پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا
رییس جمهور آینده امریکا با ایران چگونه برخورد خواهد کرد؟
نیویورک تایمز در مقاله ای که روز دوشنبه به چاپ رسانده، ضمن اشاره به موضع گیری های انتخاباتی مک کین و اوباما در مورد ایران هسته ای، ابهاماتی که در خصوص مواضع واقعی رییس جمهور آینده ی امریکا در قبال تهران وجود دارد را مورد توجه قرار داده است.
مقاله را در زیر بخوانید:
سناتور مک کین خواستار وضع تحریم های قوی علیه ایران به منظور باز داشتن آن از تبدیل شدن به یک کشور تولید کننده سلاح های هسته ای شده و قویا خاطر نشان ساخته که مایل است اقدام نظامی به عمل آورد. وی اغلب اوقات گفته است "تنها یک چیز بدتر حمله نظامی ایالات متحده است و آن، یک ایران مسلح به سلاح هسته ای است."
وی همچنین اصرار ورزیده که بدون پیش شرط با ایرانیان مذاکره نخواهد کرد و این که اگر سناتور اوباما فکر می کند که می تواند با رهبری ایران بنشیند و به توافق برسد، نشان از آن دارد که او "ساده لوح" است.
ولی دستیاران سناتور مک کین می گویند که اگر رفتار ایران به شدت تغییر کند، سناتور مک کین این مسئله را "مورد بررسی" قرار خواهد داد که بتوان به ایران اعتماد کرد تا سوخت هسته ای در خاک خود تولید کند.
سناتور اوباما گفته است که هر کاری در توانش باشد انجام خواهد داد تا مانع دسترسی ایران به سلاح هسته ای شود و بیشتر وقت خود را در مبارزات انتخاباتی صرف دفاع از تمایل خود به مذاکره با ایران کرده است. وی می گوید یک اشتباه بزرگ دولت بوش بی میلی او نسبت به گفت و گو با دشمنان بوده است. وقتی آقای بوش در نهایت در مورد کره شمالی تسلیم شد، وی گفته است که ایالات متحده شروع به کسب اندکی پیشرفت کرده است.
ولی آقای اوباما همچنین گفته است که "همه ی گزینه ها را مطرح نگاه خواهد داشت" که این عبارت کلمه ی رمزی برای ضربه نظامی احتمالی می باشد و گفته است که ایران در پایان مذاکره نباید هیچ گونه سوخت هسته ای در خاک خود تولید کرده باشد. دستیاران وی بر لزوم این امر تأکید دارند که برای ایران روشن سازند که چگونه با ترک جاه طلبی های هسته ای و پایان دادن به حمایت از تروریسم امکان دارد سود ببرد.
در طول مبارزات انتخاباتی، در حالی که ایران به ساخت سانتریفیوژها برای تولید سوخت هسته ای ادامه داده است، هر دو (نامزد ریاست جمهوری) در مورد سه مسئله بزرگ به طور مشخص صحبت نکرده اند. مسئله اول این که چگونه می توان ایران را کنترل کرد: در حالی که هر یک از نامزدها خواستار تحریم های بیشتر شده اند، ولی هیچ یک از آنها نگفته اند که اگر زمان متوسل شدن به گزینه های نظامی فرا رسد، به چه صورت تصمیم خواهند گرفت.
مسئله دوم این که چه نوع اقدام نظامی می تواند مؤثر باشد:
ـ مقامات اطلاعاتی می گویند که به عقیده آنها تأسیسات هسته ای ایران به قدری پراکنده هستند که حمله علیه مهم ترین اماکن هسته ای تنها موجب می شود که برنامه هسته ای فقط به مدت چند سالی به عقب بیافتد.
ـ و هیچ یک از نامزدها ،محتمل ترین سناریو را مورد بررسی قرار نداده اند: و آن این که ایران سوخت و فناوری برای ساخت بمب را به دست آورد ولی بمبی نسازد یا مورد آزمایش قرار ندهد. در آن صورت در محدوده پیمان منع اشاعه هسته ای ولی در مرز ساخت سلاح هسته ای پس از اخطار کوتاه قرار می گیرد .
منبع : پایگاه خبری ـ تحلیلی فرارو
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست