شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا

آزادی ، سومین استادیوم محبوب جهان


آزادی ، سومین استادیوم محبوب جهان
سایت رسمی فیفا در دومین گزارش خود در خصوص انتخاب برترین استادیوم های جهان که در تاریخ ۲۴ نوامبر ۲۰۰۷ ( ۳ آذر ۸۶ ) به نمایش گذاشت ، با ذکر نام استادیوم های کشورهای برزیل و اسکاتلند ، از استادیوم آزادی نیز به عنوان سومین استادیوم محبوب جهان یاد کرد .
به گزارش روابط عمومی مجموعه ورزشی آزادی ، آنچه که از این گزارش دریافت کردیم این بود که ملاک فیفا از انتخاب برترین استادیوم جهان بر اساس شکل ظاهری و ظرفیت های یک استادیوم نیست ، بلکه شاخصه های دیگری در این خصوص ، مهمتر جلوه کردند ، مثلاً استادیوم ملی برزیل به آن دلیل مطرح شد که اسطوره های بزرگی در آن بازی کردند . متن کامل این گزارش بدین صورت می باشد :
" برزیل و اسکاتلند مورد تعریف و تمجید قرار گرفتند . بیش از ۲۵۰ کارشناس به پرسش ما مبنی بر انتخاب برترین استادیوم جهان پاسخ دادند و تعداد زیادی استادیوم از نقاط مختلف جهان در این رقابت شرکت کردند . در نهایت گزینه پیروز این رقابت ، برزیل بود ، جایی که در واقع استادیوم اسطوره ای ماراکانا برزیل بالاتر و برتر از سائوپائولو و مورومبی ( دیگر استادیوم های این کشور ) قرار گرفت .
اظهار نظری از سوی یک کاربر امریکایی کمک کرد که این بحث را شروع کنیم . این کاربر با طرح سوال و پاسخی اعلام داشت : « کدامیک از استادیوم های جهان همانند ماراکانا برزیل توانسته است بازیکنان بسیار بزرگی را در خود ببیند ؟ » و او در پاسخ ادامه می دهد : « ماراکانا مکانی است که پله ، هزارمین گل خود را در آن استادیوم به ثمر رساند ، جایی که زیکو ، روماریو ، گارینچا ، رونالدو و بسیاری دیگر از بازیکنان بزرگ در آن بازی کردند ، برای تیم هایشان امتیاز کسب کرده اند و هوادارانشان را که به این ورزش اعجاب انگیز عشق ورزیده اند ، از فرط شادی از جا بلند کرده و باعث گریه و جیغ آنها شدند . »
به بهترین حالت برجسته ترین استادیوم های برزیل ، توانایی برتر نشان دادن خود را در جهان دارند . اما در ادامه شهری وارد این رقابت جالب شد و آن گلاسگو اسکاتلند بود .
پایتخت فوتبال اسکاتلند سه عرصه و میدان فوق العاده در زمینه این ورزش دارد : سلتیک پارک ، ایبروکس و استادیوم ملی آنها همپدن که تعدادی از کارشناسان به آنها رأی دادند . یکی از حامیان تیم گلاسگو رنجرز ابراز داشت : « استادیوم سلتیک پارک نه تنها در اسکاتلند ، بلکه در کل جهان یکی از بهترین هاست . همچنین استادیوم همپدن نیز سه فاکتور انتخاب بهترین استادیوم ها را دارد : جو استادیوم ، ارعاب تماشاگران و به هیجان درآوردن آنها . »
اما در ادامه این گزارش ، سایت فیفا به استادیوم یکصدهزارنفری آزادی اشاره کرده و می نویسد : همچنین تعداد زیادی رأی و حمایت به لحاظ جو حاکم بر استادیوم به یکی از مهمترین میادین مسابقات در جهان وجود دارد و آن استادیوم آزادی در تهران است . یکی از کارشناسان در خصوص استادیوم ملی ایران نوشت : « زمانی که ایران و ژاپن در سال ۲۰۰۵ در این استادیوم با هم مسابقه دادند ، حداقل ۱۲۰ هزار نفر از ساعت ۱۰ صبح در آزادی حضور داشتند ، در حالی که زمان برگزاری مسابقه ساعت ۵ یا ۶ عصر برنامه ریزی شده بود و بیش از ۲۰۰ هزار نفر از صبح در خارج درب های بسته بودند . من دوست دارم بهترین مسابقات جهان را در استادیوم آزادی تماشا کنم . فکر نمی کنم هیچ تیمی در دنیا توانسته باشد اینچنین جوی را تجربه کرده باشد . »
در ادامه نیز یکی دیگر از کارشناسان با اشاره به برگزاری مسابقات جام جهانی ۲۰۱۰ در آفریقای جنوبی ابراز داشت : « من فکر می کنم استادیوم سوکرسیتی آفریقا جنوبی که در سال ۲۰۰۹ تکمیل می شود ، به عنوان منعکس کننده فراست و استعداد آفریقایی خواهد بود . » "
اما نکته قابل توجه در این نظرسنجی از کارشناسان جهان که به مدت یک هفته به طول انجامید ، این بود که در بین بیش از ۲۵۰ رأی دهنده ، ۱۳ کارشناس از کشورهای امریکا ، کانادا ، اسکاتلند ، مالت ، پرتغال ، انگلیس و ایران ، استادیوم آزادی را برتر و محبوب تر دانستند .
به نقل از سایت فیفا
منبع : مجموعه ورزشی آزادی