برادر در سومین مسابقه فینال جام دیویس که در سالن مموریال کالیزیوم شهر پورتلند در ایالت اورهگون برگزار شد، ایگور آندرییف و نیکولای داویدنکو را در سه ست شکست دادند تا در مجموع آمریکا ۳ ـ ۰ از روسیه پیش بیفتد و روسیه امکان تغییر سرنوشت قهرمانی را نداشته باشد. در روز اول فینال، جیمز بلیک و اندی رادیک هردو مسابقات انفرادی خود را مقابل حریفان روس برنده شدند تا آمریکا ۲ ـ ۰ از تیم مدافع عنوان قهرمانی پیش بیفتد.
● افسانه دوبرادر!
برادران برایان که تاکنون پنج عنوان گرند اسلم دونفره را نبردهاند، در فصل جاری جام دیویس در ۱۳ مسابقهای که پیش از فینال انجام دادند تنها یکبار شکست خورده بودند.
آنها مسابقه فینال را با نتایج ۷ ـ ۶ (۷ ـ ۴)، ۶ ـ ۴ و ۶ ـ ۲ بردند.
باب و مایک برایان در تایبرک در ست اول ۳ ـ ۱ از تیم روسیه عقب بودند اما تکرار اشتباه از سوی آندرییف به آنها امکان داد تایبرک را با پیروزی پشت سر بگذارند. در ست دوم، روسیه مغلوب شروع کرد و پس از آنکه بازیکنان آمریکا سرویس داویدنکو را در گیم اول شکستند و گیم دوم را هم به لطف در اختیار داشتن سرویس بردند، کار تمام شده بود.
● چهار سال برنامهریزی
باب برایان پس از مسابقه گفت: ”از سال ۲۰۰۳ برنامه ما بردن جام دیویس بود. اما حتی تصورش را هم نمیکردیم که این کار را پیش روی تماشاچیان خودمان انجام بدهیم. ما میدانستیم که تایبرک در پایان سوت اول بسیار حساس است چون روی این زمین شکستن سرویس راحت نیست. اما حالا میتوانیم با خوشحالی و رضایت بمیریم ـ دستاوردهای حرفهای ما تکمیل شد.“
اندی رادیک که با پیروزی خود در اولین مسابقه فینال، راه را برای قهرمانی آمریکا هموار کرد گفت این پیروزی به اندازه قهرمانی در ”تنیس آزاد آمریکا“ شیرین است. ”بردن تنیس آزاد آمریکا یا رقابت برای قهرمانی در گرند اسلمها مستلزم بازی برای دلایل خودخواهانه زیادی است.“ ”اما آمدن به اینجا و تقسیم قهرمانی با این بچهها و ساختن دوستیها و همه چیزهای کنار آن، خندهها و گریهها، عالی و شگفتانگیز بود.“
● پایان انتظار
آمریکا که اکنون رکورد قهرمانیهای خود در جام دیویس را به ۳۲ دوره رسانده است (اولین در سال ۱۹۰۰)، در ۱۲ سال گذشته نتوانسته بود در هیچکدام از دورههای این مسابقات قهرمان شود و تنها در سال ۲۰۰۴ به مقام نایبقهرمانی رسید.
آخرین قهرمانی آمریکا به سال ۱۹۹۵ باز میگردد که تیم آمریکا با پیت سمپراس، جیم کوریر و تاد مارتین، روسیه را در زمین رسی سالن سرپوشیده استادیوم المپیک مسکو ۳ ـ ۲ شکست داد.
از سال ۱۹۹۰ این اولی باری است که تیم تنیس آمریکا سه مسابقه اول فینال جام دیویس را بهطور پیاپی برده است. آخرین باری که آمریکا میزبان فینال جام دیویس بود به سال ۱۹۹۲ باز میگردد که آندره آغاسی، جیم کوریر، پیت سمپراس و جان مکانرو، سویس را در تگزاس شکست دادند؛ زمانیکه رادیک ۱۰ ساله بود و مسابقه آنها را از تلویزیون تماشا میکرد.
● سمپراس فدرر را در ماکائو شکست داد
پیت سمپراس، تنیسباز شماره یک پیشین جهان و از پر افتخارترین ورزشکاران رشته تنیس، راجر فدرر، تنیسباز شمار یک حال حاضر جهان را ۷ ـ ۶، ۶ ـ ۴ شکست داد تا خاطرات سالهای اوج خود را دوباره زنده کند.
سمپراس آمریکائی که در سال ۲۰۰۲ از مسابقات حرفهای تنیس خداحافظی کرد، برای پیروزی بر فدرر، در هر دو ست، سرویس فدرر را شکست.
سمپاس ۳۶ ساله پس از مسابقه به شوخی گفت: ”یک برد هم برای پیرمرد!“ این مسابقه سومین و آخرین از مجموعه مسابقاتی بود که در نقاط مختلف آسیای شرقی برگزار شد. در دو مسابقه قبل فدرر ۲۶ ساله، در سئول سمپراس را ۶ ـ ۴، ۶ ـ ۳ شکست داده بود و در کوالا لامپور، با نتیجه ۷ ـ ۶ (۸ ـ ۶ در تایبرک) و ۷ ـ ۶ (۷ ـ ۵ در تایبرک) بر این ورزشکار غلبه کرد. فدرر در کنفرانس مطبوعاتی به ستایش سمپراس پرداخت و گفت: ”سطح بازی بالا بود. نوع زمین سرعت توپ را بالا برد و پیت بسیار خوب و بدون اشتباه بازی میکرد. در دو مسابقه قبل، بردن کسی که الگوی من بوده ساده نبود. خوشحالم که او من را حداقل یکبار شکست داد. سمپراس هم اضافه کرد: ”نوع زمین به سرویس من کمک کرد، اما بهخصوص در ست اول ممکن بود نتیجه به نفع هر کداممان تغییر کند.“ فدرر که در ماه سپتامبر سال جاری دوازدهمین عنوان گرند اسلم خود را در جریان مسابقات تنیس آزاد آمریکا برد، بهتدریج به رکورد سمپراس که ۱۴ گرند اسلم را برده است نزدیک میشود، این دو تنیسباز در مسابقات رسمی تنها یک بار و در جریان دور چهارم مسابقات ویمبلدون سال ۲۰۰۱ با هم رو در رو شدند که فدرر سمپراس را در پنج ست شکست داد.
● راجر فدرر ۱۹۹۸ ـ حال حاضر
ـ ۵۳ عنوان قهرمانی
ـ ۵۵۱ برد و ۱۳۴ باخت
ـ ۱۲ گرند اسلم
ـ ۳ قهرمانی آزاد استرالیا
ـ ۲ فینال آزاد فرانسه
ـ ۵ قهرمانی پیاپی ویمبلدون
ـ ۴ قهرمانی پیاپی آزاد آمریکا
ـ بالغ بر ۳۸ میلیون دلار جایزه
● پیت سمپراس ۱۹۸۸ ـ ۲۰۰۲
ـ ۶۴ عنوان قهرمانی
ـ ۷۶۲ برد و ۲۲۲ باخت
ـ ۱۴ گرند اسلم
ـ ۲ قهرمانی آزاد استرالیا
ـ ۱ نیمهنهائی آزاد فرانسه
ـ ۷ قهرمانی ویمبلدون (رکورد مشترک)
ـ ۵ قهرمانی آزاد آمریکا
ـ بالغ بر ۴۳ میلیون دلار جایزه
منبع : مجله دانش ورزش
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست