سه شنبه, ۷ اسفند, ۱۴۰۳ / 25 February, 2025
مجله ویستا
تغذیه دوران پیری

با افزایش سن، میزان انرژی مورد نیاز افراد کاهش پیدا می کند، از این رو باید تغییراتی نیز در برنامه غذایی آنها ایجاد شود. بدین منظور توجه به نکات زیر ضروری است:
مصرف فیبر برای بهبود دیابت، بیماری های قلبی و عروقی و وضعیت مزاجی.
از آنجایی که با افزایش سن، قابلیت هضم غذای سنگین در فرد کاهش پیدا می کند، بهتر است غذاها در وعده های متعدد و با میزان کمتر مورد استفاده قرار بگیرند.
به دلیل مشکلات ایجاد شده برای دندان، لازم است غذاها به صورت نرم و پخته شده مورد استفاده قرار بگیرند. مصرف میوه های کمپوت شده، سالاد رنده شده، آب میوه، میوه های نرم مانند موز، تخم مرغ پخته و ... بسیار مناسب به نظر می رسد.
علاوه بر تغذیه مناسب، افزایش فعالیت فیزیکی و انجام ورزش های سبک جهت پیشگیری از بیماری هایی مانند آرتریت، چاقی و نقرس توصیه شده است.
در عین حال سالمندان باید به صورت منظم و دوره ای آزمایش سلامت را انجام دهند.
[زینب سادات محسنی]
منبع : روزنامه ایران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست